Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČASOVĚ OMEZENÁ OTÁZKA NA PORADNĚ

Od: admin® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
v souvislosti s otázkami ohledně mazání otázek mě napadla následující možnost: ČASOVĚ OMEZENÉ OTÁZKY.

Tzn otázka bude mít jasně definované datum smazání (za den až týden), kdy dojde k její "expiraci" a systém ji sám a zcela nenávratně smaže. Pravděpodobně bude pro vyhledavače zakázána a tedy zmizí "beze stop" okamžikem expirace. Otázka bude viditelně označena, kdy bude automaticky smazána. Autor otázky bude mít jediný právo tuto expiraci posunout či stornovat (bude požadovaná registrace).

Představuji si, že takové otázky budou pouze ve vybraných kategoriích (společnost/láska a sex - vztahy).

Zajímá mě názor rádců, kteří investují do odpovědi svůj čas i když ví, že za týden zmizí vč případných ohodnocení/odpovědí atd. Viz anketa.

děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můj názor - nebyl bych z toho nadšen. Jednak obecně nemám rád výjimky nebo privilegia, text by stejně mohl někdo zkopírovat a v (ne)vhodnou chvíli zase vložit do jiné otázky a také si myslím, že každý je za svůj dotaz (a příspěvek) i odpovědný, resp. měl by vědět, co lze na internet napsat. A tato možnost by mohla ještě více lákat k pokládání nesmyslných (vymyšlených) dotazů. Zdravím!

doplněno 16.12.17 20:37:

No, nezávidím sys, jak budou tyto "jednohubky" moderovat a hlídat pravidla .

doplněno 17.12.17 07:57:

Pokud by zde byla tato možnost zavedena, tak by měla být pro všechny rubriky a příspěvky, protože nikdo neví, co je pro koho citlivé nebo nepříjemné téma (může to být cokoliv). A když si někdo třeba druhý den uvědomí, jaký text včera na internet napsal a už s tím má problém, tak by si to mohl zase smazat (a nesměl by tuto poradnu vůbec monitorovat Google a jeho archív). Mělo by to také vliv na statistiku uživatelů a jestli by to zvedlo zájem o poradnu, tak to je otázka. Takže, dobře promyslet.

A jinak - děkuji adminovi za hezký vánoční obrázek v hlavičce stránek.

mona*
hodnocení

0x

Já vlastně nevím, jestli poskytovat takový nadstandard. Asi je mi to jedno. Ale říkám si, že všem vy se mělo měřit stejně. Poslední tazatel uváděl důvod, že "ta jeho" sem taky chodí. Ovšem co když sem "ta jeho" přijde, ještě než celé vlákno zmizí (bude aktivní a viditelné)? Tím bychom jeho problém stejně nevyřešili. Spíš by mohla tato funkce být třeba více zneužívána trolly. Fakt nevím *nevi* Nechám to koňovi (adminovi v tomto případě *smich*),ten má větší hlavu. 72mona3

vztah
hodnocení

0x

Ve vztahových + sex otázkách by to bylo výborné neboť co vyhovuje jednomu vztahu, neplatí u vztahu druhého. . Tudíž se radí pouze jednomu člověku. Nebylo by technicky možné, aby registrovaný tazatel si otázku mohl smazat sám v době, kdy uzná za vhodné? Takové otázky jsou zde vyřešeny za pár hodin.

still10k*
hodnocení

0x

Pokud to bude jen ve zmíněných kategoriích, tak nejsem proti, dává mi to smysl. Nepochybuji, že to bude využíváno. Jen jestli to opravdu smažete, tuším, že téma nebude fyzicky smazáno, jen skryto. Nemám pravdu?

hodnocení

0x

ano, chci pomoci každému

Ano, samozřejmě radila, i když já už většinou do takových dotazů nepřispívám, spousta mi jich přijde jak od mimoňů, trollů, neuvěřitelných..

Myslím, že je zde spíš na škodu, že se dotazy nedají odstranit. Spousta lidí by dotaz ráda odstranila, třeba ho napíše v nějaké momentální beznaději, potom to některým může být nepříjemné..blbě se to zvrtne, někteří jsou v odpovědích neomalení.. rozhodně jsem pro.

doplněno 17.12.17 08:59:

Jenom jsem ještě chtěla dodat.. také jsem potřebovala, spíše než radu, zkušenosti ohledně jedné zdravotní otázky.

A proč jsem dotaz zde nepoložila a raději zjistila jiným způsobem? Právě proto, že by zde byl pořád.

Já si myslím, že by to návštěvnost právě naopak mohlo v určitých případech i zvýšit, pokud by zde byl zajímavý dotaz s tím, že za x dní bude smazán, někteří by třeba byli zvědaví?

sebod*
hodnocení

0x

To je zase hloupost *smich*. Lidi zlatý, jestli nepíšete pod svým pravdivým jménem i s adresou "helenkanovákovázhornídolní" tak nikdo není schopen poznat, že jste to konkrétně VY. Takovývh stejně "postižených" lidí v republice jsou desítky i když vy si myslíte, že tohle se může stát jenom vám.

Na FB existuje plno skupin, kde se řeší daleko intimnější problémy (ať sociální nebo finanční, zdravotní), mnoho lidí tam je pod svým skutečným jménem, s městem odkud pocházejí a ještě navíc s fotkou celé rodiny. NEEXISTUJE, aby tazatel mazal dotaz. V případě, že to udělá, má okamžitý vyhazov. Proč? Protože odpovídající si dají práci s odpovědí, věnují tomu svůj čas. Odpověď se VŽDYCKY hodí více lidem. Při diskuzi pod otázkou se leckdy rozvine natolik zajímavá a poučná debata, která může přinést odpověď mnoha dalším tazatelům.

A víte, co je zajímavé? Že skupiny, kde je mazání zakázáno, jsou daleko disciplinovanější, odbornější, prostě více na úrovni. Ve skupinách, kde se maže, je chaos, otázky od trollů a vůbec celkově "čurbes".

Jo a ještě něco. K těm otázkám ohledně vztahů, sexu atd. Většinou tázající má nějaký problém se svým protějškem, že? Nejsou schopni ho spolu vyřešit, tak se ptá tady. Najde zde plno odpovědí, které potřebují OBA DVA. Tak by bylo jenom dobře, aby si to tady přečetl i ten druhý. Buď by si řekl : " Ano, tohle dělám špatně" a pokusí se o nápravu. Nebo si řekne : "Ten můj Lojza je ale blb, že tohle vůbec řeší. Kašlu na něj". A je to také vyřešeno

scv®
hodnocení

0x

Zní to smysluplně, ale předem tipuji, co by mohl být kámen úrazu: lidský faktor. Uživatel, který to ani u vhodných otázek nikdy nepoužije nebo jiný, který to bude používat vždy a všude. A také anonymní dotazy, kterých asi bude u otázek "smazatelného typu" nejvíce.. vždyť to mnohdy vypadá, že si tazatelé ani nepřečtou odpověď. Hodnocení odpovědí by při "nadužívání" smazatelných dotazů začalo ztrácet smysl a věřím tomu, že by se to u části uživatelů odrazilo i na motivaci k odpovědím. Co třeba místo / společně se smazáním nabídnout možnost trvalého uzamknutí (read-only)? Ale to by zřejmě nešlo nastavit předem a ani by to nezvýšilo zájem anonymů o registraci.

72mona3*

Podle admina by byla nutná registrace, takže by už to nebylo jen hjkfg mm nevimjakdal zmateny ..., ale už oficiálně (klidně se stejným hjkfg mm ...).

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 20. 12. 2017 19:55:17
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

iz*
hodnocení

0x

Vidím to stejně jako Ben a Sebod.

Hlasovala jse sice pro "ještě nevím", ale myslím, že bych spíše neodpovídala → přijde mi sobecké smazat odpovědi, které by mohly pomoci i dalším...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]