Nejste přihlášen/a.
Pokud si zařídím internetovou přípojku, pomocí kabelu či WiFi se podělím o připojení mezi nejbližšími sousedy, všichni uživatelé daného připojení budou mít stejnou IP adresu. Někteří poskytované limitují přípojku počtem PC, pomocí MAC adres, ale to není váš případ. V lokální síti má každý z vás vlastní IP adresu, avšak ve WAN ( celosvětové ) jednotnou.
Každá stopa na internetu je monitorovaná, kde největším vodítkem je právě IP adresa. Pokud mi na webové stránky bude nějaký uživatel určité IP adresy denodenně psát urážlivé příspěvky, jednoduše mu jako provozoval zablokuji vstup.
Sdílená IP adresa přináší spoustu nevýhod, vámi uvedená, je jedna z nich. Pokud se potřebujete připojit do daného fóra, nabízí se několik způsobů - například dočasná změna IP adresy pomocí proxy serveru.
Poněkud zjednodušeně. . .
Poskytovatel připojení (provider) ´dává´ k jednomu připojení jednu IP adresu. Ta se může vztahovat k jednomu zařízení - ať už je to PC nebo třeba router. Takže pro providera konči ´jeho´ síť právě touto IP (jednou)...
Na ni ´pověšený´ router pak vytváří další síť (o jednom až mnoha počítačích). Providera ale tato síť nezajímá, stejně, jako nezajímá jiné třeba správce webu, BAN je udělen dané ´poslední´ IP. Všichni (případní) členové vnitřní sítě routeru se v tomto případě pro zbytek netu ´schovají´ pod tuto IP.
Ve vnitřní síti má, pochopitelně, každý z počítačů svou vlastní IP - ale ty přes router ´neprolezou´.
Důvodů pro toto uspořádání je více, ale nejsnáze pochopitelný je ten, že počet IP (tak, jak je v současné době definuje norma) je omezen na poměrně malý počet - vůči počtu počítačů v netu připojených - a IP musí být jedinečná v dané síti...
Je to aspoň trochu pochopitelné?
S Torem ( torproject.org/...) vás to tam na 99% pustí. Stáhnete, rozbalíte, spustíte, chvíli počkáte, až se připojí síť a otevře prohlížeč (upravený firefox) - jakmile budete mít v okně zelený nápis, tak to funguje.
Akorát v tomhle bude internet značně pomalejší než normálně.
jestli myslite tuhle ze které píšete, tak je možné, že někdo blokuje celého operátora (mobilního), protože vaše IP se mění často při každém připojení a je pak obtížné ji blokovat konkrétně
Mě taky jednou blokli a vůbec nevím proč, potom moje příspěvky museli procházet cenzurou
, a když jsem udeřil na admina
tak se mě konečně milostivě uráčil odblokovat.
A to přímo zde. Že jsem snad psal urážlivý příspěvky či co.
nechápu jak si z toho můžete dělat vlastní pravidlo. Pokud tu někdo dělá "bordel" můžu si bloknout koho chci. Když po několika odpovědích zjistím, že to mohl být omyl nebo ta původní osoba vypadla a zůstali jen ti co tu neškodí, můžu adresu zase odblokovat. Vaše údernické prohlášení se mi vůbec nelíbí... uděřil na admina, aby se uráčil... to je legrace, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.