Nejste přihlášen/a.
Lze nějak rozeznat pohlaví rádců? Někdy nevím, jestli odpovídám (nebo oni odpovídají někomu jinému) ženě nebo muži. Z nicku se to dost často nedá určit.
Taky jsem myslel, že Borax a Roboot jsou chlapi, ale to i u tebe. Představoval jsem si dodnes řezníka Krkovičku z večerníčku. Teď vidím, že píšeš " rozpoznala" - to by asi řezník nenapsal
.
slovo nebo věta, které se pozpátku čte stejně jako popředu. Například Kobyla má malý bok, ladaadal a jiné,
doplněno 29.08.12 21:26:Třeba Kuna, ne nanuk.
No mě to jen tak napadlo. Párkrát se mi stalo, že jsem byl upozorněn, že odpovídám muži a ne ženě, jak jsem se původně domníval. Jiný význam to pro mě nemělo.
Máte pravdu, že ani v mém nicku to není jasné, což mě taky původně nenapadlo. Tak pro ty, které to zajímá jsem muž - opravdu :D. Ale díky za odpovědi, myslel jsem, jestli to není někde skrytě uvedené a jen to nemůžu najít. Takže odpověď zní NE.
A děkuju ještě jednou, protože jsem to chtěl právě projít a zaškrtat vám správné odpovědi, ale zjistil jsem, že v této rubrice to nelze
Nedá, a vede to občas k pochybám či nepříjemným nedorozuměním.
Již před časem jsem Adminovi navrhoval NEPOVINNÉ označení ženy či muže barevným označením nicku. Pokud by někdo nechtěl zveřejnit zda je muž či žena, měl by barvu třetí. Návrh byl Adminem "jednohlasně"zamítnut, že prý by to byl zbytečný zásah do soukromí rádců...
Stejně tak jsem mimo jiné navrhoval, že pokud má někdo zájem, tak aby se zobrazovala ostatním jeho mailová adresa, výsledek stejný...
doplněno 27.08.12 21:36:Některé podrobnosti o služebně starších rádcích jsou v rubrikách, kdy jsme na sebe něco dobrovolně prozradili...
To jo, ale nedávno jsem hledal symboly pro zapojení motoru "trojúhelník" - "hvězda" a nějak jsem nenašel, musím Adminovi připomenout, až bude aktualizovat tabulku...
Symbol pro zapojení elektromotoru do hvězdy = Y; pro zapojení do trojúhelníku = D.
Právě proto, že všude nejdou dostupné grafické symboly, tak je nahrazují písmena.
Ano, vím, podobně se dá napsat Ohm místo ‡a PÍ místo π. Ale když už nám tu tabulku Admin udělal...
‡!
doplněno 27.08.12 21:52: Jde vám napsat Omega znakem?
Ω asi jo
doplněno 27.08.12 22:02: a jinak se teda hlásím jako muž, ale z mé přezdívky to snad poznat je
ve škole mi říkali Hans, ve skautu mi vznikla přezdívka Miki, no a když jsem si kdysi na základce zakládal mail, tak ani jedno nebylo volné... a tak jsem to spojil dohromady a teď tuto kombinaci používám jako přihlašovací údaj skoro všude
Tak schválně:
Ω
U mně se to zobrazuje. Teď ještě co to udělá, až to odešlu. Ale to už komentovat nebudu, to uvidíte sami,
Hope, naprostý souhlas. Když to vezmu celkově, tak nás, u kterých je to poznat na první pohled z nicku, tu moc není. Taky o tom přemýšlím, když pracně u někoho dohledávám pohlaví, abych odpověď správně formuloval. A přiznám se, že se mi to stává i u celkem známých jmen, ale skleróza začne pracovat a je konec. Takže by to chtělo nějakou akci. Anketu, petici, podpisovou listinu ... já nevím, co se dneska nosí.
Ládine, obávám se, že Admin si za některými představami na vzhled a fungování poradny bude stát i proti výsledkům anket, peticí...
případně na evropský parlament. Stejně tam nic důležitějšího neřeší. Aspoň by neměli čas vymýšlet ptákoviny
Hope, mnozí by určitě uvítali možnost o sobě něco dobrovolně uvést a při najetí na přezdívku (nebo "v podpisu" nebo prostě někde v tooltipu poblíž příspěvku) vidět pár informací, které zase ostatní hodlají sdělit, typu: "35 M Praha-Východ, dřevorubec, nadšený kreslíř, příležitostný sběratel motýlů. Miluje těstoviny na všechny způsoby a je strašně paličatý." Ale když ne, tak ne
ITAN: já vím, ovšem u některých méně frekventovaných kolegů si nejsem jist. Některé nicky jsou neutrální, některé zavádějící, a změna nicku rádců (aby bylo pohlaví jasné) je nesmysl. Na mnoha chatech a fórech je pohlaví povinně uvedené, já jsem navrhoval nepovinné a ani to u Admina neprošlo...
Je na každém, aby se zamyslel nad svým nickem...a proto si dal to co se mu líbí...
je mi jedno, když někdo napíše správnou radu, zdali je to muž či žena...
Milane, to je právě ten problém, že když sem vlezeš poprvé a trochu tě to zaujmě, tak se zaregistruješ pod nickem, který tě zrovna napadne. Pak tě to chytne, začneš se tu vyskytovat častěji a častěji, zabydlíš se tu a pak už je na nějakou změnu nicku pozdě. V té tvé druhé větě máš samozřejmě 100% pravdu.
Ladine, souhlasím, ale každ ýkdo napíše svůj nick, tak k němu něco cítí. Často, a nejen zde, se podivuji nad nickem, ale je to asi tím, že nevím co to třeba znamená v překladu, nebo ...
respektuji rozhodnutí každého...
Tak. A já si myslel, že je to vaječník. Ach jo, ta moje fantazie...
doplněno 29.08.12 18:26:U admina, pro upřesnění
Admine, z tvého nicku soudím, že jsi chlap, ale z avataru? Dyk to vypadá jako fazole s jedním "vokem" ... co to vlastně je?
Skoro bingo! Ten nick má skutečně něco společného s Maryčkou (rozhodně ale ne pohlaví), tem myšák ovšem nikoliv.
Šel starý Magdon z hospody domů,
myšiček pár cestou vždy vídal,
zdalipak bílé jsou i u Romů?
V deliriu svém, o tom si zvídal...
To není myška, to je myšák! Vždyť je to patrné na první pohled. ...nebo néé?
doplněno 29.08.12 20:23: vždyť má fousy
Joooo? Nojo, podle těch očí už je jasné, že jde o myšáka a ne o myšku, ale taky by to mohla být při troše fantazie rozlomená klíčová dírka. Takže asi lepší typovat dle nicku, to bych už typl možná na chlapa, pokud to není Magda - ona a při registraci vypadlo to poslední "a". Je pravda, že když to člověk vymyslí, tak ho nenapadne, jak o tom budou přemýšlet ti, kteří o něm vlastně nic neví ( i můj případ). Na druhou stranu, jak už tady zaznělo - dyk je to jedno, hlavně že poradna funguje a je k užitku.
A vy se jim divíte krkovičko? Taky máte poslední dva týdny nového avatara.
Já vás neznat, tak podle niku a hlavně v kombinaci s tím novým avatarem vás taky budu považovat za chlapa. K nicku samozřejmě obrázek sedí, jen k pohlaví moc ne :D
doplněno 07.09.12 22:56: A k tématu; taky bych se přikláněl k označení pohlaví, byť dobrovolnému. Třeba někdo, komu pořád pletou pohlaví, si to rád nastaví. Třeba Krkovička
To Mowla: Ale kuš! Zase ten kliťák.:D
Tak jsem si našel taky avatara, abych byl k rozeznání. Jinak Minstrel, při tvém avataru mi to nedá než sem hodit vtípek (neber to ve zlém). Plešatý pán se dozví, že pro růst vlasů musí pravidelně strkat hlavu manželce do klína třít se o její přirození. Pak jde do kina, kde uvidí vousatého pána a zvolá: ty prase.
Já se hrdě hlásím k tomu, že jsem žena. Už spoustu let. Nakonec, kdybych nebyla, nebyla bych baba Jaga, ale třeba Ježidědek. Je to vidno i z mého nicku, kterým je má skutečná fotka. Že je stará ve skutečnosti 30 let, není podstatné. Ale aspoň se na Vás dívám opravdu svýma očima.
Jinak - není důležité, zda radí ON, ONA či ONO, ale zda je rada rozumná a zda pomohla. Jaga.
Ale přesto: nick babajaga byl náhodný, narychlo sešitý, naprosto nepromyšlený. Dneska bych si dala ZARUČENĚ jiný. Ale nebudu už v Poradně dělat zbytečné zmatky kvůli své marnivosti.
V naší rodině nikdy, opravdu NIKDY žádná ženská nehejkala. Teda patriarchát celé věky. Fotku sem raději nedám, bylo by to horší, než ten současný, i když původní avatar. Stačí, když straším v lese...
Bábinko, škoda, že jsem tě nepotkal před těmi 30 lety... i já byl tenkrát ještě kus chlapa... kdyby jsme to dali dohromady, co by byli naši potomci?
Milý Hejkálku, být to před 30 lety, nebránila bych se. A když, tak jenom aby se neřeklo!
Jací by byli naši potomci? Po mně krásní /promiň tu sebechválu - to to zasmrdělo, že/, po Tobě by měli velký hlasový rozsah, zdravé plíce a silné hlasy. Ono kvalitně hejkat, to není jen tak! To každý nedokáže!
A nejvíc mě láká to, že by jim určitě vrátili v restitucích spousty lesů po předcích a my bychom teď měli vystaráno o dříví. Máme nádherný traktor z roku 1958. Sekery, pily a klíny by se také našly. Ty platby za plyn a elektřinu mě jednou zničí.
Jenže pozdě naříkat nad rozlitým mlékem, když jsme tu naši příležitost už jednou promarnili. Tys prostě tehdy hejkal úplně jinde, než jsem já strašila. Co naděláme? Hezký den - Jaga.
Pro Babajaga: Nojo...To jsou pořád srandičky typu: chaloupko k lesu čelem a k hejkalovi zády, až se dva naprosto skvělé exempláře minou...:D
K dotazu - narodila jsem se jako žena a pořád jsem žena...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.