Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moc prosím, jestli byste se někdo, kdo má účet vedený u AirBank ozvali na můj mail: simonk65@seznam.cz Potřebuji pomoct s jedním specifickým problémem, který mi může kdokoliv s účtem u AirBank vyřešit.
Moc děkuji!
Milá Simonko, tohle je veřejná poradna a pokud chcete poradit, tak položte dotaz zde. Většina zdejších rádců, kteří mají účet u této banky (včetně mě) Vám zde rádi poradí, ale pochybuji, že bude mnoho těch, kteří tak budou činit přes mail.
Pokud se Vám tato možnost nelíbí, vždy můžete zajít na pobočku AirBank, případně kontaktovat jejich podporu emailem, telefonicky, nebo přes internetový formulář.
"Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, zda byste byl ochoten mi pomoci zjistit jméno a příjmení člověka, který mě na internetu podvedl a skrývá se za účtem 1348109xxx/3030 vedeným u AirBank. U jiných bank se při převodu z účtu na účet vedený u stejné banky zobrazí ve výpisu odchozích plateb jméno majitele účtu. Proto se Vás chci zeptat, jestli je tomu tak i u AirBank. Pokud ano, moc Vás prosím, zda byste nemohl na uvedený účet převést nejmenší částku (haléř, koruna) a zjistit mi jméno majitele účtu.
Pokud byste byl ochotný mi pomoci, budu vám velice vděčný.
Děkuji za Vaši odpověď.
S pozdravem Š.K."
Můj dotaz do AirBank:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se nejedná o podvod.
Odpověď:
"Dobrý den, rozhodně je dobře, že nám píšete. Pojďme si říct, jak to s účty u nás je.
V případě odchozí platby se jméno majitele neukazuje. To by bylo vidět jen v momentě, když peníze přijdou na účet.
Z předešlé zprávy to skutečně vypadá na nějaký pokus o vylákání údajů od Vás. Proto Vám určitě doporučím nikam nic neposílat. Pokud má pan K. potřebu zjistit údaje o majiteli účtu, může se přímo sám obrátit na svoji banku, nebo rovnou na policii České republiky. Věřím, že se Vám tyto informace budou hodit. Pokud se budete chtít na cokoliv zeptat, neváhejte nám zavolat na 840 30 30 30 denně od 7:00 do 22:00, nebo nám znovu napište na info@airbank.cz.
Přeji Vám pěkný a pohodový den
Marek Blaha / Kontaktní centrum
Air Bank a.s. / člen skupiny PPF"
Což znamená, že Vám nikam nic posílat nebudu.
doplněno 10.01.15 16:01:"gotrekzagary
Tohle Vám příšlo, když jste se ozval na mail tazatelce této otázky?"
Tak.
Pište zde, víc hlav víc ví a budete tak mít vše na jednom místě. Air bank mám, snad budu vědět
doplněno 07.01.15 18:48:Do mailu ne, jedině sem
Prosím kontaktujte mě na uvedeném mailu, spíš než radu totiž hledám pomoc v jedné věci. Budu rád, když se ozvete.
Klientem této banky jsem od jejího vzniku, takže si myslím, že Vám dokážu poradit.
Zvláštní, že problém nechcete zveřejnit. Za dobu spolupráce s touto bankou mi vždy někdo po telefonu nebo přímo na pobočce AirBank ochotně poradil.
Takže pokud se jedná o jakýkoli "legální" problém piště sem nebo volejte rovnou 840 30 30 30.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.