Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak vlastně funguje vnitřní pošta.
V mé odeslané vnitřní poště mám několik dopisů nepřečtených. Třeba i z 2. 10. 2016 či 30. 1. 2017. Adresát je prostě vůbec nikdy neotevřel. Pochopím, že by třeba nemínil odpovědět. Ale když něco dostanu, tak si to aspoň přečtu.
Do pošty mi chodí připomínky, že mám přeposlanou vnitřní poštu z Poradny. I když třeba na Poradnu nechci jít, mohu si tyto dopisy přečíst i v běžné poště. Navíc na Poradně, pokud tam vstoupím, bliká Vnitřní pošta, i to je signál, že někdo píše.
Tohle je běžné u každého registrovaného rádce, že mu připomínky dopisů chodí i do Pošty, nebo je to třeba nějak nastavit? Už si totiž nepamatuji, jak jsem to dělala.
A tak mě docela mrzí či štve, když někomu napíšu a ten někdo si za půl či 3/4 roku není schopen ani tu mou odpověď otevřít a přečíst. Je chyba v adresátech, nebo v jejich nastavení, které je o dopisech neinformuje? Momentálně mám asi 5 "hříšníků", které vůbec nezajímalo, že jim píši. Většinou byl můj dopis odezvou na jejich dotaz či jejich popud. A když odpovím, dopis zůstane neotevřen. Jak to tedy je?
Díky za případné postřehy. Jaga.
Dobré ráno,
odpovím asi částečně. Přeposílání pošty je bych řekl automatická věc, admin kdyžtak upřesní, ale pokud si někdo přečte zprávu jen v emailu tak opravdu nedojde k označení, že je zpráva přečtená. To opravdu standardně nejde zajistit. Čili adresát si to přečte, nechce reagovat a nedojde tedy k otevření pošty na poradte...
Je to pochopitelné?
Taky se mi stalo, že jsem chtěl někomu poradit nebo pomoct a zkusil jsem ho kontaktovat přes vntřní poštu. Když se ozval, tak to bylo v pořádku. Když se neozval. tak jsem po dvou měsících zprávu smazal.
Pokud někdo nechce zprávu přečíst nebo nechce odpovědět, tak ho nedonutíš. Nemá cenu nad tím ztrácet čas.
Takže na tvém místě bych si určil časový limit a všechny zprávy přes tento limit smažeš. Pak máš po starostech.
Stalo se mi na jiném fóru, že jsem kontaktoval "vnitřní poštou" (tam se to jmenuje jinak) jiného rádce, protože se diskuze ve vláknu začala odvíjet nežádoucím způsobem a nechtěl jsem pokračovat veřejně. Obratem jsem dostal velice tvrdě, částečně až nevybíravě, vynadáno, co si to vůbec dovoluji jej takto osobně obtěžovat.
Jak je vidět, "Lidé jsou různé" a od té doby se tím, zda si někdo můj vzkaz přečte nebo na něj nevhodně odpoví, vůbec nezabývám, nevhodné reakce mažu rovnou a vzkazy které "visí", po nějaké době mažu.
Avíza do emailu jsou nastavitelná v Moje poradte.cz - nastavení uživatele - přeposílat vnitřní poštu. Vypnout jsem to nezkoušel, snad je to ono.
Jago, každá pošta se mi samozřejmě objeví na mém e-mailu a tam si ji přečtu ihned. Kolikrát hned nejdu na poradnu a když to není nic, na co bych musela reagovat v tu chvíli, tak to nechám. Ale jakmile jdu do poradny, samozřejmě to na mne bliká a tak hned otevřu, protože by mne to blikání otravovalo. Asi to tak máme všichni. Ale je možné, že třeba ten komu jsi psala od té doby na poradně vůbec nebyl. Zkusila ses podívat, kdy byl tady dotyčný naposledy? Třeba to je kvůli tomu. Jinak tomu nerozumím, jak může někdo ignorovat že mu stále něco bliká před očima...
Tak jsem se schválně podívala do své pošty a vidím, že mám také jednoho co vůbec zprávu neotevřel. Psala jsem u 24.04.20017 a on to dodnes neotevřel. Naposledy tady byl před několika dny. Takže tomu to také nevadí, že mu to stále bliká před očima. No já bych to nesnesla. Ale vidíš, že v tom nejsi sama. Prostě takoví lidé jsou, s tím nic nenaděláš. A já se také snažila pomoci. Jednalo se tenkrát o kocourka co močí mimo svůj záchod.
- no já jsem si třeba nešimla - když jsem tady začínala - že něco jako vnitřní pošta existuje, takže jsem taky dlouho, jako trouba, ignorovala dopis od Liduš. Ani jsem se jí pak pořádně neomluvila - což tímto dodatečně činím !
- Nejsou mezi těmi Vašimi "hříšníky" taky takoví ignoranti? - mně tedy vnitřní pošta bliká - teď už si toho všímám.
blesik
- copak pravidla - já většinou nečtu ani návody k přístrojům, dokud nemusím. Ale ještě jsem nic nerozbila - pokud není zbytí, návod si teda přečtu.
Culdabulda - Tak to jsme na tom byly stejně! Vůbec jsem si za kolik let nestačila ty rubriky přečíst a dlouho jsem se divila, proč mi to tam bliká. Já se svou hektičností jsem si nestačila ani do dneška přečíst pravidla. Spoléhám jen na své dobré vychování. Hodně "bot" asi dělají lidé ve spěchu, stejně jako já. Přiletím večer a honem musím všechno stihnout!
Já se přiznám, jednou jsem se také takhle, zbaběle, zachovala. Přišel mi na mail přeposlaný, nehezký dopis. Tak mě to dostalo, že jsem ho v poradte.cz, hodně dlouho neotevřela. Až jsem ho rozdýchala, otevřela jsem ho a odpověděla. Ale trvalo mi to dost dlouho. Pořád jsem nechápala, proč mi to ten člověk napsal. Ani jsem na něho nikde nereagovala, ani jsem mu nevybrabčila konto, ani jsem vůbec nic. No, co už?!
Mně párkrát stalo, že jsem někomu napsala. Myslela jsem, že mi odepíše a neodepsal. Ale žádná odpověď je taky odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.