Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mapa znaků na poradte.cz

Od: gumidek* odpovědí: 16 změna:

Zdravím všechny rádce a hlavně Admina,

měl bych prosbu, jestli by nemohla být upravena mapa znaků při psaní dotazu.

Vůbec nemohu najít velkou Omegu, která je potřeba hlavně u dotazů v oblasti elektroniky. Měl bych návrh pro její přidání a popř.: seskupení prvních znaků jako nejpoužívanější, nebo je do mapy přiřadit někam bokem jako nejpoužívanější, kde by byla velká omega, lambda, stupeň, a další, dle ostatních rádců.

Ω λ °

Zatím tu omegu vkládám z windows mapy znaků, ale zde mi nemusela chybět, když někdo píše z mobilu ;)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to není problém, jedna úprava už kdysi dávno proběhla pro matematické znaky. bylo by fajn dát více návrhů najednou, ať to neděláme na x úprav :)

hop®
hodnocení

0x

Naprosto souhlasím, konkrétně Omega je dost používaný znak který na klávesnici chybí, opisovat třeba jednotku odporu jako Ohm není vždy ideální. Paradoxně tato ikonka označuje tabulku speciálních znaků... *smich*

Admine, dej návrhům pár dní čas, také mi tam něco schází, ovšem teď zrovna nevím co, dík! *slunce*

mowla*
hodnocení

0x

Lambda tam je - ale PÍ jsem nenašel... Také se přimlouvám...

Specielně Pí bych taky rád viděl. A občas i něco dalčího, ale to si musím rozmyslet. Například občas postrádám integřítko, ale v tom asi moc lidí se mnou nepojede.

gumidek*
hodnocení

Klidně i derivátko ;), mapa znaků je velká a klidně bych z ní smazal z mapy KLMNOPQRSTUVWXYZ a a-z, které nikdo ani nezmáčkne, protože jsou na klávesnici.

gumidek*
hodnocení

Tak fajn, koukám, že je zájem odevšad, dík ;)

iz*
hodnocení

0x

Jsem tu teprve krátce, takže bych do toho neměla moc mluvit. Ale přimlouvala bych za možnost vkládání seznamů a tabulek, hodila by se i možnost zvolit zarovnávání textu.

doplněno 02.08.12 23:32:

Díky za odpověď. Máte pravdu, toto bývá spíše v CMS, ale s některými prvky jsem se setkala i ve fóru (kdyby Vás to zajímalo, můžu zkusit dohledat).

Tohle vsechno vam bohuzel musim zamitnout, pusobilo by to chaos a neni zvykem tohle pokrocile formatovani povolovat v "diskuznim foru".:)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Admine, já mám taky zlepšovací návrh.

Všimla jsem si, že postup při vkládání obrázku není stejný, když vkládám jako tazatel a jako odpovídající... Vždycky nad tím musím přemýšlet, co a jak, a to si troufnu říct, že jsem počítačově docela zdatná :-D

Nešlo by nějak zjednodušit vkládání obrázku? Např. doplnit: 1. krok - zde zadejte cestu k souboru, 2. zde pokračujte klepnutím sem...

Myslím, že hlavně nově příchozím by to pomohlo a nám "starousedlíkům" by to šetřilo nervy :)

hop®

Co se týká obrázků, spíše bych uvítal, aby se reakce vložila až současně s obrázkem, odpadly by reakce typu "nevidím obrázek" v době, kdy je reakce zobrazena ale obrázek ještě uživatel někde hledá...

krkovicka*
To se mi taky právě stalo.Dotaz s obrázkem v mob.verzi a on se mi ještě deset sekund nacital a když se mi konečně načetl tak už jsem měla trochu rozladěny příspěvek-těžko můžu radit bez fotky...

Já už dnes vím, že třeba u dotazů na neznámé květiny se fotografie za nějakou dobu pravděpodobně objeví. Pokud chci sama fotku připojit, tak už do otázky přidám větu, že foto se pokouším připojit.

Nevím, jestli by bylo technicky možné vložit fotku už při psaní otázky, nebo vložit nejprve fotku a pak teprve otázku.

Vím, že je tu pár dotazů, u kterých se tazatelům fotku vložit nepodařilo. A pod tím řada těch rozladěných a ironických příspěvků, pak dobře míněných návodů jak postupovat a jiných zbytečností a nakonec třeba fotka stejně žádná.

Pokud se mi nepodaří vložit fotku, je pak zbytečné se ptát.

Na jiných místech se tu píše o zaplevelení poradny a přílišném množství odpovědí. Místem, kde by se mohlo na zbytečných příspěvcích šetřit, je podle mě právě u fotek.

dzordz*

Taky by se hodilo, kdyby se nevkládaly obrázky a ankety k cizím příspěvkům :)

hodnocení

0x

hotovo, editor párkrát obnovte (F5) a budete tam mít tyto znaky navíc: λ°π∂∫

O některých ani nevím, co znamenají, snad to nejsou sprosťárny *haha*

Pokud toužíte po dalších, vypište mi je sem - tzn někde je najděte, nakopírujte do editoru (jako znaky, ne jako obrázek) :)

hop®

, bingo, už to funguje! *palec*

Ještě tam chybí logo Renaulta, aby se nemuselo opisovat πča, ale jinak dobrý ;)*smich*

No to je sqjelé. hned si to zkusím.

∂f(x,y)/∂x=0 ⇒f(x,y) = g(y) + c

(za jistých podmínek).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]