Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, na zahradě je velké množství "lesních jahod" co kvetou žlutě, díky vám a stejnému dotazu snad z r. 2009(zadala do vyhledavače seznamu a hned mě to odkázalo na poraďte) už vím, že jedovaté nejsou a tak jsem ochutnala a zjistila, že dobré také ne. Plevel zlikvidován.
Dál jsem měla na paprikách mšice a pátrala co na ně ekologického a levného, našla na nettu povařit hrst tabáku, přidat 3 kapky jaru a postříkat. Kupovat tabák mi přišlo zbytečné a tak jsem u hospody vysypala dva popelníky, vajgly dala do zavařovací sklenice a zalila vařící vodou, nechala do druhého dne, zcedila, přidala jar a dala do rozprašovače. Dva dny po postříkání a všechny mšice kaput. Toto se snad bude někomu hodit.
Dík za dobré rady ani nevíte kolikrát už mi "poraďte" pomohlo.
S ekologickou likvidací gratuluji. Nastříkala jste na papriky prudký jed v neznámém množství a koncentraci. Nevyhubila jste pouze mšice, ale i užitečný hmyz. U chemie se uvádí ochraná doba, po Vaší "ekologii" nevíte nic. Můžete jíst za týden, měsíc nebo vůbec? Takže dobrou chuť a ekologii z internetu zdar.
Ještě, že jste to vysvětlil a poradil, díky. Možná by to někdo zkusil, ale teď už ne. - pt
doplněno 17.06.13 23:54:Mně také dobře poradil "dexx" a "juvla", když nám na Štědrý den přestal hřát bojler. Díky nim jsme nebyli přes Vánoce až do nového roku bez teplé vody.
Liduš, mne nedávno "pobavil" jeden můj kamarád, kterého nazývám svým "osobním právníkem" protože ho dnes advokacie živí a dokáže odborně poradit. Nicméně je to člověk, který se za svůj život živil opravdu mnoha pracemi, nevyjímaje třeba svařování plynovodů v Rusku. Sám o sobě říkám, že jsem jakýsi Ferda Mravenec, práce všeho druhu. Ale tomuto člověku nesahám ani po kotníky...
Nicméně i on někdy za mnou přijde s prosbou o radu, navzájem si vyhovíme, pomůžem! A pak mi jednout v hospůtce u pifka vyprávěl, že hledal nějaké řešení svého kutilského problému a nechtěl mně otravovat telefonátem. Zadal tedy popis svého problému do strejdy Gugla, a ten ho hodil na poradte.cz a navic jeste na nejakou moji odpoved. Tak nevím, ale asi by mi nelhal...
Já si sem přidám radu pro všechny vlastníky mikrovlnek.Mám MW velmi starou.Ale pořád bezchybně funguje.Mikrovlny procházejí od zdroje do vlastní skříňky přes sklolaminátovou destičku,která dostává dost zabrat a po čase se musí vyměnit,jinak do elektronické části vnikají nečistoty a pára a mohou způsobit až zkrat.Destičku mají jen opravny a banální oprava jde do stovek.Vyzkoušel jsem vyměnit děravou destičku perlinkou,zakrytou vrstvičkou silikonu.Mohu vřele doporučit,už týden to bezpečně funguje.Oprava je velice jednoduchá.Ostrou škrabkou se odstraní původní destička a nalepí se předem naimpregnovaný kousek perlinky.Silikonem se na původní místo přilepí.Pokud by otvory v původní destičce byly jen malé,jde je přímo zakrýt silikonem bez výměny.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.