Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
samozřejmě sleduji i jiné poradny, abych občas porovnal naše kvality. Dnes mě u jedné z nich praštilo do očí, že jeden uživatel během hodiny položil 7 otázek a druhý 4. Nepřijde mi to normální a ani běžné. Sám bych možná dal 2 otázky, které mě zrovna pálí a víc jedině, že bych si je nastřádal a pamatoval si je.
Zároveň všechny otázky jsou takové jiné. Ne zrovna ze života, jsou zajímavé, ale jsou jiné... asi to neumím vysvětlit.
To vše mě vede k tomu, že jsou to otázky ryze vykonstruované a tedy, že zrovna nikoho nepálí, ale objevily se, protože se musí pravidelně tvořit obsah - bez toho každý web upadne v zapomnění.
Jak se na to díváte? Je to cesta správným směrem? Měli bychom taky přidat denně pár desítek takových otázek?
díky za názor
PS: pro ilustraci přidávám obrázek, který později umažu. Nechci nikoho hanět, slouží jen jako ilustrace a důkaz, že si nevymýšlím. Myslím, že se na tomto konkrétním webu vyskytují i zdejší rádci a ti to možná lépe posoudí než já, který to jen rychle prolétne.
Já mít na starosti poradnu z té ukázky, tak ji sám dobrovolně smažu a jdu se věnovat něčemu užitečnějšímu...
Pokud jde o tu zdejší, tak tady by spíš prospělo něco jako denní limit vložených dotazů. Už teď je jich hodně a rychle se posouvají kamsi do zapomnění.
A pak možná i větší přísnost na útočníky, trolly a vůbec plevelovité příspěvky, které nic nového, nebo informačně hodnotného nepřinášejí, a zpravidla ani nereagují na původní dotaz...
Větší počet větví obvykle neznamená větší úrodu, jak ví kdejaký sadař...
To už pomíjím fakt, že i samotné otázky někdy budí dojem, že si tazatel dělá srandu a nejedná se tedy o dotaz v pravém slova smyslu... I to by stálo za zvážení, jestli to tak nechat.
Už se tu párkrát uvádělo "poradna, ne drbárna..."
Pro zachování "korektní poradny" bych nechal bez "trollů" - jinak si ty otázky nedokážu vysvětlit.
Přes zdejší experty, v případě PC problému jsem prostě chodil jinam. Jsou tam lepší možnosti - soubory k prověření do přílohy, přímá specializace na konkrétní problém HW-SW. Jejich poradny jsem však tak nějak "musel překousnout" - často se objevují neregulované hlášky, často je z tazatele udělán totální debil, co neumí ani pořádně flešnout bios a přetaktovat procák... - ve finále mi rady pomohly, ale ten způsob jednání je strašný. Možná se k nim vrátím, ale jen v případě skutečné nouze.
Zdejší vedení i přes mé některé námitky za dva roky užívání poradny mi připadne jako jedno z nejlepších na českých webech.
Ponechte prosím aktuální stav
ano, uznávám, že kvantita nemůže nikdy nahradit kvalitu. Ovšem i kvantitou lze něco získat - na témata, která chybí lze nalákat nové potencionální rádce. Netajím, že přesně takto se i naše poradna rozjížděla. Mě zaujalo, že to někdo dělá i po 8 letech.
Troly také nemám rád a se sys se je snažíme eliminovat. Ona je tenká hranice mezi trolem a jednodušším uživatelem, kterých sice není mnoho, ale byla by ostuda nedat jim prostor. Pro nás to mohou být naprosto průhledné otázky a pro ně mohou mít zásadní význam.
Máte pravdu, otázky působí tak nějak uměle. I když...možná bych se i chtěla dozvědět, jestli se někde v Čechách vyskytovali (vyskytují) skřeti
Přijde mi to jako posvěcené trollování. Jsou za to odměňováni nebo proč to dělají? Smysl moc nechápu. Zahlcovat poradnu planými dotazy mi nepřijde moc rozumné. Takže prosím touto cestou se nedávat. M.
Taky mi to nepřijde normální- přestala jsem tam chodit. Ale jak zabránit vložení takových otázek? A když se smažou dotyčný se může cítit poškozen .Těžko soudit ...jaké udělat síto, aby propadly jen otázky, které mají smysl.I zde se poslední dobou často objevují nesmyslné otázky nudících se pubescentů, protože normální dospělý by takové dotazy "nevyplodil" a co tedy s tím?
Dobrý den, jako majitel tohoto webu patrně stojíte před rozhodnutím, jestli udržovat raději serioznost webu nebo z něho udělat více bulvár. Bulvár je asi z komerčního hlediska výhodnější, bude mít větší sledovanost, ale je pro jednoduché lidi (nebo pro ty, kteří se chtějí pouze zabavit). Nemám nic proti "zvláštním" otázkám, ale zde bych je chtěl mít v rubrice Volná diskuze nebo přímo v rubrice o vtipech a zábavě. Jinde bych očekával otázky seriozní a chtěl bych jim věřit (abych neměl pocit, že jsem zneužit, pokud tam odpovídám). Myslím, že moudrých sys je zde dost a mají i možnosti, jak otázku prověřit hned při jejím založení (na vstupu) - podle toho s ní potom naloží. Osobně jsem pro serioznost, ale říká se, že sociální sitě weby typu seriozní poradna "válcují" a lidé se raději baví o ho*ně (což zvládne každý a jeho mozek to nezatěžuje). Já bych si zde raději i nadále mozek zatěžoval . Zdravím!
Každá poradna má své uživatele zřejmě podle jejich věku.Zde odhaduji trohu starší a tak tady jsou otázky poněkud serioznější. Než na poradně mladých. Ovšem zde mi poněkud lépe poradí s nátěrem dveří,montáží elekřiny v domě... na té druhé lépe zas s problémem s počítačem,mobilem,tiskárnou...Zaráží mne však ty vaše negativní reakce na poradnu o které asi nic nevíte.Je to poradna ..Bohužel nesmím jnenovat i když dva ji zde už jmenovali anic se jim nestalo. mne hrozí blok.. když si ji otevřete posuďte jaké otázky tam jsou. A pro admina na každé poradně je nějaký ten ,,Pepek vyskoč " ze Švejka.Na té co kritizujete je to ,,zjentek"
Obrázek už jsem nezastihla, ale asi tuším, o kterou poradnu jde. Před pár lety tam padla zajímavá otázka. Tazatel se ptal, jak si tamní uživatelé vybírají, kde se ptát, když existuje více odpovědních webů.
Odpovědi už si samozřejmě nepamatuji doslovně, ale převaha se na zmíněný web chodí pobavit, pokud by potřebovali řešit nějaký problém, šla by většina sem na Poraďte.
A zaujalo mne, že admin otázku nesmazal, dokonce ani odpovědi píšící o Poraďte nebo jiných webech.
Mně tady vyhovuje, že vím, kdo je v čem dobrý, na čí radu se mohu spolehnout. Na zmíněném webu jde podle mne uživatelům spíše o zábavu (zdá se mi, že tam převažuje naše "volná diskuze").
A co mi tam vysloveně vadí, je "honba za body" a vzájemné bodování. Každý píše, že ho body nezajímají, ale chování tomu nenasvědčuje. To podle mne nemá vůbec žádný smysl.
Líbí se mi tam, že se svědomitěji nahlašují a mažou otázky se zadáním domácích úkolů nebo soutěží, v nichž tazatelé nespolupracují.
Tady se mi líbí, že není vidět, kdo kterou odpověď ohodnotil, odpadá tak "vzájemné bodování". Ale vadí mi, že zmizela (ještě pořád mi chybí) původní statistika. Současná mi vůbec nevyhovuje. Chybí mi přehled o tom, kdy se tu který uživatel naposledy objevil. Vím, že ten údaj zjistím najetím myší nad nick, ale to není přehledný seznam...
Počet otázek → toť otázka: Podle mne by umělé navyšování dobré nebylo.
Kolem podobných webů se tvoří určitá komunita podle jejich zaměření. Pokud se do nich začnou vnášet další témata či obory, může to komunitou zahýbat v dobrém i ve špatném. Pravděpodobně přijdou noví uživatelé, ale někteří určitě odejdou. Každý je sice nahraditelný, ale tu komunitu to změní. Těžko odhadnout, jestli to bude ve prospěch věci...
Z výdělečného hlediska je asi výhodnější "pokec", který pravděpodobně přitáhne více lidí (není moc náročný). Pokud by však mělo jít o dlouhodobý projekt, je podle mne výhodnější vsadit na kvalitu, důvěryhodnost a serióznost.
Chvilku jsem se na podobné poradně motala. Nejprve to vypadalo, že potřebuje čas na rozjezd, proto ty otázky kladené několika lidmi. A pak to začalo vypadat, že několik málo lidí si udělalo místečko, kam chdodili, když už neměli kam. A poradnu začali brát jako své území a smysl života. Vypadalo to, že je jejich věcí, jaké otázky a odpovědi, kromě svých, vůbec budou akceptovat. Nemyslím jen ty naprosto nesmyslné a agresívní, ale ty, které dávaly smysl. Rozloučila jsem se. Po delší době mě znovu někdo oslovil, ať příjdu. Ale bylo to nemlich to samé. Je to smutný příběh několika nesmyslně ctižádostivých a teritoriálních lidí.
"Je to smutný příběh několika nesmyslně ctižádostivých a teritoriálních lidí". No, já si myslím, že to platí všude, což jste tak zaslepení a nevidíte to zde?
Máte dojem, že zde bráníme psát (slušným) novým přispěvatelům?
Každý z nás zde byl někdy nový (snad kromě těch, kdo poradnu zakládali). I já - a nevzpomínám si, že by se tu ke mně chovali nějak špatně.
Myslím si to, právě jsem odpověděl p.milancukrar, který se na něco psal, ale odpověď nedostane, tudíž si bude myslet, že má pravdu,nejlepší je každého umlčet v počátku.
I tady mi některé otázky připadají smyšlené, ale je mi to jedno a beru je jako odlehčení a nástroj k udržení zájmu některých rádců, kteří se zrovna technikou a podobnými věcmi nezabývají. Podívala jsem se i na jiné poradny, ale nezaujaly mne. Pokud potřebuji radu, tak tady ji zpravidla najdu...
Chodil som aj na iné poradne,no táto má úroveň.Na jednej to už bolo tak zavšivené malwarom,že to už bol risk.Na ďalšej sa začínajú viest len debaty medzi odpovedajucími a mimo témy.Nakoniec aj tak spravia zo zakladateľa otázky blbca.Ak chce admín tu priťiahnúť viac ľudí,tak by si mohol pomôcť reklamou v rádiu,bulváru a pod.Spraviť to vtipnou formou ktorá by zaujala ľudí.Viete si predstaviť syslov ako nestíhajú mazať odkazy na erotické stránky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.