Nejste přihlášen/a.
Revize komínů. Chtěl bych upozornit, že zákon na revize komínů podepsal tehdejší předseda vlády a současný kandidát na prezidenta Jan Fišer.
Mně je to fuk, kominíky ženu od baráku stejně jako jehovisty nebo dealery.
Komíny jsem si postavil, budu si je i udržovat a nějaký přičouzený s revizním protokolem za pár stovek je mi ukradený.
Fišera bych nevolil, bez ohledu na komíny,. Je to přebarvený komanč, genius chameleonství a průměrnosti.
Vážení, nejedná se o zákon, ale o Nařízení vlády, které si však spousta lidí špatně vykládá! REVIZE se provádí pouze u zcela nových nebo rekonstruovaných komínů a je třeba ke kolaudaci stavby. KONTROLA komínu se provádí jednou ročně a to na objednávku! Když si občan, který má v rodinném domku nebo na chalupě nic neobjedná, tak se nic neprovede a objednat si KONTROLU komínu není povinné a neobjednání KONTROLY ani není přestupkem ani správním deliktem.
Jiná situace je u komínů provozoven živnostníků a jiných podnikatelů, tam ta povinnost je a je pod sankcí dle zákona o požární ochraně č. 133/1985 Sb.
Je jedno kdo to podepsal důležité je kdo to vymyslel. Z kandidátů na prezidenta nemám koho volit. Každý rok na chalupě revize komínů děláme jelikož kdyby hořelo bez revize nedostanem od pojišťovny nic, revize mi až tak nevadí, vadí mi, že se to hemží podvodníky co vám za pár kaček dají papír aniž by komín viděli. Plaťte lidi, jen plaťte i za vzduch co dýcháte vždy jste za to v 89 cinkali.
Pochopil jsem z Vaší reakce na příspěvek, že jste v roce 1989 klíči necinkala, protože jste věděla, že za třiadvacet let budou chodit podvodníci, kteří vám udělají falešnou revizi komína za pár kaček.
Na rozdíl od Vás já mám svého kandidáta, znám ho osobně a je to slušný a schopný člověk. A co se placení za vzduch týká, nebojte se, brzo budeme mít takovou vládu, která tyhle daně zavede a ještě k tomu bude mávat rudým praporem.
Nic nedostanete, jedině pokud by požár vznikl od vadného komína bez revize. Mít komín v pořádku je snad samozřejmostí, k tomu mne nikdo nemusí nutit a rozhodně od mého komínu požár nevznikne. Tak proč bych nějakému kominíkovi dával spousty peněz, že se podívá a zjistí to co vím i bez něj a za pár stovek vyplní papír. Když dělám svou práci, tak si nechám platit za ni, ale ne za práci s vystavení faktury. Klidně jsem ochoten kominíkovi za jeho čas na komíně zaplatit, třeba 200 za hodinu, za papír ale ne. Sousedi se nechali nachytat na renovované chalupě s novými komíny ve kterých se topí minimálně protože sem jezdí občas na víkendy a přičouzencovi zaplatili za chvíli šest stovek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.