Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrychlené Poradte.cz

Od: admin® odpovědí: 19 změna:

Před hodinkou jsem optimalizoval skoro všechny použité obrázky a výsledkem je, že množství stahovaných dat kleslo přibližně o 85kB na jednu stranu. V rámci hlavní strany došlo ke snížení o 35%. Nečekám, že to někoho příliš dojme, ale já z toho mám velkou radost. :)

V mobilní verzi v rámci první strany došlo k poklesu o 10kB, což je o 20%. *frajer*

Není příliš reálné, že byste zrychlení dokázali postřehnout... nebo ano? :)

PS: poradte.cz se zasekává pravidelně každou hodinu v 16 a 46 minut kvůli přepočtu TOPu - zamyslím se jak to eliminovat.

doplněno 29.06.12 15:38:

už jsem to vymyslel: 2x za hodinu budeme aktualizovat jen: akuální počet opovědí, ohodnocených, % úspěšnosti a hodnosti.

1x v noci se bude ještě aktualizovat: celkové počty a počty podle jednotlivých rubrik.

Myslím, že to důležité je často a ten zbytek už není tak akutní :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

No - jestli jo to zrovna optimalizací stránek nevím, ale v posledních dnech, zejména odpoledne a navečer, se stahování jakoby ´zasekávalo´, dneska ne...

*jasne*

mně se zasekává bohužel pořád. třeba minutu mi jede poradte.cz v pohodě, ale potom třeba půl minuty stránka nenabíhá vůbec :(

hodnocení

to bueš dobrý vzorek :) Zkus prosím koukat na hodiny resp na minuty... ideálně bych pak chtě vědět, že třeba každou 16. minutu v hodině ti to zlobí... podle toho vysleduju, co server zatěžuje... ale jestli je to pořád, tak nebude chyba na serveru.

moc rád bych s tímto výzkumem pomohl, ale zítra ráno odjíždím na tři týdny pryč ;) ale dělá mi to každou chvíli :( přitom jiné stránky mi nabíhají normálně, zatímco tahle stránka se marně snaží načíst.

Myslela jsem, že ten problém mám pouze já. Jiné weby se zobrazí hned, i další stránky. Na poradte.cz se stránky načítaly dlouho.

výtka
Upozornění od administrátora 29. 06. 2012 15:54:15
udělal jsem ještě malinkou optimalizaci, uvidíme jestli to pomůže... jinak maximální rychlost poradte.cz je priorita.

hodnocení

0x

Já tu rychlost doslova cítím na vlastní kůži... Ne, teď vážně, zdá se mi poraďte rychlejší. *palec*

hodnocení

venku je hezky, takže spousta lidí leží u bazénu, tím to taky částečně je :)

doplněno 29.06.12 15:59:

vzpomněl jsem si, že na stránkách byl zapomenutý kód Facebooku, který je všeobecná brzda, takže opravuju: mohli byste opravdu poznat rozdíl :)

mowla*

U bazénu je net rychlejší? *smich*

Škoda, že nemám bazén - vždycky jsem byl proti, takhle pouvažuju... ;)

hankauk*
hodnocení

0x

Abych řekla pravdu, tak pokud se to někdy seklo, tak jsem to asi nevnímala nebo jsem to přičetla připojení mého pc přímo k iternetu. A gratuluji k úspěšnému přenastavení. To víš, nám nepoučeným smrtelníkům jsou pc řeč a procesy v rámci 0-1 trošku vzdálené. Každopádně pokud bys pracoval ve financích a měl takové nárůsty, tak se tě budu držet zuby nehty. *smich**pusa*

hodnocení

0x

Já to teda nepoznám a nedocením, vlastně jsem nikdy nesledovala, jestli je poraďte rychlé, mně stačí, že je chytré :).

dzordz*
hodnocení

0x

Ještě než jsem tohle přečet, tak mi to trochu rychlejší připadalo. I když, 85kB, to je asi 2ms, tak nevím :)

hodnocení

nejde jen o velikost, ale i o počet atd.. ale jo, při dobrém spojení je to mžik, ale musí to server stejně rychle poskytnout :)

dzordz*

Tak to nevím, až tak jsem to nebádal :)

Co to ještě vylepšit o sprity? (i když, kdo by se s tím dělal.. :D)

doplněno 29.06.12 19:39:

Aha, ty obrázky kategorií vidím jen tehdy, když mě to odhlásí :) Tady jsem takhle našel jen ikonky pro editor v odpovědích.

hodnocení

ani nevím, že se tomu takhle říká... používají se např. poradte.cz/...

Chtěl jsem je i do menu, ale nebylo to zrovna kompatibilní s javascriptem nebo jsem tomu věnoval málo času, ale mám to dlouhodobě rozdělané :)

robin1*

Možná mimo mísu ale včera mi poraďte připadalo jako šnek lezoucí po šmirglpapíru, jsem v mezičase hledal zda nejdu pomalejší stránku a nenašel.:)

výtka
Upozornění od administrátora 29. 06. 2012 23:04:39
to bohužel celkem souhlasí, našel jsem ve statistikách velký nápor...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teď jsem přišel z práce a oproti dnešnímu ránu je to teď tryskáč. Tak snad to vydrží. Pavle, dík.

Také jsem přišla před chvílí a stránky se velmi rychle načítají. Děkuji.

hodnocení

včera kolem půlnoci jsem upravil vnitřní vyhledávání, které teď dává přibližně stejné výsledky, ale 10x rychleji. Podle logů serveru to byla největší brzda, na kterou "útočily" vyhledávače a když se rozjely, tak to byl šrumec :) Takže takové ty 1-5 vteřinové brzdy by měly zmizet.

Pozorujete změnu? :)

doplněno 30.06.12 11:03:

jj, včera mezi 23-24 hodinou jsem to brzdil já, když jsem to zkoušel vyladit *smich* Nechtělo s mi čekat na 3. hodinu ranní, kdy je tu nejméně lidí :) Ale myslím, že se to vyplatilo ;)

uska*

Včera před půlnocí jsem to vzdala! Dnes je to fofr *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]