Nejste přihlášen/a.
Mám v německu ve Stuttgartu tetu ročník 1920.Jezdím ji každý rok dvakrát navštěvovat, byla jsem u ní v dubnu a teď jsem se chystala s srpnu,ale nedovolala jsem se jí.Zkontaktovala jsem jejího souseda, který jí občas nakupuje protože má problémy s chůzí do druhého patra, a tem mi sdělil, že je v nemocnici.Tak jsem volala později a on mi řekl ,že ji z nemocnice přeložili do nějaké péče? a jemu nomohou nic sdělit protože není její příbuzný.Ona má také soudem stanoveného opatrovníka, tomu jsem volala, ale bohužel má zapnutou hlasovou schránku a na mé tři dotazy vůbec neodpověděl.Poslala jsem mu i SMS,došlo mi že je doručená a také žádná odpověd.Mám nějakou možnost zjistit kde nyní je?
Babajaga- je to dobrá rada.Ale cestování je tam od nás komplikované a to jak se Student Agency tak i vlakem.
Musím několikrát přestupovat a cestuji tak kolem 16 až 18 hodin než se dostanu tam i zpět.Právě v srpnu jel syn do
Würzburgu a tak jsem chtěla jet s ním .Tak si počkám na další příležitost alespoň jednu cestu s někým autem .Je to pro mě
pohodlnější ,protože už taky nejsem nejmladší a nejzdravější .Ale jinou možnost taky nevidím a budu se tam muset vydat.
Klíč od bytu mám a pan soused říkal, že dosud není vyklizen můžu tam pobýt . A možná se teta třeba vrátí i domů,doufám.
Asi teta bude v ústavu pro dlouhodobě nemocné. Zavolat do nemocnice ve kterém ústavu asi je. Jistě ty ústavy znají a tam se poptat. Pokud umíte německy není to problém
doplněno 04.10.12 13:34:Teta tam může být i půl roku ,,nebo napořád.A to nemá ona rodinu?Musela někoho udat,když ji odvezli do nemocnice. Nějakou rodinu. Ať vědí,kde mají poslat zprávu.
Polinek- Já nečekám až jí bude sto let.Ale ze dne na den to u starší osoby nejde.Ano teta již nemá rodinu, kromě mě a mé ještě starší nevlastní 75 sestry.To je potom tak lehko necestuje.Nevím jak to s udáním osoby v německu funguje, ale asi v jejím případě, když má soudem stanoveného opatrovníka tak ne. Ten se jí stará o vše i když by mě to měl nahlásit,protože v listinách mě má uvedenou jako příbuznou.Ale na žádné volání ani SMS mi nereaguje.Ale až po kontrole u svého kardiaka se na cestu vydám a jsem domluviena se se známým na cestu autem tam i zpět.
Polinek...moje starší sestra bydlí v Drážďanech a má jak jsem již psala 75 let, ale už jsme spolu domluvené a ona se pokusí přes Opatrovnický soud telefonicky /číslo jí dal tetin soused /zjistit kam ji umístili a pak se ve Stuttgartu spolu sejdeme a tetu navštívíme. Doufám, že se nám to podaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.