Nejste přihlášen/a.
No, nevím, jestli neodpovídám, vypnuli mi elektriku . Jsem o nějakých 25 km jižněji a elektrika bez problému. Jen ty lítající větve na cestě z Prahy - nic moc.
Dnes jsem byl chystat výstavu v Brně, na výstavišti jen občas zamrkala světla, ač byl vichr, že se po výstaviěti proháněla samy od sebe kontejnery na odpad a popadaly takový ty přenosný zábrany. Po cestě zpět po D1, přes Vel Mez na Žďár spousta obcí naprosto po tmě, v lesích popadané stromy, několikrát jsem se musel vracet. Ale největší šok - v Hlinsku jde elektrika celý ven bez potíží. To jsem fakt nečekal, u nás jsou jinak výpadky na podzim celkem časté právě díky větru
Tak jsem to včera přivolal: 16:40 vypadla elektrika. 17:40 zkolabovala poruchová linka ČEZu, 21:20 jsem se konečně dovolal. Slíbeno odstranění závady do (včerejší) půlnoci. Dnes 12:45 stále nic. Infolinka neinformuje (přátelsky si popovídají, toť vše). Přes známé zjištěno, že zakukala trafačka (což ta slečna na infolince neví) a zřejmě mají stále dost práce jinde. Nejde elektrika, potažmo teplá voda a topení, vařit si můžem na propan - butanu a svítit svíčkou. Mobil nabíjím v autě. Nemá někdo telefonní číslo na lampárnu?
@lego: tuhle lampárnu néé, tu na hlavním nádraží!
Furt to nejde, očekávám lidový soud, jako naprosto nevinného člena představenstva BD mě lidi asi večer sežerou
Tak bezproudí u nás trvalo bez půl hodiny přesně jeden den. Spuštěno v 16:12. Bývali by to stihli zprovoznit za 20 hodin, ale technik, co křísil trafačku, nás zapomněl připojit, takže jsme kolečko absolvovali ještě jednou...
Odnesly to rybí prsty v mrazáku, jsou podivně měkké. Čest jejich památce!
Vřelé díky technikům ČEZu!
Vida jak se situace vyvinula Co vím jedna část Říčan ještě ráno nefungovala... takže zdaleka není hotovo.
Věřím tomu, že v momentální situaci je v terénu každý, kdo je po ruce a nezbývá nic jiného než čekat. Osobně naštěstí tentokrát problém s elektřinou nemám, ale v mém případě bývá v takové situaci největší potíž v tom, že při výpadku přestává jako první téct voda - cca 1-2 minuty od výpadku. Máme tu totiž na kopci společnou přečerpávací stanici na studenou vodu. Teplá voda, topení a všechno na elektřinu se stává problémem až později, ale to se dá nějakou dobu vydržet. Naštěstí zatím nemrzne.
Včera od cca 8:00 do 16:00 h - v té době připojeno napětí asi 2x ( 1x cca hodina, 1x cca 0.5 h ). na lince Čezu (poruchy) žádné info ( "volaný účastník je dočasně nedostupný" , nebo "čekejte" - vydržel jsem 10-15 minut ). Byla to jen taková "malá zkouška" - nechtěl bych zažít chaos, jaký by nastal, kdyby se něco "skutečně dělo". Ihned zkolabovala tel. linka. Komunikační kanály jsou v krizové situaci vždy klíčové pro to, jak se vyvinou a poběží následující události. ( Obec na hranici královéhradeckého a jičínského okresu ).
Už je po všem, ale u nás nešel proud v neděli od 9,30 dopoledne do pondělí asi do 0,30. Byla tma, byla zima, vodu jsme si, naštěstí, donesli v kbelíkách od studny...bylo to prostě nepříjemné. Na sobě i do postele tlusté svetry, tepláky, pletené ponožky...
Když teď čtu, co vichřice kde napáchala za pohromy, vidím, že jsou i místa, kde nešel proud třeba 50 hodin. I víc. Nedá se nic dělat, jen politovat ty, kteří na tom byli ještě hůř, než my.
Jinak věřím, že v chladném listopadu mrazáky bez proudu těch 48 hodin vydrží a nic se nerozmrazí. V červencových horkách by to bylo horší. Jaga.
Mluvila jsem v té době telefonem s obyvateli Kutné Hory a Hranic na Moravě, ani na jednom místě prý není problém, svítí se, topí se, proud jde. Zato u nás!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.