Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit co se stalo s tetou

Od: cituska* odpovědí: 8 změna:

Mám v německu ve Stuttgartu tetu ročník 1920.Jezdím ji každý rok dvakrát navštěvovat, byla jsem u ní v dubnu a teď jsem se chystala s srpnu,ale nedovolala jsem se jí.Zkontaktovala jsem jejího souseda, který jí občas nakupuje protože má problémy s chůzí do druhého patra, a tem mi sdělil, že je v nemocnici.Tak jsem volala později a on mi řekl ,že ji z nemocnice přeložili do nějaké péče? a jemu nomohou nic sdělit protože není její příbuzný.Ona má také soudem stanoveného opatrovníka, tomu jsem volala, ale bohužel má zapnutou hlasovou schránku a na mé tři dotazy vůbec neodpověděl.Poslala jsem mu i SMS,došlo mi že je doručená a také žádná odpověd.Mám nějakou možnost zjistit kde nyní je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Pokud jste prokazatelně příbuzná tak zavolat sousedovi ať dá telefon na nemocnici kam ji původně odvezli a poptat se na tetu nebo asi nic jiného nezbyde než se vydat na cestu.

hodnocení

0x

Cituško, pokud to pro Vás je možné, vypravte se tam. Na místě vše zjistíte daleko snáz, než přes telefony.

Tetě je, jak počítám, 92 let a tak jistě bude ráda, až Vás zase uvidí. Vždyť kdo ví, kolik podobných setkání ještě bude.

Držím palce, abyste ji našla v pořádku. *mala* Jaga.

cituska*
hodnocení

Babajaga- je to dobrá rada.Ale cestování je tam od nás komplikované a to jak se Student Agency tak i vlakem.

Musím několikrát přestupovat a cestuji tak kolem 16 až 18 hodin než se dostanu tam i zpět.Právě v srpnu jel syn do

Würzburgu a tak jsem chtěla jet s ním .Tak si počkám na další příležitost alespoň jednu cestu s někým autem .Je to pro mě

pohodlnější ,protože už taky nejsem nejmladší a nejzdravější .Ale jinou možnost taky nevidím a budu se tam muset vydat.

Klíč od bytu mám a pan soused říkal, že dosud není vyklizen můžu tam pobýt . A možná se teta třeba vrátí i domů,doufám.

polinek*

nezlobte se nebo jo,,ale pokud máte o ni tak eminentní zájem,tak by vám bylo jedno jak tam se dostanete. Nevím nač čekáte,,až paní bude 100let?

polinek*
hodnocení

0x

Asi teta bude v ústavu pro dlouhodobě nemocné. Zavolat do nemocnice ve kterém ústavu asi je. Jistě ty ústavy znají a tam se poptat. Pokud umíte německy není to problém

doplněno 04.10.12 13:34:

Teta tam může být i půl roku ,,nebo napořád.A to nemá ona rodinu?Musela někoho udat,když ji odvezli do nemocnice. Nějakou rodinu. Ať vědí,kde mají poslat zprávu.

cituska*
hodnocení

Polinek- Já nečekám až jí bude sto let.Ale ze dne na den to u starší osoby nejde.Ano teta již nemá rodinu, kromě mě a mé ještě starší nevlastní 75 sestry.To je potom tak lehko necestuje.Nevím jak to s udáním osoby v německu funguje, ale asi v jejím případě, když má soudem stanoveného opatrovníka tak ne. Ten se jí stará o vše i když by mě to měl nahlásit,protože v listinách mě má uvedenou jako příbuznou.Ale na žádné volání ani SMS mi nereaguje.Ale až po kontrole u svého kardiaka se na cestu vydám a jsem domluviena se se známým na cestu autem tam i zpět.

polinek*

,,,A nemáte někoho kdo -by s Vámi jel? A´t jste jistější?

doplněno 09.10.12 14:10:

,,A co ty sestry?

doplněno 10.10.12 01:38:

,,No tak to je prima,,,,ať se vám to podaří...

cituska*
hodnocení

Polinek...moje starší sestra bydlí v Drážďanech a má jak jsem již psala 75 let, ale už jsme spolu domluvené a ona se pokusí přes Opatrovnický soud telefonicky /číslo jí dal tetin soused /zjistit kam ji umístili a pak se ve Stuttgartu spolu sejdeme a tetu navštívíme. Doufám, že se nám to podaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]