Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skromný návrh pro webmastera

Od: samurraj® odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,

velice rád pročítám vlákna u otázek, které mě zajímají. Občas něco přihodím svou troškou do mlýna. Všimnul jsem si jedné věci, že lidé poradí a pak se otázka rozvíjí až se z vlákna stane jakási diskuze. Už se ani neřeší jádro problému, ale diskutuje o něčem jiném. I já mám tendenci tohle dělat, proto bych se chtěl zeptat kompetentního admina či webmastera, zda bylo možné do budoucna sem na portál poraďte integrovat do seznamu rubrik nebo někde okolo speciální funkci "chat" a lidé by tam mohli v klidu tlachat o čem by chtěli aniž by to zatěžovalo nebo znehodnocovalo vlákna. Neuvažovali jste o této možnosti? Je to jen návrh. Zdravím a přeji hezký večer.

doplněno 28.08.15 23:04:

PS: samozřejmě je tu volná diskuze, ale to není jako chat.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro tyto případy už tu máme rubriku Volná diskuze.

Ovšem tomu tlachání nezabráníte, ať už se to oddělení bude jmenovat jakkoliv. Prostě lidi reagují na to co se jim líbí nebo naopak nelíbí přímo v otázce i když to s původní otázkou už třeba vůbec nesouvisí.

doplněno 28.08.15 23:08:

Lidi tady většinou nemají primárně tendenci jen tak o něčem tlachat.

Téměř vždy je to důsledek nějakého příspěvku, který druhého popudí nebo naopak se mu zalíbí a tak na něj zareaguje a pak už se to rozjede jiným směrem, než byla původní otázka.

zwiki*
hodnocení

0x

no jasně tu tlachá jen -pepr :)

hodnocení

0x

Samurraji, asi máte pravdu, ale nezapomínejte, že toto je zaběhnutá poradna, kde jsou rádcové i 10 let. poradte.cz/... Vztah mezi námi je jako velmi blízká známost, s některými kamarádství, s některými je to přátelství. Cítíme se tady tak dobře, že se stále vracíme. Máme to tady rádi, těší nás to. Až to kohokoliv přestane těšit, půjde o dům dál. *hej*Někdy vypadá vlákno jako tlachání, ale je v něm zkušenost lidí a tazatel si z různých příběhů a názorů vybere, co je pro něho přínosné. Občas se, zvláště o prázdninách, objeví nějaký nudící se, vulgární mlaďoch, ale není ani potřeba admina nebo syslů, aby ho umravnili. Rádcové to udělají sami, případně požádají o vymazání určité pasáže. *hej*Kdyby se tahle poradna stala pouze a jen poradnou, mně osobně, by to vůbec netěšilo a šla bych o několi kliknutí dál. Pobuďte, rozkoukejte se, snažte se pochopit a uvidíte, jestli vás to tady bude těšit.

hodnocení

0x
Málo návrhů od jednotlivce je natolik univerzálních, že osloví davy lidí. Ake i toho jsme tu byli svědky. :) a kolik lidí by o něj stálo?
Zatim se jich moc nepřidalo na podporu nápadu. :)

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Škoda, že se zde nesešlo více odpovědí a názorů. O čem to tak asi svědčí? Že by malá návštěvnost webu? K tomu tlachání u otázek. Většinou se diskuse rozjedou proto, že lidi otázka něčím zaujala, něčí názor je vyburcoval k odpovědi. Chatů je plný internet. Zde funguje volná diskuse, kde se tlachat může téměř o čemkoliv. Píši téměř, jelikož existují i kontroverzní témata, to jistě. Například důchodci versus mladí, dále politika a za "komoušů bylo líp"... Našlo by se toho hodně. Občas bývají nepochopeny vyloženě uvolňovací volné diskuse s nadsázkou, kterých už tu taky asi raději ubylo.

Diskusím a vláknům pod otázkou lze asi těžko zabránit. Pokud by k tomu došlo a zbyly by jen holé, strohé odpovědi, ztratí se i kouzlo této poradny. Nemyslíte?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že Volná diskuze nám pro tlachání stačí. Již nyní zde má řada lidí problém orientovat se v dění na poradně, resp. nepoznají vhodnost, kdy (kde) poradit a kdy (kde) tlachat.

Občas se to stane asi každému, ale u otázek tématických by se tlachat nemělo. Pokud jsem už někde viděl chat, tak to byla většinou žumpa, kterou nejde ukočírovat. A myslím, že sys mají už nyní dost práce, aby se z poradny ta žumpa nestala. Takže, já pro chat nejsem. Navíc, zde se spíše nic nového netvoří, ale osvědčené se ztrácí a ubírá. Zdravím!

hodnocení

0x

Tak zrovna třeba já patřím k těm, kteří to "tlachání" kolem nějaké otázky hodně zajímá. Je to totiž tak, jak už píší lidé nade mnou. Strohé odpovědi v mnoha případech nestačí, je absolutně na místě, že se přidají i jiní, kteří třeba zrovna na danou otázku neodpovědí, ale přidají vlastní zkušenost a právě to mi pomůže, protože si mohu ujasnit, že i já jsem měla podobný problém a vlastně mi to vypadlo z hlavy. Takže toto "tlachání" je pro tazatele i jakýmsi doplňkem k vlastní otázce.

tlachac
hodnocení

0x

Pokud jde o to tlachání zde na poradně tak mi to ani příliš nevadí pokud to neodvádí diskuzi příliš hodně od původní otázky. Co mi, ale mnohem více vadí je to, že někdo tu na poradně položí nějaký dotaz a lidí se mu snaží radit a pomoct a často kladou i doplňující otázky potřebné k řešení problému a tazatel to ignoruje a nereaguke na to. Připadá mi to tak jako by mu na vyřešení problému na který se dotazoval vůbec nezaleželo. Když už někdo se tu na něco dotazuje nebo řeší nějaký problém tak by bylo dobré a asi i slušné aby s rádci spolupracoval a pokud si už to mezi tím vyřešil nějak sám tal by to zde mohl napsat a uvést jak to vyřešil nebo v čem byl problém. Takových připadů je zde bohužel docela dost.

Tak to mi mluvíte z duše. Také jsem si toho všimla. Bohužel to hodně vypovídá o dnešní nátuře lidí obecně. Nebývali jsme dříve takoví. Nebo jsem byla privilegovaná, neboť jsem se s podobnými lidmi nesetkávala a proto mne to zaráží.

joudic*
hodnocení

0x

implementace chatu je v podstate jednoducha, ale chat by me nebavil

hodnocení

0x

Nechci zakládat novou otázku, protože je to přeci jenom taky takový skromný návrh - některé otázky mají dlouhá vlákna, spoustu odpovědí. Šlo by přidat nějaké plovoucí tlačítko "zpátky nahoru"? Když člověk dočte až dolů, a chce se vrátit nahoru, tak musí scrollovat, což je "pruda". Přitom tlačítko "zpátky nahoru" už má kdejaká stránka a není to ani složitá utilitka na nastavení :)

ben®

Dobrý den, zda bude nové tlačítko neovlivním, ale již dnes jsou na klávesnici tlačítka Home a End - v podstatě udělají stejnou práci (a kolečko na myšce si odpočine). Zdravím!

P.S. Dobré jsou i klávesy Page Up a Page Down.

doplněno 13.11.15 18:16:

Jo, rozumím. Chtěl jsem jenom upozornit, že to jde již nyní přes HW.

Nerada je používám. Než je v té tmě našmátrám, tak to mám vyscrollovaný. Plus na End mám danou jinou funkci. ;) Stačil by třeba jenom odkaz, jak je dole to na hlavní stránku nebo zpátky do rubriky. Přidat jenom "nahoru".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]