Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

226889618 - kdo to je?

Od: girtl odpovědí: 9 změna:

Nemáte někdo známého na O2, kdo by dokázal zjistit komu patří telefoní číslo 226889618? Dnes nás to číslo prozvonilo na několik telefonů, jen sekundové prozvonění a pak nic, když jsem zavolal nazpět, tak to nikdo nevzal. Na internetu jsem zjistil, že takto testuje někdo stovky lidí z tohoto čísla, zdá se mi to docela sprosťárna. Chci po tom jít a nedarovat jim takovéto otravování lehce. Je to jako když někdo by chodil od domu k domu a zvonil na zvonky a zjišťoval kdo je aktivní. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Vypadá to na automat, chtělo by to vysledovat, kdo přijde potom s nějakou nabídkou...

girtl
hodnocení

Ano, čekam kdo první zavolá :)

dzordz*
hodnocení

0x

Co s tím jako chcete dělat? *nevi* A co by s tím známý na O2 měl dělat? To je ztěží nějaká autorita. Pokud máte důvodné podezření (ne jen pocit, že to je "sprosťárna"), že je porušován zákon telekomunikacích, o službách informační společnosti nebo o regulaci reklamy, tak ČTÚ nebo oznámení.

Sprosťárna, otravování.. než se prokoušou těma milionama čísel a dostanou se znovu k tomu vašemu, tak to nějaký rok potrvá. A pak se vám na půl vteřiny rozsvítí displej, ani to pořádně zvonit nezačne. Hrůza.

doplněno 24.03.13 18:54:

Řešit se dají problémy, v tomhle problém nevidím.

Automaty nevolají proto, aby lidi volali nazpět, to vám nikdo nikdy nezvedne. Automaty volají proto, aby se mezi všemi náhodně vybranými odlišila existující čísla (=ta, která vyzvánějí) od neexistujících, aby se pak živým operátorům, telemarketérům a podobným nabízecím živlům už vytáčela rovnou ta ověřená a oni nemuseli ztrácet čas (= být placeni za čekání).

girtl
hodnocení

To jsou mi rady... ach jo. Dá se to docela hezky medializovat,asi by byl zajímavý článek o tomto byznysu, kde automaty prozvánějí lidi a testují zda zavolají nazpět.Člověk z O2 na vhodné pozici se dokáže podívat do databáze komu číslo patří - jaké společnosti. Přes ČTU se dá třeba zjistit komu jsou číselné řady přiděleny od O2 - což u tohoto je Tmobile, tak možná by to mohl zjistit nekdo z Tmobile, pokud tedy netestuje samotný Tmobile :)

Vit zde - ctu.cz/...

... ale toto vše ani tak nepíšu vám, protože se mi zdá že Vy jste spíše nezasvěcený morous, než nadšenec co by to chtěl taky řešit :)

mowla*

*smich* ..."nadšenec co by to chtěl taky řešit"... *smich*

Pokud ´chování´ toho čísla porušuje zákon, jsou tady orgáni, kteří mají právo a povinnost jednat - v tomto případě ČTÚ, stačí dát podnět. A pokud zákon neporušuje, co chcete, nadšenci, řešit?

BTW - uvědom si, že onen "člověk na vhodné pozici" by na oné pozici už poté také nemusel být - jeho zaměstnavatel jej určo neplatí za podobné činnosti... Někdy je lépe používat rozum dříve, něž nadšení...

*smich*

dexter20*
hodnocení

0x

tohle prozvánění má být udajne automat co testuje náhodně cisla jestli jsou aktvivní ... aby vám mohly volat lidi z call center,pojištoven atd atd...nic s tím neuděláte

brupla
hodnocení

0x
Na stánkách ČTÚ lze vyhledat, kterému subjektu (operátorovi) je číslo přiděleno. Většinou jde o sadu čísel v tomto případě je číslo 226889618 mezi sadou (celkem 90 000) přidělených čísel operátorovi - Podnikateli: T-Mobile Czech Republic a.s.Viz web ČTÚ: ctu.cz/... mě dnes - 5.10.2014 po poledni prozvonili na 2 mobily. Takže, kdo máte T-Mobile žádejte prosím vysvětlení a stěžujte si na obtěžování. Asi nebudou chtít sdělit, kdo to číslo (z číslovacího plánu pevných linek) má. Dporučuji uvést, že si budete stěžovat u ČTÚ (na to má každý ze zákona právo). A pokud se ktomu nijak nevyjádří, skutečně si stěžujte na ČTÚ. Již nemám operátora T-Mobile a za peníze jim volat nebudu, ale budu rád, kyž někdo napíše jak reagují. Dík.

hodnocení

0x

Jsou servery, kde můžete takováto čísla zkusit vyhledat. Například na www.kdomivolal.eu jsem našel toto:

telefonní číslo 226889618, +420226889618

Další formáty čísla: 226 889 618, +420 226 889 618

Stát: Česká republika

Region: Praha

Hodnocení: Obtěžující, Počet komentářů: 445, Poslední komentář: 6. 10. 2014

Počet zobrazení: 12105, Poslední zobrazení: 6. 10. 2014

Pokud jste obdrželi nevyžádaný hovor, nechtěnou SMS zprávu nebo jste byli pouze prozvoněni z telefonního čísla 226889618, které neznáte a chcete o něm více informací, s největší pravděpodobností nejste jediný. Na této stránce se můžete podívat na komentáře ostatních k telefonnímu číslu 226889618. Pokud je telefonní číslo často vyhledávané, tak můžete případně zjistit, komu patří číslo 226889618 a také další informace o telefonních číslech.

Pokud k telefonnímu číslu 226889618 ještě žádné komentáře neexistují, buďte první a zanechte prosím komentář, abyste tak pomohli ostatním.

=============================

Jak jsem si přečetl. otázka je dva rohy stará, ale problém sám asi ne; když se podíváte na ty stránky, najdete tam poslední komentář ze 4.10.t.r.

pablodej
hodnocení

0x

Pomocí tohoto čísla se prověřují zakoupené databáze telefonních čísel - krátkým prozvoněním software ověří, zda je vaše telefonní číslo aktivní. Nemá smysl volat zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]