Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmyslně nevyzvednutý balíček

Od: iskiii* odpovědí: 17 změna:

tento člověk si nechal ode mě poslat na dobírku autorádio inzeroval jsem ho na BAZOS.CZ a následně si ho umyslně nevyzvedl tak pozor na něj jeho adresa je na balíčku taky vám tady napíšu jeho tel.číslo 722609306

Úmyslně nevyzvednutý balíček

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabin
hodnocení

0x

jak vite ze to bylo umyslne? :)

hodnocení

0x

Zkuste jí napsat na facebook,a zeptejte se jí*sok* cs-cz.facebook.com/...

hodnocení

0x

Rozumím tomu, že jste naštavný a přišel jste o poštovné i čas. Přesto mi vaše reakce, včetně zveřejnění plného jména a adresy dotyčné kvůli pouhému nevyzvednutí zásilky mi přijde nepřiměřená. Ono se ani tak nejedná o varování, jako o mstu, že?

Něco jiného jsou lidi , co místo mobilů za 10 000 posílají brambory a pod.. Před takovými má smysl varovat. Ale tohle..

buss
hodnocení

0x

Jste jasnovidec, že to byl úmysl? Nevidím na tom až tak nic špatného,prostě si to rozmyslel ten člověk, stává se to, akorát můžete mít vy průser se zveřejnením. Prostě takovým způsobem "odstoupil" od smlouvy.

iskiii*
hodnocení

jasnovidec jste koukám vy nic o tom nevíte s dotyčným jsem telefonoval co se děje a odpověděl mi že mu nic ještě nepřišlo v tu chvíli mi došlo že sem narazil na blbce,to jen pro upřesněný,nepsal jsem tu z důvodu abych se tu nakonec hájil já sám

ladinpraha*

Ale on tento "vzkaz" svědčí hlavně o vlastní naivitě. Normální postup je trošku jiný. Pokud neznám svého obchodního partnera, tak nikdy neposílám na dobírku. A řešit to porušováním zákona taky není zrovna rozumné.

hodnocení

0x

Mně to celé nepřipadá jako podvod, ale jako nevydařený žert. Adresa Silvie mi nepřipadá skutečná, spíš výmysl. Její příjmení BILLA? To jsou snad markety po naší republice, nikdy jsem podobné příjmení neslyšela. Leda snad Bílá. Stejně tak ulice KOSTALKOVA mi připadá jako blbost. Možná snad Kostelkova, Kostelní, Za kostelem, U kostela. Kostalkova podle mě nic není. Je možné, že jsi v nějaké rozepři s některým kamarádem či kamarádkou a on /ona/ se Ti chce tímto divným způsobem pomstít. A Ty tady děláš bouři. Možná, že bys svoji BILLU našel někde poblíž sebe, rozhodně ne až v Berouně. Jaga.

Ona ta Košťálkova ulice v Berouně je.
Pro stěžovatele:
Adresát si nevyzvedl... To je tvrzení, které můžeme brát jako fakt, ovšem jen podle vyjádření pošty.
Úmyslně si nevyzvedl... O tom úmyslu to je jen Vaše domněnka! Do hlavy mu nevidíte, ani se tak nevyjádřil. Ještě mu nic nedošlo, jak tvrdil do telefonu... To také může být fakt, známe poštu, a mohla to doručovat formou ohlášení o doručení zásilky, a bůh ví, zda se to oznámení k adresátovi vůbec dostalo. Mohou být také další důvody, proč to nedostal. Takže je tu otázka, na základě čeho jste adresáta nazval blbcem?! Jste jasnovidec, jak se ptá někdo nade mnou? Zkuste nějak Váš psychologický posudek adresáta obhájit, jinak se obrátí jiným směrem...
dbx

Mila babojago..

To, ze jste takove prijmeni osobne nikdy neslysela, neznamena, ze se tak v CR nikdo nejmenuje nebo ze neexistuje:

kdejsme.cz/...

Presvedcit se, ze v Beroune opravdu existuje ulice Kostalkova + onen dum c.p. 1536 je otazka dalsich 5ti vterin googleni:

google.cz/...

google.cz/...

cs-cz.facebook.com/... ... z Berouna.

A nakonec: Pokud by bylo ono jmeno nebo adresa opravdu smyslene, postak by na zasilce jiste nezatrhl okenko "nevyzvednuto"nybrz nejspis okenko "adresat na uvedene adresa neznamy".

dbx

Onen dum - Kostalkova 1536, Beroun

i.imgur.com/...

"...Pokud by bylo ono jmeno nebo adresa opravdu smyslene, postak by na zasilce jiste nezatrhl okenko "nevyzvednuto" nybrz nejspis okenko "adresat na uvedene adresa neznamy"..."

Tomu nevěřte. U nás se občas stává, že se na schránkách povalují dopisy a oznámení o zásilce pro nájemníka, který v domě už 12 let nebydlí. Jenže pošťákovi se nechce problém řešit, tak prostě hodí oznámení do kterékoliv jiné schránky. Dotyčný pak samozřejmě oznámení zahodí. Stává se to častěji v době dovolených, kdy za stálé pošťáky zaskakují nezodpovědní brigádníci.

hodnocení

0x

Nevím, jak moc je zveřejnění jména adekvátní, nebudu to soudit, ale samotný fakt je odsouzeníhodný,. Takoví lidé jsou metlou internetového obchodu. A "prostě si to rozmyslel"? No v tom bych právě ten úmysl viděl. Slušný člověk by se omluvil a zaplatil poštovné. Nebo aspoň omluvil; kdyby poštovné nezaplatil, byla by to chyba, ale aspoň by zachoval tvář.

loriola*
hodnocení

0x

Já taky inzeruji na několika portálech, víte kolik lidí mi to už udělalo? Přitom sami dobírku vyžadují, já jim ji prioritně nenabízím. Mně nevyzvedl chlap hifi věž, kterou jsem soukromě posílala jako obchodní balík. To bylo na palici!

Souhlasím s vámi ale v tom, že těch nesolidních je tolik, že je to neúnosné. Měla by být legální možnost, jak ty lidi zveřenit a ukázat na ně. Kdejakého dlužníka buzerují, obstaví mu účet kvůli pitomý stovce a když já pošlu balík za 350,-Kč, o které jsem přišla, nemám to ani kam napsat. To nejsou malé peníze. Ten člověk mlčel jako zarytej. Věděl dobře, co udělal. Hrdina.

buss
hodnocení

0x

Navrhuji, abyste napřed poslali smlouvu a v ní uvedli smluvní pokutu třeba n násobek ...a můžete ji tvrdě vyžadovat.

hodnocení

0x

Já takové jednání také považuji za podvod. Slušný člověk, pokud už si na poslední chvíli koupi "rozmyslel" (nechápu proč, ale budiž), zavolá odesilateli, omluví se a uhradí poštovné. To je seriózní přístup - a ne dělat mrtvého brouka. *zed* Sama jsem už vícekrát nakupovala přes dobírku - a jsem za tuto možnost velmi ráda. Každopádně, kvůli neseriózním zákazníkům tento způsob prodeje nejspíš brzy vymizí.

Něco (částečně) podobného zažívají v poslední době i chovatelé různého zvířectva. Dříve (a není to až tak dávno) si člověk mohl zamluvit např. párek krůt, s tím, že si pro ně přijede třeba za měsíc - nebyl problém. Dnes na to chovatelé zpravidla odmítají přistupovat. Proč? Spousta lidí si zamluví zvíře ("musíte mi ho podržet, hlavně ho nikomu neprodávejte") a potom vyzvednutí telefonicky odkládají a odkládají - mezitím chovatel odmítne spoustu jiných zájemců - a nakonec mu nadbytečné zvíře zůstane doma, protože původní zájemce přestal reagovat. Většina chovatelů se dnes proto řídí podle hesla - kdo dřív přijde, ten dřív mele. Žádné zamlouvání napřed. :(

matrix*
hodnocení

0x

Tak na uvedené adrese žádná Billa nebydlí.Podle katastru, zde bydlí pouze osoba jménem Jindra Bíllá,což by mohlo vysvětlit ono nedorozumění.Zdravím.

doplněno 01.09.13 18:49:

Jo a ještě to je Koštálkova 1537 a ne 1536, jak zde píšete.

doplněno 01.09.13 18:59:

kdejsme.cz/...

ivulenka*
hodnocení

0x

Pošťáci měli dovolenou, chodil nějaký brigádník, tím se to mohlo stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]