Nejste přihlášen/a.
Dnes už podruhé se mi stalo, že se mi do příspěvku po odeslání vložil nějaký "nesmysl"který jsem tam nevkládal a ani nevím co to je. Je to vidět na poradte.cz/.... Zajímá mne co to je, jak a proč se to do příspěvku dostává, k čemu je to dobré atp..
asi vkládáte kopírované texty z webů, které mají nějaká data v sobě... zkuste to vložit třeba do wordu ... "uložit jako text" a pak sem
clayman: Malware? To se mi nezdá.
jmlc: Žádné kopírované texty z webů zde nevkládám. Kdysi se mi do příspěvků nic takového nevkládalo. Začalo to až nyní poslední dobou.
To opravdu vypadá na problém u Vás (všimněte si, že se to vkládá jenom k Vašim příspěvkům), nikoliv u poradny.
Zkoušel jste ty odkazy? Donate Vás přesměruje na PayPal a z něj je poznat, o co jde.. viz. obrázek níže. Ten název by Vám mohl něco říkat, protože s největší pravděpodobností jde o nějaký doplněk prohlížeče, který má překládat text. Nepoužíváte náhodou Firefox, který se zrovna aktualizoval na verzi 57.0? Spousta starých doplňků s novou verzí FF nepracuje jak má nebo vůbec nefunguje..
Tak tím se to vysvětluje.. Buď musíte aktualizovat ten doplněk (pokud to lze), nebo nainstalovat zpět starší verzi Firefoxu a fofrem v ní pak zakázat aktualizace (stará verze doplňku by pak měla dále fungovat) a nebo používat FF 57, ale zakázat či úplně odstranit ten doplněk. O víkendu jsem řešil problémy s FF u několika lidí a všechno je to kvůli kolizi verze 57 a starých doplňků, které rázem nefungují nebo se chovají jinak, než dříve. Bylo to dopředu oznámeno, ale až takový bordel jsem nečekal...
scv: Ty odkazy jsem nezkoušel. Připadají mi být dost podivné a tak radějí na to neklikám. Z toho obrázku by mohlo jít o něco co nějak souvisí s doplňkem Im Translator pro Firefox. Tento doplněk používám už hodně dlouho a docela dost mi pomáhá s překladem cizojazyčných textů na stránkách. Prozatím jsem s ním neměl problémy a nerad bych se ho zbavoval. Ano používám Firefox aktualizovaný na verzi 57.0.
Nyní tento příspěvek píši v prohlížečí IE a jsem zvědavý jestli se ten nesmysl zase zde vloží.
Takže nic co by zde nepatřilo se nevložilo z čehož vyplývá, že to asi nějak souvisí s Firefoxem. Nyní bych byl rád kdyby mi někdo poradil jak to v tom Firefoxu vyřešít.
Připadá mi to jestli admin tuto poradnu kterou si asi programuje sám nemá nějak až příliš vychytrale naprogramovanou tak, že něco takového umožňuje do příspěvku vkládat. Na jiných stránkách a v jiných fórech pracujících třeba na phpBB jsem se s něčím takovým nesetkal. Z toho bych usuzoval, že problém možná bude i zde na poradně v tom, že je možná nedostatečně zabezpečená vůči samovolnému vkladání takových nežádoucích nesmyslů.
Tak nyní vidím, že se zase z příspěvku ztratilo formátování textu což tento příspěvek znepřehledňuje. Nebylo by snad mnohem lepší s touto poradnou přejít na phpBB čímž by se asi vyřešily ty různé problémy které tu jsou.
Rubko, ale Vy už víte, co to způsobuje, takže tomu zabránit můžete. Minimálně na Poraďte.cz ten doplňek nepotřebujete...
ivzez: Proč by ten problém měli řešit uživatele poradny u sebe když by to možná nějak šlo vyřešit zde na straně poradny? Ano tak je to jednodušší stylem vyřešte si to sami, protože nám se do toho nechce a možná ani nevíme jak to vyřešit zde na poradně. Jak můžeš vědět, že ten doplněk zde na poradně nepotřebuji? To si ho mám snad před psaním na poradnu odinstalovat a pak při prohlížení jiných stránek zase nainstalovat?
Protože nemá smysl řešit poradnu, aby omezovala něco co do odpovědi nepatří a ani vy sám to tam vkládat nechcete. Chyba rozhodně není na straně Poradte.cz.
clayman: Ono ale také nemá smysl to řešit vyhrožováním banem když se to tam vkládá samo při odeslání příspěvku. Podle mne má smysl řešit na poradně omezování něčeho co do odpovědi nepatří. Pokud do příspěvku něco nepatří tak ať to tam raději ani nejde vložit a ne to řešit znemožněním vkládání příspěvku a hrozbou banu. Nejsem programátor a na programování stránek se příliš nevyznám, ale myslím si, že by to snad šlo nějak naprogramovat aby tento nevhodný prvek který se tu řeší do příspěvku nešlo vložit nebo aby se tam nedalo vložit nic samo bez vědomi pisatele příspěvku. Děla to asi pouze na této poradně a nikde jinde v internetu jsem se s něčím takovým nesetkal, že by mi to samo vkládalo něco do tekstu vepsaného do formuláře. Myslím si proto, že to částešně záležitost této poradny a jejího naprogramování je a proto by to zde na poradně smysl řešit asi mělo, ale chápu, že se do toho asi nikomu nechce, hlavně když se jedna o problém několika málo uživatelů této poradny.
Rubko, ono "se to nevkládá samo" a problém je u uživatele, nikoliv u poradny. Ví-li uživatel, co problém způsobuje a není-li ochoten s tím nic udělat, je to jeho problém, nikoliv problém poradny.
Nechcete-li doplněk nahradit jiným, mohl byste jej při návštěvě poradny deaktivovat (tady překladač nepotřebujete). Ale podobných doplňků existují desítky, ne-li stovky. Určitě byste našel lepší...
ivzez: A mohla by jsi mi vysvětlit jak se to tam vkládá když podle tebe ne samo? Jak se zde do příspěvků vkládají formulářové pole? Proč bych se měl já přizpůsobovat této poradně a něco nahrazovat něčím jiným nebo to nepoužívat když nikde jinde v internetu se s tím tento problém nevyskytuje a proto vše nasvědčuje na problém poradny, že nemá dostatečně zabezpečené (znemožněné) vkládání do příspěvků něčeho co tam nepatří? Jak víš, že tu ten překládač nepotřebují?
Z odpovědí výše mi vyplývá, že to pravděpodobně má na svědomí Váš doplněk... Kdyby nebyla dostatečně zabezpečena poradna, vkládaly by se "nesmysly" více uživatelům. Já jsem tu pět let, ale u nikoho jsem tento problém za celou dobu neviděla...
ivzez: Ano může to možná mít na svědomí doplněk Im Translator pro Firefox. Protože se to pravděpodobně nikam jinam nevyskytuje, že by tento doplněk něco do formůlářů sám vkládal tak to vidím na problém této poradny v tom, že je hodně amatérský naprogramována a málo zabezpečená proti samovolnému vkládání do příspěvků něčeho nevhodného co sem nepatří. Z této diskuze vyplývá, že se tento problém zde na poradně už některým lidem vyskytl což svědčí, že nejsem s tím sám. Nyní se to vyskytuje u mne, ale s časem se to může začít vyskytovat u někoho jiného aniž by věděl o co se jedná, protože tuto diskuzi možná nečetl a bude se to tak řešit znova. Proto vidím jako mnohem lepší a rozumnější to řešit na straně této poradny (ne vyhrožováním zabanování) formou nějakého zabezpečení znemožňujícího vkládání zde toho nežádoucího prvku. Pamatuji si, že kdysi dávno se tu admin hlubil jak velmi dobře má tuto poradnu naprogramovanou a oproti jiným diskuzím (např. phpBB) zabezpečenou proti různým útokům na ní. Nyní se ukazuje, že až tak ideálně to zde zabezpečené nemá, a možná phpBB nebo něco jiného by možná mohlo být lepší.
Tato poradna má tisíce registrovaných rádců a další tisíce neregistrovaných rádců či tazatelů. Názoru jediného, navíc neregistrovaného, člověka se má podřídit? To asi není to pravé, uznejte sám.
strejc: Nevím jestli jsem jediný, ale psalo se tu, že se už to tu vyskytlo i u některých jiných lidi a tak předpokládám, že asi sám nejsem. Vím, že se tím s největší pravděpodobnosti nikdo z těch co jsou odpovědní za tuto poradnu zabývat asi nebude, protože to nikoho nepáli a tak proč by se obtěžovali řešením toho. Mám dojem,že se to řeší stylem "my víme, že tu poradnu máme asi ne příliš dobře zabezpečenou proti něčemu takovému, ale ať si to každý vyřeší sám u sebe jak chce protože pro nás je to tak jednodušší a pokud ne tak ho jednoduše zabanujeme". Je to můj názor na to a ten si snažím zde obhajovat. Vůbec nechápu jaký je rozdíl mezi názorem registrovaného a neregistrovaného uživatele této poradny. To si snad myslíš, že kdybych se zaregistroval tak bych ten názor na to měl úplně jiný?
Ad rubko - tak to vidím na problém této poradny v tom, že je hodně amatérský naprogramována a málo zabezpečená
Vždycky přece máte možnost "nekupovat", když nejste spokojen - nechápu
@rubko ty prostě svůj problém hážeš na bedra druhých - mě to dělá xxx, vy se starejte, když s tím máte problém. Mě to netrápí.
Copak tohle je slušné jednání? Jsi tu u nás a máš respektovat, jak to tu chodí a ne abychom my vymyšleli, jak očistit tvoje příspěvky, aby byly "slušné".
O žádné výhružky nešlo - je to standartní hláška, že bylo použité nevhodné klíčové slovo. Celý řetězec je natolik specifický, že pokryje právě jen tenhle problém.
V radiu hlásí: ˝Na dálnici D1 jede řidič v protisměru, jde zřejmě o blázna, prosím neznervozňujte ho a buďte opatrní.˝ Rádio poslouchá velice netrpělivý řidič a nadáva: ˝Jeden? Tady jedou v protisměru všichni.˝
K formátování textu už jsem se tu vyjadřoval. Je totiž nutné před vložením příspěvku "přestěhovat" kurzor na konec příspěvku. Pokud jste prováděl opravy a nechal kurzor někde uvnitř textu, formátování se ztratí. Takže bohužel je to vaše vina, ale jen z nevědomosti.
@rubko: Omlouvám se, blbě jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli, že to špatné formátování jste nevědomky a nechtěně udělal sám. Pravda je, že by nebylo od věci, kdyby to bylo třeba někde v Pravidlech jako připomínka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.