Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s agenturou proJobs? A jakou? Hledám práci,tak jsem se u této agentury zaregistroval s tím,že můj požadavek si budou moci přečíst firmy,které hledají nové zaměstnance.K úspěšné registraci bylo potřeba poslat SMS na číslo,které končí dvojčíslím 09,tedy podle zvyklostí bych měl za SMS zaplatit 9Kč. Jaké bylo moje překvapení,když jsem vzápětí obdržel zprávu,že mi je z kreditu odečtena částka za 3 SMS premium ve výši 117 Kč. E-mailem jsem dostal zprávu o registraci od nějakého manažera Jiřího Pěničky s poděkováním za registraci a bla bla bla...Zpráva kterou jsem na uvedený e-mail poslal,se ukázala být jako nedoručitelná. Považuji tedy tuto agenturu za podvodnou.Jirka.
ProJobs není agentura, nýbrž webový portál. Odpovědní e-maily bývají u většiny služeb, portálů i dalších webů automaticky generovány z adresy, na níž nikdo neodpovídá. Kontaktní e-mail Projobs je info@ProJobs.cz
___ Z podmínek ProJobs:
Provozovatel nemá v zemi působení dle zákona č. 435/2004 Sb. statut personální agentury a jako takový nezprostředkovává a ani nemůže zprostředkovávat pracovní místa. Provozovatel poskytuje služby webového portálu a poradenství v oblasti zaměstnání.
___ Provozovatel zasílá Uživateli informace bezplatnou SMS textovou zprávou, telefonním hovorem hrazeným Provozovatelem či emailovou zprávou. Uživatel pro tuto komunikaci nemusí vyjadřovat žádost či přijetí informace jakkoliv potvrzovat. Tyto Informace nemohou být zaslány fyzickým či právnickým osobám nezaregistrovaným v Systému Provozovatele.
Uživatel může na komunikaci odpovědět žádostí o úpravu osobních údajů či aktivaci účtu. Odeslání a zpracování této žádosti je bezplatné. Pokud je Uživateli zaslána potvrzovací zpráva informující o provedení úpravy osobních údajů či aktivace účtu ve formě SMS zprávy, je tato zpráva zpoplatněna částkou 99 Kč. Tato zpráva nemůže být Uživateli zaslána bez předchozí žádosti a může být zaslána jen Uživatelům, kteří souhlasili s těmito Podmínkami systému.
Služba SMS je dostupná v sítích O2, Vodafone CZ a T-Mobile CZ. Službu technicky zajišťuje AGMO cz, s.r.o. Reklamace plateb na lince 245 008 478, po-pá 9-17 hodin.
___ Uživatel souhlasí s využíváním elektronického kontaktu za účelem šíření obchodních sdělení, a to jak obchodních sdělení týkajících se výrobků a služeb provozovatele, tak obchodních sdělení týkajících se výrobků a služeb třetích osob. ============================= K doméně jsem dohledala tyto údaje (WhoIs): Doména (zřejmě) patří Jiřímu Pěničkovi z Nového Hradce Králové E-mail: Penicka@ProJobs.cz Tel.: 774172520
___ Provozovatele ani webový portál nepovažuji za korektní, a to z důvodu, že provozovatel na webu neuvádí povinné informace ani žádné kontakty. Na webu najdete pouze kontaktní formulář a e-mail, není zřejmé, kdo službu provozuje, ani komu uživatelé svěřují své osobní údaje.
___ Chcete-li službu, za niž jste už zaplatil, používat, doporučuji napsat panu Pěničkovi e-mail, jímž odvoláte svůj souhlas k využívání Vašeho elektronického k šíření obchodních sdělení. (Mimochodem o možnosti tento svůj souhlas kdykoliv odvolat byl provozovatel povinen Vás v podmínkách informovat.)
A do budoucna (to prosím neberte jako kritiku) bych doporučila si předem prověřit, komu osobní údaje svěřit nebo ne.
Dnes jsem odepsala na inzerát a jako odpověď mi přišlo od pana Pěničky:
Dovolte mi, abych se představil. Mé jméno je Jiří Pěnička a zastupuji zaměstnavatele, na jehož inzerát odpovídáte.
V první řadě Vám děkuji za zájem. Práce je vhodná i pro studenty (ideálně vyšších ročníků střední školy a nižších ročníků vysoké školy). Jsem velmi rád, že máte zájem a budu Vám maximálně nápomocen, pokud narazíte na jakékoliv problémy.
Prosím o pochopení, že nejsme schopni individuálně vše konzultovat s každým, běžně vznikají problémy, když například zájemci nekomunikují nebo nejsou schopni poskytnout dané informace.
Pokud si tedy najdete čas, prosím vyplňte tuto registraci. Pokud máte vážný zájem, je pro Vás dokončení registrace výhodou. Nerad bych Vás obíral o čas, registrace ale není nic náročného.
Prosím zatím NEZASÍLEJTE životopis emailem, později si ho vyžádáme. Po vyplnění registrace již nebude nic bránit tomu, abychom se dohodli na podrobnostech respektive podepsali smlouvu a já Vám přiblížil náplň práce.
Pokud nesouhlasíte, Váš profil bude přístupný jen jednomu zaměstnavateli.
O nějaké platbě ani slovo. Mám však již špatné zkušenosti s podvodníky, kdy jsem jednou nalétla slovenským šmejdům ProContent a dělám vše pro to, aby se mi to již nestalo. Přečetla jsem si tedy pečlivě podmínky registrace a shledávám je pochybné. Panu Pěničkovi jsem odepsala následující a těmito kroky se budu řídit. Pochybuji však, že odepíše.
Dobrý den,
děkuji za Vaši odpověď.
O práci mám samozřejmě vážný zájem, ale po přečtení podmínek registrace na stránkách
Jirko, v této rubrice si přečtěte otázku "Osobní asistentka". Nějaká dívka, která příliš neuvažovala, naletěla. Což se stát může, neodsuzuji ji, kdo ví, zda se to třeba někdy nestane i mně. I když jsem jako ohař.
Odpovídám jí o inzerátech pana Jiřího Pěničky. Že mu nevěřím. Hledá roznašeče letáků, opisovatele textů a kompars do filmů. Celkově se mi to nelíbí. Zavání to podvodem.
Prokoukla jsem to a v odpovědi na otázku "Osobní asistentka" o tom píši. Chce to jen jedno - nebýt naivní a nevěřit všemu, co Vám někdo nakuká. Jaga.
Dobrý den,
i já jsem včera objevila server projobs.cz,kde jsem vyplnila registraci a to bez podrobného pročtení podmínek.Pak jsem narazila na poslední krok,kde jsem byla vyzvána k poslání sms.Tu jsem tedy poslala,ale operátor mi odpověděl,že pro poslání prémiové sms nemám dostatečný kredit,tudíž,že sms neodeslal a ani neúčtoval.Pak jsem se dopídila,že sms stojí 99Kč.,našla zde i vaše zkušenosti a nevím,co mám dělat.Poradíte mi?Jde zrušit souhlas,který jsem udělila,tedy i celou registraci?Předem díky.Marta.
Projobs za 101,- Kč
Bohužel jsem také naletěl panu Pšeničkovi a odeslal SMS za 101,- Kč. Věřím, že se jedná o podvod a jak tady čtu nejsem jediný kdo naletěl. Domnívám se, že by bylo možné zorganizovat společnou žalobu. Když se nebudeme bránit budou si podvodníci dělat co je napadne. Janeček
Nezvyknem odosielat SMSkzy bez overenia,ale stalo sa. Vyzera to, ze som naletel.SMSka stala 4E okolo 130SK. Napisal som Penickovi,ze nesuhlasim so zneuzitim,ci pouzitim mojich osobnych udajov bez mojho suhlasu.Je to trestne,a zalovatelne.Podla mna treba spisat trestne oznamenie aj na prevadzkovatela tohoto portalu a ziadat o presetrenie na zaklade akeho rozhodnutia audiotextova spolocnost inkasuje platby za sluzby, ktore neposkytuje. A predpokladam ani neodvadza dan. Je to podvod,uvedenie v omyl a trestne napadnutelne. Treba zistit, kto si u tvorcu,prevadzkovatela=provozovatela objednal,zaplatil tieto sluzby,ako a kto plati spravu portalu.Kuknut sa im na zubky ako odvadzaju dane za sluzby ,ktore neposkytuju. Zbierajte vsetky data,komunikaciu s Penickom,ci spravcom portalu projobs.Ten portal musi skoncit.
Tu nejde o to, ci ste,sme poslali peniaze SMSku dobrovolne, alebo nie. Tu ide o uvedenie v omyl, ze za svoje peniaze ste nedostali adekvatny tovar,sluzbu, ci info.
Dobrý den.Takhle se u ná vydělává.Takových podvodníků je tu víc.Nedavno jsem v jistém týdeníku četla inzerát že hledají brigádníky na roznášení letáků.Měla jsem radost že bych třeba měla alespoň brigádu.Zavolala jsem na uvedený telefon.Ozvala se mi nějaká paní a odkázala mě na telefon.číslo které začínalo 900...Takže jsem tam samozřejmě nevolala.
Všechny agentury určitým způsobem čachrují s daty. Pošli CV - nevíš komu. Nikdy nevíte, kdo sedí na příjmu, zveřejnili jste ale svoje nacionále. Agentury jsou instituce, které si z nezaměstnanosti udělaly byznys. Kopou pro zaměstnavatele, jakéhokoli, i ničemného, kam bychom se nehlásili, kdybychom věděli o koho jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.