Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nejde mi přidat fotku k dotazu Fenka má od klíštěte bouličku na hlavě... Už jsem to tu někde četla, že to někomu také nešlo.. Proč to nejde?
Děláš něco blbě.
Klepni vpravo nahoře na "Doplnit otázku", pak dole klikni na "Procházet"a vyber soubor s obrázkem.
Myslíte, že bych to měla vyfotit na foťáku? Já to fotila na mobilu... Když jsem to fotila na foťáku, tak to vždycky šlo, jenže se mi foťák vybil a tak jsem to musela vyfotit na mobilu ...
Mobil je fajn. Přetáhni obrázek do PC, podívej se, v jakém adresáři je a jak se jmenuje a to stačí.
Nemusíte, pokud to má "exotickou" koncovku, tak stačí v PC programu (PhotoScape, Malování atp.) přeuložit (uložit jako) na příponu ".jpg" ... Jenom bacha ať fotka nemá 5MB a víc (ve vlastnostech, nebo stačí najet myší).
Připojte USB kabel, otevřte průzkumník windows, rozklikněte disk s názvem vašeho zařízení a ze složky (fotky, galerie...) foto vytáhněte na plochu (musí mít koncovku - .jp(e)g, .png, .gif, .bmp...). Odtud pokračujte dle návodu od rádce ctenar, viz výše.
a jak se to projevuje, že to nejde? taky, jsem zjitil, že zde jsou problémy s vkládáním obrázků, nejde gif a png, problém je ,že zdejší systém je "převede " a "přejmenuje" na jpg (neúspěšně - výsledkem byla černá plocha), a snad u BMP situace byla lepší (už jsem fakt nevěděl kde je problém, tak jsem dal zastaralý bmp) a i ten to převedlo do jpg(tentokrát korektně)
Další věc: opravud nahráváš jpg soubor? pokud je poradně blbě naprogramovaná, může hrát roli i přípona JPG vs jpg i když technicky přípona je jen "pomůcka pro lidi", na linuxu třeba na příponách nezáleží tolik.
a také zkus ten jpg nějak pročistit, některé foťáky jsou schopné ho zadělat různými metadaty, náhledy zabírající místo. A přinejmenším ten obrázek oříznout, aby tam obrázek jen obsahoval to důležité (někdo sem dával dotaz co je to za ptáka a na obrázku plocha s ptákem měla tak 4%-), případně snížit rozlišení, některé šitové foťák sice mají výstup 16MP, ale je to rozpité jak papír po dešti.
Podle mne není nutné fotit fotoaparátem, pravděpodobně stačilo fotku upravit → zmenšit a uložit ve formátu JPG.
jsou problémy s vkládáním obrázků, nejde gif a png, problém je ,že zdejší systém je "převede " a "přejmenuje" na jpg
Přijímají se oficiálně jen PNG a JPG. Oba jsou znovu zkonvertovány do JPG s q=95% + metadata jsou odstraněna.
Vkládání png mi funguje bez problémů. Používám to často. Dělám přitom s nimi velké změny (nestandardní počty barev, optimalizace/komprese apod.). Tvůj problém může být možná v transparentnosti. Tu jsem ještě nezkoušel.
Také mám problém s vkládáním obrázků. Vždycky mám JPG. Když dám text a obrázek, načítá se šíííleně dlouho. Někdy oznámí, že doba vypršela. Když text vložím a až pak přidám obrázek, jde to. Já vím, že jsem nešikovná, že to neumím, ale dříve, elé roky to šlo a teď ne. Navíc, to hnusné slovíčko někdy!
Někdy jo a někdy ne.
Čtenáři, vy mi dáváte těžké otázky. Já mám obrázek a vůbec netuším, jak je velký. Myslím tím centimetry. Taková jsem já, matinko.
A jak se zmenšuje? To vůbec netuším, ale zítra jdu do kroužku pc, tak se zeptám.
Ale koukněte, třeba ta první u otázky se načetla hned a bez problémů. O té si myslím, že je velká. A tam je to slovo "někdy" poradte.cz/...
A tohle je totéž: poradte.cz/...
Ildika, jojo, já rozumím, co je velikost fotky, že jde o pixely. Ale jsem takový talent, že si ze sebe dělám srandu. Něco jako když bych chtěla koupit auto. Červené.
Jakou mají ty jpg velikost? Kolik KB? Lidi sem vkládají strašně velké obrázky, kde ten vlastní předmět je velice malý nebo je naopak rozostřený, takže by bohatě stačil obrázek ořízlý nebo zmenšený.
Jestli to má tak přes 150KB, tak je to zbytečně velké.
Tady nejde o centimetry, nýbrž o jakousi "váhu" obrázku (nebo jak to říct). Zjistíte ji třeba tak, že si ve složce s obrázky na jeden z nich najedete myší (neklikáte!) - zobrazí se vám takováto tabulka (zeleně jsem podtrhla právě velikost v kB):
O velikosti "v centimetrech" (respektive v milimetrech) vypovídají pixely - to je ta informace v tabulce, kde je napsáno Rozměry: 266x400. Nicméně to je něco jiného, než o čem teď mluvíme.
P.s. Zase se mi vložil jiný obrázek, než jsem chtěla (málo ořezaný), a to jsem mačkala F5.
Zdravím. Fotky nejdou vkládat i při správném postupu a správném formátu, když jsou moc velké. To znamená, když mají moc P(ixelů). Fotka digitální nemá velikost v cm, ale v pixelech. Centimetry = to je jen rámeček, ve kterém jsou pixely rozmístěny. Pokud se ubírají cm, zmenšuje se jen rámeček (důležité pro velikost tisku, velikost fotopapíru), ale počet pixelů je stále stejný - jen jsou v rámečku hustěji. Tak velké množství pixelů internetem "špatně proleze" = dlouho se načítá, nebo se nenačte vůbec. Proto je potřeba ubrat pixely. Když se (sem) vkládají fotky, je tu "instrukce", že: Můžete vložit max. 3 obrázky o velikosti max. 5 MB. Já sem, do Poraďte, zmenšuji vkládané fotky na 500 x 666 bodů, což čítá necelých 53 kB (= 0,053 MB) a 0,33 MP(megapixelů) a načtou se okamžitě a počet pixelů je natolik dostačující, že je fotka dobře ostrá. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.