Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro rádkyni Ivzez

Od: leeroo odpovědí: 13 změna:

Dobrý den Ivzez!

Je tomu již několik let (tuším rok 2012), kdy jste mi pomáhala s mým velkým trápením se zaměstnavatelem. Byla jsem "malá" nezkušená holka. Pracovala jsem se smlouvou na poloviční úvazek, dělala jsem hodiny nad rámec sjednaného úvazku a tyto hodiny mi nebyly propláceny. Tehdy jste mi trpělivě vysvětlovala termíny jako okamžité zrušení PP pro neplacení mzdy, lhůta splatnosti, výzva k úhradě atp. a já poprvé začala chápat svá práva a možnosti. Ačkoliv ke zrušení PP a následnému podání žaloby na společnost došlo, byla později stažena - nechala jsem se zastrašit. Hned na to jsem měla obdobnou zkušenost s další firmou (bohužel obě české a velmi známé) - plný úvazek, hromady hodin neplacených přesčasů... Tehdy už jsem se nevzdala. Práci jsem potřebovala, jiná nabídka nebyla... Ve společnosti jsem setrvávala a sbírala důkazy :) Studovala jsem na internetu svoje možnosti a nakonec jsem zrušila PP okamžitě pro neplacení části mzdy přesně dle Vašich rad. Po troše písemných tahanic mi firma dala za pravdu a doplatila vše, vč. odstupného.

Protože mě tehdy Vaše rady velmi zaujaly a všelijaké nekalosti firem mi nedaly spát, pročítala jsem ve volných chvílích zákoník práce, nejrůznější poradny a diskuse. Sledovala jsem, jaká mají zaměstnanci trápení, pokoušela jsem se hledat pomocí zákoníku odpovědi a snažila jsem se v celém tomto pracovně-právním prostředí orientovat. V podstatě se tato problematika stala mým koníčkem. Po nějaké době jsem začala přemítat o svém kariérním životě. O tom co umím a co bych chtěla a pořád jsem měla někde tam úplně vzadu na mysli zákoník práce, personalistiku a toto vše okolo. Náhoda tomu chtěla, že se v té obě objevila nabídka na trainee pozici personálního manažera pro jednu velkou společnost. Ihned jsem po ní skočila a úspěšně prošla pohovory. Nebudu popisovat další cestu, někdy i nelehkou. V současné době mám velmi dobrou praxi na pozici personálního manažera a otevřené dveře do spousty společností. A to všechno kvůli dvěma rádoby podnikatelům, kteří si myslí, že jim patří svět (věřím, že všechno zlé je k něčemu dobré - a opět se mi to potvrzuje) a také díky Vám. Nebýt Vaší odborné rady, nikdy bych se k podobnému kroku (zrušení PP pro neplacení) neodhodlala, maximálně bych dala výpověď a rozšířila řady naštvaných bývalých zaměstnanců. Také bych se zřejmě nikdy nezačala šťourat v ZP a nedostala se tam, kde jsem nyní.

Vážím si Vaší práce na poradně, toho, že ve volném čase a zdarma poskytujete rady, které jsou věcné a správné.

Kdybych mohla, pošlu Vám kytku a doufala bych, že Vám udělá radost.

Tak Vám alespoň touto cesto opravdu děkuji a přeji Vám všechno dobré.

Lenka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Teda, ivzez. To je krásné *palec*.

hodnocení

0x

Přidávám se k sebod@...*uspech*

hodnocení

0x

Tedy, klobouk dolů. Nejen před rádkyní Ivzez, ale i před Lenkou "leeroo". Izvez za to, že tak dobře poradila, a Lence za její úsilí a završené úspěchem. Takové příspěvky se čtou příjemně i nám, nezúčastněným, ale hlavně asi rádkyni. *palec*

zajixxx*

Mám z Vás lidi radost ! :) Konečně *tanec* ... Ivzez... *palec*

hodnocení

0x

Taky posílám pomyslnou kytku, ale pro obě dvě*slunce*dobrá práce!

hodnocení

0x

To je opravdu krásný příběh. *slunce**srdce*

hodnocení

0x

Smekám, a to před oběma *palec*

Toto se čte moc hezky ))

junkers*
hodnocení

0x

Jeden můj kolega -elektrikář, a velice šikovný chlap- na podobná slova díků vždy zabručel: "mockrát děkuju, to ještě nikomu kapsu neutrhlo .."

pt®
hodnocení

0x

"leeroo", to se vážně dobře čte. Dostala jste impuls a měla v sobě houževnatost a touhu se vzdělávat v praktických vědomostech do života. No, a sklízíte ovoce a tak to má být, "ivzez" Vás naťukla a vy jste pokračovala dál. Takže hodně další vytrvalosti ve Vaši práci, která Vás baví...

doplněno 06.05.17 18:16:

"leeroo", máte někde odkaz na tu radu, že by třeba ještě někomu pomohla...*klik*

mp*
hodnocení

0x

Ivzez má velký přehled a ve svém oboru radí určitě fundovaně a přesně. Proto také děkuji, někdy (spíše vždy) se to hodí. Jen mě trochu vadí (ale o nic nejde), že se drží jen přesně právních předpisů. Prostě šedou zónu neuznává. Ono se to někdy hodí jí taky znát, svět není pořád jen ten správný, a stát a jeho zákony taky nejsou vždy to nejlepší pro normální lidi. Takže Ti si pak většinou najdou nějakou cestičku, jak to dělat po svém. A kdyby tresty, a strašení jimi, měly nějaký význam, tak by nebyla na světě jediná vražda, daňový únik, podvod a pod. Prostě svět není ideální. Stejně Ivzez znovu děkuji za její dobré rady.

hodnocení

0x

Ivzez je hodně dobá! Hodně! Ráda ji čtu, ráda se nad jejimi závěry a radami zamýšlím. *palec*Lenko, gratuluji. Potvrzujete dvě rčení: Co tě nezabije, to tě posílí. A také: Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

hodnocení

0x

Taky přidám příběh - svůj, podobný. Je tomu již víc než 20 let, podnikala jsem a podala jsem Přiznání k DPFO. Z Finančního úřadu mi oznámili, že chybí Výkaz o majetku a závazcích, koukala jsem na to jak zjara, nevěděla jsem, co to je. Účetní firma chtěla za vypracování 1500,-Kč. Já jsem si obrazně bouchla do stolu, tutéž sumu jsem zaplatila za kurs JÚ a napsala jsem ten výkaz sama. Tak mě to chytlo, že jsem 2 roky ležela v knihách, obíhala kurzy a semináře, a pak jsem se 20 let velmi dobře živila podvojným účetnictvím. Někdy opravdu stačí správně "nakopnout"!

liska*
hodnocení

0x

To je hezké, co může rada na poradně nastartovat. Však taky Ivzez je třída! Klobouk dolů před oběma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]