Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodníci na inzertních webech (bazos.cz...)

Od: podvedeny* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
chci upozornit na podvodníka na inzertním serveru bazos.cz dotyčná osoba chce zaslat peníze předem na účet s dobírkou nesouhlasí. Stejná osoba má více účtů:
2100468400/2010
2500468688/2010
prověřte si číslo účtu přes google před tím než někam něco odešlete!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, informace to je zajímavá, ale nic přes Google prověřovat nemusím.

Pokud někdo nesouhlasí s dobírkou, tak moje peníze prostě nedostane. Platit předem soukromé osobě je hloupost. Zdravím!

stirecek*
hodnocení

0x
Jak víte, ze je to podvodník? Já mám asi 15 účtů v různých měnách a vždy chci zasílat peníze předem. Šetřím tím peníze kupujícího, nemusí platit za dobírku, je to rychlejší. Kdybych chtěl být podvodník, tak to jde i dobirkou...
podvedeny*
hodnocení

dotyčné osobě jsem odeslal peníze předem na účet a nic mi nepřišlo, osoba přestala komunikovat a později jsem zjistil, že stejné předměty prodává znovu pod jiným jménem a z jiných míst ČR. Telefon buď neuveden, nebo číslo, které je vypnuté. Jsem se prostě nechal nachytat, a nechci aby se nechali nachytat další, proto jsem to tady napsal.
Taky mám několik účtů, ale účet se nedá zřídit za 10 minut, jako email, nebo falešné tel. číslo. Je to dostatečná identifikace, že je lepší s daným člověkem neobchodovat (nebo pouze osobně).
stirecek*
Pokud neposlal zboží, tak to podvodník samozřejmě bude. Obrátil bych se na policii, účet je na někoho psaný a oni ho vypátrat můžou. Těchto případů je cim dal vic, člověk nemůže věřit nikomu, jen snad proverenym webum, anebo bazar, ale z ruky do ruky.

podvedeny*
hodnocení

Zdravím, tak dotyčná osoba mi nakonec dlužnou částku vrátila zpět, ale trvalo to asi měsíc a musel jsem ji kotaktovat přes další inzerát, kde se znovu snažila "prodat" zboží, které mi měla poslat. Platbu mi poslala opět z jiného účtu, než které jsou zde uvedené, snad to byl její účet... Doufám, že na danou osobu už nikdy nenarazím, buďte obezřetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]