Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem v emailu na něco ptala a pro ilustraci jsem do e-mailu vložila odkaz na obrázek z poradny. Po kliknutí na odkaz se ale místo odkazovaného obrázku zobrazuje logo poradny.
Nerozumím tomu. Nechtěla jsem obrázek "linkovat do jiného webu", chtěla jsem jenom adresáta nasměrovat přímo na větší obrázek...
Když už se ptám na poradnu: Co znamená jednička v závorce v označení panelů z poradny (buď se objevila dnes, nebo jsem si jí dříve nevšimla)?
Buď si obrázek stáhnete do svého počítače a pak ho dáte do emailu jako přílohu, tedy najdete ho u vás na počítači a pak na něj kliknete a tím se vloží obrázek jako příloha
Nebo se vám líbí nějaký obrázek na webu, třeba na této poradně se mi moc líbí obrázek Makového pole od rádce Hejkal. Když chci poslat někomu odkaz na obrázek, kliknu na něj PRAVÝM tlačítkem a najddu "Kopírovat adresu obrázku". Ta se uloží do počítače do schránky a pak ji znovu kliknutím přilepím do textu e-mailu, například poradte.cz/... Takže ten, kdo čte e-mail tam má odkaz na obrázek, na který se dá kliknout a zobrazit.
Nechtěla jsem z Poraďte stáhnout obrázek ani jej "nalinkovat"do jiného webu nebo do e-mailu. Na něco jsem se ptala a chtěla jsem pro ilustraci dát odkaz na obrázek (adresu obrázku jsem zjistila a vložila správně).
Po kliknutí se odkaz přesměruje na logo poradny. Chápala bych to v případě linkovaného (kradeného) obrázku, ale když jde jenom o odkaz?
Ukázka odkazu: poradte.cz/... (odsud odkaz funguje nomálně, z e-mailu ne).
hostary odpověděl správně. Je to prostá obrana proti zátěži serveru, když se obrázek zobrazuje jinde. Lidé by takto na své blogy mohli nalinkovat tisíce obrázků, takže by se tvářily, že jsou u nich na blogu a přitom by odtékající data zatěžovala náš server. Nic bychom z toho neměli a jen nesli zátěž.
Email s tím zřejmě nakládá podobně, nic neukládá, pouze linkuje a to máme zakázané. Obrázek tedy jedině stáhnout k sobě na disk a po té vložit do mailu.
Pokud je samotný odkaz na obrázek vložíte do prohlížeče, obrázek se zobrazí správně, protože server nedokáže zjistit umístění odkud požadavek přichází.
Ani tato funkce není na internetu nic neobvyklého. Většinou se tím chrání galerie fotek. Na Poradte to takhle je od nepaměti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.