Nejste přihlášen/a.
Asi si mnozí všimli, že hashtagy se mají čile k světu. Nastává otázka, zda bychom je dokázali využít i na poradně?
Všiml jsem si, že minimálně jeden by se nám hodil: @jmeno_uživatele, který by odkázal na nějakou stránku o uživateli, aby bylo jasné, že se tím myslí někdo konkrétní registrovaný. To tady poměrně často vidím, bohužel v méně vhodné formě - vykopírované ze stránky
Co klasické: "Jaké #cihly jste použil?"Je nám to k něčemu?
Prosím jen o reakci lidí, kteří tuší oč jde. Ostatní prosím zde: cs.wikipedia.org/...
díky!
Hashtagy - zase nějaké sprosté slovo. Wikipedie mi moc nepomůže a to prý je psaná česky. Jestli je to to, co si myslím a při najetí na slovo cihla mi vyběhne okno, které mi řekne, co to cihla je, tak za mě ne. Mě to docela obtěžuje a ruší.
kdepak, po kliknutí by to vyhledalo další příspěvky, kde to někdo také použil. Ale je pravda, že tady je to zbytečné. Bylo fajn mít klíčová slova u otázky, ale to bychom chtěli po tazatelích už moc
Udělám tedy jen ty na jména např @admin.
Nééé! Stačí, že je teď rozjeli i na Facebooku. Hashtagy podle mě patří jen na takové věci, jako je Twitter. Nevím, k čemu by byly na poradně, když tu máme kategorie.
No, mě admin ani k diskuzi nepřipustil a rovnou mě poslal do ...
:D Tak si jdu aspoň přečíst, "voco" se tady vlastně jedná
Milá Sebod, já od včera čekala kdo adminovi něco napíše, každý jen nahlédl a zas šel, 2x četla to slovo Hashtagi (stejně nevím co to je) a nesnáším i změnu barvy která mě mate. Uklidnilo mě, že i Láďa tápe a ten mi poradí skoro ve všem :D.
Hashtag je "něco jako tag", který se na internetu často překládá jako "štítek". Na rozdíl od štítků/tagů, které se píší mimo článek do speciálního okénka, se hashtag píše přímo do článku/zprávy. Jejich funkce je ale stejná.
Například je zpráva: "Včera umřel král rocku" a k tomu se může přidat buď tag - tj. "Včera umřel král rocku"tagy: Michael Jackson, rock, král rocku... nebo jako hashtag: "Včera umřel král rocku #Michael Jackson #rock #král rocku".
Jejich účel je "zpřehledňující - např. někdo si může vyhledat tagy/hashtagy "Michael Jackson" a vylezou mu všecky články/zprávy, ve kterých se tento hashtag objevuje, přestože v článku samotném ("Včera umřel král rocku") jeho jméno není.
Zde na poradně by tedy mohlo být: "Má manželka mě asi podvádí #nevěra #podvádění #trable", další otázka: "Myslím, že manžel má milenku #nevěra #zrada #rozvod". Někoho potom budou zajímat otázky o nevěře, takže si vyhledá hashtag ("křížkový (#) štítek") "nevěra" a najde mu to tyhle obě otázky, přestože ani v jedné se slovo nevěra nevyskytuje.
Takze misto
Má manželka mě asi podvádí, jak to mam resit?
bych cetl
Má manželka mě asi podvádí #nevěra #podvádění #trable, jak to mam resit?
No to mi teda moc zprehlednujici neprijde. Spise mi to prijde vylozene na hov*o.
Ne, ty hashtagy se dávají (zpravidlaú až na konec. Takže by to bylo: "Má manželka mě asi podvádí, jak to mam resit?#nevěra #podvádění #trable". Nebo z toho příkladu od admina to vypadá, že by hashtagoval jen ta slova v otázce ("Má manželka mě asi #podvádí"), což mi ale přijde ještě víc nešťastné, protože hashtagy mají označovat i fráze, které v otázce nejsou. Ještě je možnost dát hashtag jako odkaz, ale to není pravý hashtag, když tam nebude # (pak by to byl normální odkaz jako třeba v článcích na wikipedii). Mám tu nějaké názorné příklady, jedná se o část tohoto článku z necyklopedie o rozjezdu nočních linek v Brně.
.
Příklad č. 1 (hashtagy na konci)
Název otázky: Co jsou brněnské rozjezdy?
Otázka: Dočetl jsem se, že rozjezd nočních linek v Brně je celosvětově unikátní závod. Unikátní je především proto, že v tomto závodě startují autobusy nočních linek hromadné dopravy i s cestujícími. Celá akce je samozřejmě nelegální za podpory policie a Moravské osvobozenecké armády.
#rozjezd #Brno #noční linky #policie #Moravská osvobozenecká armáda
.
Příklad č. 2 (hashtagy v článku/otázce)
Otázka: Dočetl jsem se, že #rozjezd nočních linek v #Brně je celosvětově unikátní závod. Unikátní je především proto, že v tomto závodě startují autobusy #nočních linek hromadné dopravy i s cestujícími. Celá akce je samozřejmě nelegální za podpory #policie a #Moravské osvobozenecké armády.
.
Příklad č. 3 (hashtagy jako odkazy - pro názorný příklad jen zabarvené a podtržené, odkaz nikam nevede)
Otázka: Dočetl jsem se, že rozjezdnočních linek v Brněje celosvětově unikátní závod. Unikátní je především proto, že v tomto závodě startují autobusy nočních linek hromadné dopravy i s cestujícími. Celá akce je samozřejmě nelegální za podpory policie a Moravské osvobozenecké armády.
Rozumim.
Nyni mi ale ukaz jedineho cloveka, ktery zde toto pouzije.
Jedine, ze by Admin za napsani kazdeho hashtagu rozdaval bonbony. Jinak nevidim zadnou motivaci to psat.
Na "nějakou" stránku o uživateli se dostaneme i při najetí na jeho nick, jen bych tu "stránku" doplnil třeba o e-mail a pohlaví, pokud je konkrétní uživatel ochoten zveřejnit...
Jo, takhle už bych to pochopil jako užitečné vylepšení!
Tak uvidíme, co z toho nakonec vznikne, rád se nechám překvapit!
HOTOVO.
Takhle se to používá: admin je @admin, syslové jsou: @kapkanadeje, @ladinpraha a další () nebo to zkus najít takhle: #syslové+na+poradně
Jo, hezký, ale:
- zaprvé zobrazení funguje pouze v dotazu, nikoli pokud třeba chceme odpovědět...
- zadruhé toto asi nebyl zrovna reprezentativní příklad, opakuje se zde prastarý problém (ze Statistiky), že okénka se nestíhají zavírat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.