Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rád bych našel indigové dítě

Od: honzazcech odpovědí: 8 změna:

ahoj všem, hrozně rád bych se setkal s indigovým dítětem, pokud lze touto cestou takového člověka nalézt (věkové rozpětí není důležité, základní škola až dospělý)

hledám ho z důvodu, že jsem četl knihu o indigových dětech a je to fascinující. Vnitřně mě žene touha se s nějakým/i setkat - myslím, že by mi mohli pomoct pochopit, porozumět mému bytí a posunout mě v mém duchovním růstu

dávám i email, toto je asi hodně osobní téma (lotik.a@seznam.cz)

honza

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám pocit, že je i specielní druh škol pro tyto děti, v Praze určitě, tedy ale dítě vám jen tak někdo nepůjčí, si myslím.

hodnocení

0x

Já jsem někde četla, že těch dětí je celkem hodně, poznají se i podle toho, že se kolikrát chovají jak dospělí. Na první pohled nevypadají jako obyčejné děti, dětsky, ale mají zkoumavý pohled a někdy z toho i člověka zamrazí, že se na něho koukají jak na blbce. Zkuste třeba mezi známými, určitě někoho najdete, prý se to dá poznat hodně podle toho pohledu, jakoby se na vás díval dospělý člověk. Jinak ale prý to není s těmito dětmi jednoduché, protože jsou často chytřejší než rodiče a to je neustále příčinou neshod.

honzazcech
hodnocení

je to prý přesně tak jak píšete. Chovají se jako dospělí, své rodiče rozumově "přerostou" už v pár letech, nenechají si nic namluvit, takže je pro rodiče složité s nimi vyjít, protože jsme zase od našich rodičů(a oni od svých) naučení na různé programy a vzorce chovaní, některé jsou naprosto nesmyslné. Indigové děti - děti nové doby vám řeknou, že tato planeta není jejich domovem. Necítí se tu jako doma. Zajímavé že? Většinou vědí, že mají nějaký úkol. (co jsem pochopil, tím úkolem je přinést k nám lásku - ale v trochu jiném smyslu než my slovo láska běžně vnímáme)

hodně takových lidí (záměrně píši lidí, boom je nyní ale rodili se prý už před 30ti-40ti lety, jen jich bylo méně) je schopno vidět auru, vcítit se do ostatních, vědí zda k němu mám negativní či pozitivní postoj, nemají moc rádi velká shromáždění-je tam příliš pocitů které oni vnímají, jsou schopni dokončovat vaše věty, obvykle vidí bytosti, které my nevidíme

proto mě to téma zajímá, protože je to pro mě fenomén. Stýkat se s takovým člověkem je určitě povznášející, chtěl bych se od nich učit

hodnocení

0x
Pojem indigové děti slyším až dnes. Je s podivem, kolik dětí v současnosti má Aspergerův syndrom, patrně ač jsem již dospělá, ho mám rovněž. Osobně si nerozumím se svou matkou, páč hlavním důvodem je intelektuální propast. V první třidě jsem jednou potřebovala od rodičů vědět, jaké i je ve slově fičet, do krve se pohádali, takže jsem si již psala úkoly zcela sama. Nevím ak indigové děti, ale děti a často i dospělí s AS třebaže mají vyšší inteligenci, často nedosahují takové obratnosti v sociálních vztazích jako ostatní.
honzazcech
hodnocení

ahoj, indigové prý proto, že tito lidé vyzařují modrou auru. (v součastnosti se prý začínají rodit diamantové - světelné a velmi tvrdé)

Ten syndrom o kterém píšete neznám. co jsem četl tu knihu, tak se tam hodně mluvilo o AD HD(syndrom poruchy pozornosti)

Nevadí, že jste dospělá, tito lidé se rodili již dříve - viz. moje odpověď výše. To o vaší matce, úkolech, inteligenci, sociálních vztazích tak jak to píšete by mohlo na něco poukazovat.

pokud si tento příspěvek ještě přečtete, byl bych rád, kdyby jste se mi ozvala přímo na email, měla-li byste chuť. Takto veřejně tu...

díky

duchovnirust
hodnocení

0x

Chcet duchovně růst?! Nehoňte se za chimérami a stokrát přežvýkanými esoterickými tlachy a vnímejte reálný okamžik kde zrovna jste.Tam buďte aktivní.Tam kde zrovna jste.Nemusíte nikam chodit a nikoho shánět.Tam kde zrovna jste je právě to důležité i když se Vám to zdá třeba všední. Stůjte nohama na zemi a věnujte se raději sám sobě a svým pocitům. Indigové děti neexistují. Je to výmysl. Vyvin psychiky dítěte závisí na správných či nesprávných odezvách od autorit a pěstounů a prostředí kde vyrůstá. Malé dítě nemá vyvinuté ego jako dospělý,takže potřebuje někoho,aby ho mohlo "využívat".Rozumějte prosím dobře,využívat v tom smyslu,že potřebuje udělat svačinu do školy,utřít zadek,vykoupat,pochopit,Vaši trpělivost,učesat,být středem Vaší pozornosti,naštvat se na Vás kdykoliv zachce,nosit jeho plastovou strkačku po obchodním centru když už ho přestala bavit a pod... Pokud Vás zajímá aura dítěte,tak je sebestředná a egoistická.Nemůže jinak,protože,jak jsem napsal výše,nemá vyvinute ego. Nedokáže si do určitého věku říci jako Vy,jdu pryč a nějak se zařídím,jestli i rozumíte. Potřebuje k tomu maminku,tatínka,babičku atp...jsou roszdíly v nadání dětí,schopnostech,ale vývoj neošálíte.Psychika roste stejně jako tělo.

honzazcech
hodnocení

souhlasím s tím, co píšete o reálném okamžiku. E.Tolle je podle mě jedním z novodobých duchovních učitelů a jeho moc přítomného okamžiku byla jedna z přelomových knih mého života. Od té doby mám pár takových přítomných okamžiků ale není jich mnoho na to, aby se ve mně udály nějaké velké změny - aby to cvaklo, přeskočilo.

malé dítě ego nemá a to co píšete chápu, z vašeho pohledu to tak je. Ale nesouhlasím s vámi ohledně indigových dětí - ale prosím, nerozjíždějme tu debatu jestli existují nebo ne - to už je zase ego-vnucování jeho pravdy. Já v děti nové doby věřím, vy ne

inga

indigové děti existují ... a vaše definice dítěte které potřebuje někoho využívat mi přijde smutná a matoucí.

děti jsou sice malé ale co se týká vývinu ega a rozumu na tom jsou velmi dobře.

kolikkrát jsou chytřejší , empatičtější a mentálně soběstačnější než dospělí jedinci...dospělí si říkají

"autority " , ale ve skutečnosti jsou to často duševně zkrachovalý, agresivní a neempatický jednici

kteří stavějí na tom že je jim více let.

pojem indigové dítě , nebo indigový dospělí je o tomto ... ( viz níže ) ... a existenci takových jedinců snad úpopírat nebudete :)

1. Vždy potřebují vědět proč

Indigoví dospělí zřídka přijímají věci ‚jen protože‘; mají silnou potřebu pochopit, ‚proč‘ k nim došlo. Indiga kladou o věcech otázky neustále a snaží se pochopit smysl za tím, proč se věci rozvíjejí právě takto. Indiga by mohla zvláště klást otázky kolem nerovnosti, utrpení, nenávisti a válek, protože nechápou, co pohání lidskou nelidskost k člověku.

2. Nesnáší zbytečně autoritářské režimy

Jednou z věcí, kterou Indiga často zpochybňují, je autorita. Je tomu tak, protože nevěří, že akceptovaná moudrost je vždy správná. Indiga to mohla mít ve škole těžké, protože se hádala o zavedených způsobech, jak se věci dělají.

Často se na ně může pohlížet jako na hádavé a potížisty, což však nemusí nutně znamenat, že potíže způsobují, oni prostě jen nezůstávají potichu, když vidí nespravedlnost a nerovnost.

Z tohoto důvodu se Indiga často stávají apatickými ke konvenčním politickým a sociálním systémům. Místo toho se soustřeďují na ty starodávné systémy, pokouší se dělat změny nově jako je sdílení svých názorů přes nové mediální formy, vstupují do aktivit v environmentálních projektech nebo pracují v profesích, co něco léčí.

3. Nesnáší pohled na utrpení jiných

Indigovým dospělým dělá velké těžkosti snášet utrpení jiných, protože mají velice empatické povahy. Z tohoto důvodu se mohou Indiga vyhýbat přílišnému sledování zpráv – nikoliv protože by je nezajímalo, co se děje ve světě, ale protože o to mají až přílišnou starost. Sledování utrpení nevinných lidí kvůli hladu, válce nebo přírodním katastrofám je pro Indigo traumatické a tyto pocity se zhoršují, když je příčinu utrpení možno odvrátit, jako v případech války nebo zneužití zdrojů velkými korporacemi. Indiga se často vyhýbají násilným médiím obecně, protože úroveň jejich empatie je tak vysoká, že sledování skličujících scén jim způsobuje citové utrpení.

4. Májí velkou náklonnost ke zvířatům

Indigoví dospělí mají často velkou náklonnost ke zvířatům. Když mohou, tak zvířata zachraňují nebo podporují zvířecí charity. Indiga milují trávení času v přírodě a užívají si péče o zahradu i domácí květiny. Často rovněž milují sledování dokumentů o chování zvířat a krásách planety, kterou s nimi sdílíme. Indiga nevěří, že zvířata jsou v tomto světě méně důležitá než lidé, protože chápou, že vše je provázané a my všichni jsme si rovni a vzájemně na sobě závislí.

5. Májí pocit existenčního zoufalství

Mnoho indigových dospělých v životě pociťovalo deprese, pocity bezmoci a zoufalství. Tyto pocity mohly začít ve věku teenagerů a od té doby se vracet. Tyto pocity jsou často způsobeny faktem, že Indiga prostě nechápou, proč si lidé vzájemně ubližují, přezírají Matku Přírodu nebo kladou na první místo moc a zisk. Indiga mají často pocit, že nezapadají do společnosti, která občas vypadá chladná a bezohledná. Mohou shledávat budování vztahů jako nesnadné, jelikož jim dělají těžkosti vztahy s jinými a děsí je, když si o nich lidé myslí, že jsou ‚divní‘. Neradi soudí ostatní nebo o nich šíří pomluvy a často je nezajímají materiální věci nebo populární kultura. Jakmile Indiga najdou důvod, mohou pracovat na dosažení pozitivních změn ve světě, což ten pocit zoufalství často rozpustí.

6. Mají nějaké neobvyklé spirituální zážitky

Indigoví dospělí často od raného věku ke značnému údivu své rodiny a přátel rozvíjí zájem o psychické nebo duchovní jevy. U indigových dětí není neobvyklé, když mají touhu navštívit náboženskou budovu nebo kázání, i když byly vychovány v nenáboženských rodinách. Tento zájem se nadále rozvíjí, i když Indiga dosáhnou dospělosti.

Indigoví dospělí mají otevřenou mysl ke spiritualitě a náboženství, kde za nimi spatřují jen lásku a světlo, místo aby akceptovali náboženská dogmata. Indiga mohla mít zážitky spatření bytostí z jiných světů jako duchů, strašidel nebo andělů. Také mohou mít mnohé zážitky ‚blaha‘ a pociťovat vnímání jiných dimenzí a paralelních realit.

Indiga mohou rovněž zažívat problémy v materiálním světě, jako neschopnost nosit hodinky, neboť si se jim vždy zastavují, mít problémy s počítači a dalšími technologiemi, které se chovají v jejich přítomnosti divně, nebo kolem sebe nacházet často světla, která se i mihotají nebo se rozprskávají. Indiga mají často zvláštní náklonnost k času 11:11 a často si při pohledu na hodinky všímají, že k tomu došlo.

7. Cítí silnou potřebu najít svůj smysl života

Indigoví dospělí často cítí sžíravou touhu najít a naplnit svůj smysl života. Mohou pociťovat silnou potřebu dosáhnout změny světa a zanechat ho jako lepší místo. Není to však pro ně vždy snadné najít ten smysl ve společnosti, ve které žijeme. Ve společnosti, která si cení tvrdé práce, finančního a sociálního úspěchu, politické moci a konzumerismu, kde se Indiga často cítí jako selhavší. To může vést ke frustraci v nitru indigových osob, které pociťují hlubokou potřebu naplnit svůj potenciál, ale nemohou najít struktury, které by je v jejich touze podpořily.

Naučit se poslouchat svoji intuici může být prvním krokem, který je třeba, aby indigoví dospělí učinili k dosažení svého smyslu života. Jejich intuice je přivede k lidem s podobnými hodnotami a ke zdrojům informací, které je na jejich cestě podpoří. Když se indigový dospělý může naučit zpochybňovat sociální normy své kultury a společnosti a usilovat o hlubší smysl a význam, tak může začít ze své vnímavosti smyslu začít těžit a prospívat z toho.

Indigoví dospělí mohou ve světě svým zvláštním darem dosáhnout skutečnou změnu. Pokud si myslíte, že jste Indigo, tak dost stojí za to prozkoumat dimenze vašeho duchovního rozvoje, aby vám umožnily vynést své unikátní dary světla a lásky do světa.

dále jsou velmi kreativní , láskyplný , soucitný , citlivý a mírumilovný

**************************************************************************************************************

zdravím :)

doplněno 01.01.17 23:37:

*srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]