Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozor na informservis

Od: gb odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem, prosím, neposilejte této firmě žádné finanční prostředky. Jedná se o podvodnou nabídku práce na doma. Sháněla jsem takto práci pro své rodiče v důchodu, částka 380,- Kč za katalog byla ta poslední, kterou jsem poslala. Poté jsem zjistila, že všechny nabízené práce jsou na jeden P.O.Box.

Zahraniční firmy na výdělek v USD či EUR jsou také podvodné.

Pošlou vám sice požadované mušky na ryby či propisky a jiné, ale musíte si je sami smontovat a posléze sami prodat, zpátky už je nechtějí. Nabízejí pouze inzerci pro smontované zboží na svých stránkách.

Zažádala jsem o vrácení peněz zpět, ale ty mi nepřišli. Řeším hromadnou žalobu, prosím, pište na gabriela.bubikova@seznam.cz, kdo jste přišli o své peníze, při částce nad 5.000,. Kč se bude jednat o trestný čin.

GB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Pročetla jste si před objednáním obchodní podmínky?

Přestože některé formulace na webu mohou působit jako nabídka domácí práce, není tomu tak. Informservis nabízí zaslání různých balíčků, či katalogů za jednoznačných podmínek. Nenabízí práci z domova.

Vzhledem k tomu, že Informservis na webu zveřejňuje obchodní podmínky, v nichž je jednoznačně vymezeno, co nabízí, a co klient objednává či kupuje, nelze podle mne nabídku považovat za podvodnou.

Kdyby nabídky katalogů prací nebyly již několik let notoricky známy, dalo by se snad hovořit o nejednoznačné nebo zavádějící nabídce, ovšem pouze v případě, že si kupující nepročetl obchodní podmínky (což ovšem není chybou Informservisu, že?).

Informservis, obchodní podmínky

1) Předmětem prodeje jsou produkty (tipy, návody, registrační sady), sloužící kupujícímu jako podklady k zahájení samostatně výdělečné činnosti prováděné formou domácí práce. Samostatně prodávaným produktem je inzertní magazín Job Market. ...

7) Všechny nabízené produkty (tipy, návody, registrační sady) jsou zpoplatněny, úhrada je splatná předem podle Dodacích podmínek. Úhradu je možno provést dvěma způsoby _ na uvedené číslo účtu nebo v hotovosti podle pokynů na objednacím kupónu NL Informservis. Objednávky lze zaslat písemnou formou na adresu administrace nebo sídla firmy, rychlejší variantou je zaslání objednávky prostřednictvím on-line formuláře na webu (viz Objednávka). Objednací formulář obsahuje klauzuli o souhlasu s Obchodními podmínkami.

8) Obchodní podmínky jsou závazné, kupující proto odeslanou a uhrazenou objednávkou s výše uvedenými podmínkami souhlasí bez výhrad.

___ Poznámka: Přestože si myslím, že by korektní nabídka mohla být formulována lépe, nedomnívám se, že by šlo o podvod. S Informservisem nemám nic společného, pouze jsem si důkladně pročetla jeho dodací a obchodní podmínky.

gb
hodnocení

Dobrý den, děkuji za reakci. Obchodní podmínky jsem si řádně přečetla. Celý kalatog prací je stavěn jako výdělek prací na doma, jsou uvedeny konkrétní sumy za jednotlivé činnosti. Např. konkrétní částka za smontování jednoho kuličkového pera. Nikde se však neuvádí, že si budete muset tato pera sami prodat. Největší rarita je lepení poštovních známek, kdy dostanete poštovní známky od této společnosti, v papírnictví si sami máte koupit tvrdý výkres, fólie a vše potřebné, naskládat tyto známky na papír a přetáhnout fólii a poté sami prodávat. Zdá se Vám tato nabídka práce opravdu korektní?

Já jsem poslala zpět kalatog na uvedenou adresu ve lhůtě 14 dní a žádala jsem o vrácení peněz bezudání důvodu, na což mám jako kupující právo. Peníze mi vráceny nebyly. Toto je již podvodné jednání. Proto opakuji, kdo jste nedostal zpět v zákonné lhůtě na vyžádání své peníze, kontaktujte mě na gabriela.bubikova@seznam.cz

Prosím, aby se ti, kteří hájí zájmy této podvodné firmy, nevyjadřovali, k tomuto účelu moje zpráva neslouží. A již vůbec nechápu někoho, kdo nemá s firmou nic společného a skutečně si nic od nich neobednal, jak může komentovat.

k2

Jak jste prisla na to, ze mate narok na vraceni penez bez udani duvodu? Narok nemate, takze to tezko bude podvodne jednani...

iz*
Jenže Vy jste si nekoupila "práci na doma", nýbrž tipy, návody, registrační sady), sloužící kupujícímu jako podklady k zahájení samostatně výdělečné činnosti. Protože jde o o podnikání, je logické, že si musí OSVČ zajistit odbyt sama. Za zprostředkování práce (míněn pracovně právní vztah na základě pracovní smlouvy či dohody) nesmí nikdo vyžadovat žádný poplatek - už z toho by Vám mělo být zřejmé, že Vám nikdo žádnou práci nenabízel. Objednala jste si podle obchodních podmínek katalog, Informservis Vám jej podle týchž podmínek dodal (splnil Váš požadavek). K ničemu jinému se Informservis nezavázal, takže nejde o podvod. Za kolik jste si od Informservisu objednala? Nepokryl Vaši objednávku stornopoplatek? Kdy přesně jste reklamovala? Nemýlím-li se, má prodejce lhůtu 30 dnů od převzetí reklamace. ___ Z obchodních podmínek: 6) Pokud pošta doručí podklady poškozené, vzniká nárok na výměnu materiálů za nové. Reklamaci lze uplatnit do 14 dnů od převzetí zásilky, uplynutím uvedené lhůty jsou považovány informace a podklady, které byly doručeny za odsouhlasené a nelze proti nim vznášet jakékoliv námitky. Při bezdůvodné reklamaci produktu, zrušení již realizované objednávky nebo vrácení funkčního produktu zákazníkem účtujeme stornopoplatek ve výši 190 Kč. doplněno 31.08.12 14:52:

A ještě jednou: S firmou Informservis nemám nic společného, ani nehájím její zájmy.

Naopak: Ukazuji, jak je třeba číst obchodní podmínky, aby se Vám nic podobného už nemohlo stát!

buss
hodnocení

0x

Takových nabídek od 1990 běhá a lidi jsou furt naivní. Jak levně k penězům přijít... Co umíte, můžete dělat sama na sebe?

doplněno 31.08.12 14:15:

Před chvílí mi přišel majl od pracebokem na podobné nesmysly. To jako sídlit v Horní xyz budu poštu s propiskama posílat na montáž do Dolní xyz a zpět... Má to podnikatelskou logiku? Být to lukrativní, tak mi v místě budou to rvát z ruky, ne?

marrkula
hodnocení

0x

Děkuji za tuto zprávu. Nyní jsem dostala tento e-mail též a zdálo se mi to divné. Napřed jsem dala t.č. do vyhledávače a to mi oznámilo, že stojí smska 99,-Kč. A nyní jsem přišla na toto. Díky. Nebudu nic posílat, chci si vydělat a ne prodělat:) Markéta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]