Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro p,milancukrar

Od: bohousek* odpovědí: 8 změna:

Dobry den p.Milane prosim potrebuju poradit kdyz jsem četl jak odpovidate na internetu lidim tak jsem usoudil že jste odbornik,,potrebuju poradit koupil jsem auto je štiply maly tp ve velkem tp je pan v poloprevodu a ja to od nej koupil co kdyz me bude stavet policie.mam kupni smlouvu,malytp,velkytp,zelenou kartu ...muzete poradit moc dekuji

zámek
ladinpraha uzavřel tuto otázku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Ničeho se nebojte - ukážete kupní smlouvu a hotovo, když jim to nebude stačit ( mě to vždy stačilo) tak ukážete ještě malý techničák.

Nejlepší ovšem bude si vůz na sebe dohlásit .

jabraka*
hodnocení

0x

Trvale s tím jezdit nemůžeš.Zajdi na evidenci s těmi tvými doklady a přihlaš.Je divné,že máš zelenou kartu a auto není v evidenci.Po zaevidování musíš přihlásit i pojistku.

JABRAKA

To Jabraka-jakto že není v evidenci-má doklady,má RZ či SPZ? To autí pouze není dohlášené svého majitele! A když má zelenou kartu tak proč přihlásit i pojistku? Bez zelené není pojistka!

Může s tím trvale jezdit ale jen doby než se změní legislativa a stane se z toto postižitelné!

doplněno 14.08.12 16:55:

To Bohoušek.dojedete na STK kde zaplatíte a necháte udělat na SVÉ jméno evidenční kontrolu, s protokolem,kupní,zelenou a doklady od auta na magistrát,tam vypláznete o5 nějaké peníze (dohlášení+ 800kč a poté ekovýpalné 3000,5000 nebo 10 000kč),předložíte doklady a je to.Neměl by být problém teda pkd máte platnou Kupní smlouvu!

laybor*

To jabraka - trvale s tím jezdit může - dohlásit na sebe je jen doporučení .

A to ostatní co píšeš je totální dezinformace .

doplněno 14.08.12 17:22:

To itan 71 - vy platíte pokuty za to ,že nějaký úředník znehodnotí svévolně veřejnou listinu?

Ucvaknutí nebo preforování malého techničáku nemá oporu nikde v legislativě .

itan71*
hodnocení

0x

Malý TP má většinou proštípnutý datum jeho platnosti a teď záleží na Polici jak se k tomu bude stavět zda dá pokutu nebo ne taky jsem tak kdysi jezdil asi půl roku při mé smůle mě zastavili v jednom týdnu dvakrát stejní chlupatí a namátkově podruhé*plac*už jsem platil tak jsem to raději přepsal na dopravce.

doplněno 14.08.12 19:15:

@milancukrar byla to symbolická stovka prý kvůli toho TP ale to už je hodně dlouho a nechtěl jsem je dráždit jen kvůli pár drobným.Kdyby chtěli,prošmejdí mi káru a taky bych nemusel odjed nebo by byl větší flajstr.Na každém starém autě se něco najde.Znám pořekadlo NEDRÁŽDI HADA BOSOU NOHOU*vtip*

itane, co jste platil? Pokutu? a za co? Určitě ne za to, že jste měl štípnutý techničák. Co Vám napsali na bloček jako přestupek?

doplněno 14.08.12 20:27:

URČITĚ nebyl na bločku důvod, technický průkaz. Ale třeba jen použití zvukového signálu...

ale to je vedlejší...

hodnocení

0x

Bohoušku, v emaile jsm Vám odpověděl.

Pro ostatní, je rozdíl, poku je vozidlo odhlášeno na Bohouška a jen nedošel na evidenci dohlásit změnu na sebe..

Ale podle jeho textu je ve velké texničáku majitel pan A, ten odhlásil vozidlo na pana B a ten prodal panu Bohouškovi. Protože ale není uvedeno jméno Bohouška ve velkém techničáku, porušuje předpis a hrozí mu sankce.

Musí být v techničáku jeho jméno, třeba jen v odhlášce.

buss

A to je zajímavé, že to klidně úřad zaregistruje i když je tam B a ten to prodá dále. Provedeno vícekráte a bez sankce, i po delší době.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]