Nejste přihlášen/a.
Dlouho jsem přemýšlel nad pojmenováním... tohle by mohlo přitáhnout pár očí navíc
Je to skoro už tradice, kdy někdo ze sys nebo já upouzorňujeme, že se nám tu rozmáhá takový nešvar... kecání . Je potřeba si uvědomit, že Poradte.cz není typickým diskuzním fórem (kromě Volné DISKUZE). Na začátku je jasná otázka... čeká se na ní pokud možno jasná odpověď. Ne vždy to jde takhle přímou linkou, ale zbytečné odbočování není pro tazatele přínosem.
Pokud Vás napadne vtipná reakce na předešlý příspěvek, nic nebrání tomu, abyste to danému autorovi napsali vnitřní poštou
Není potřeba v otázce "jak vařit špagety" hledat šikou polemiku, kdo dělá lepší ocel/nerez, zda v Číně nebo Jíčíně, protože jedině v českém hrnci se vaří dobře.
Nechci určovat, kde ja daná hranice... všichni víme, že tu jsou mezi námi více ukecaní a méně. Jeden má v průměru v jedné otázce 5 odpovědí a druhý 1,1. Podle mě je víc než 3 odpovědi od jednoho autora v jedné otázce špatně (1 = nástřel odpovědi popř. otázka na otázku, 2 = řešení, 3 = zapomenutý nápad nebo oprava).
Nechci aby v této "otázce" zaznělo jakékoliv jméno rádce, jen abyste si to uvědomili.
Každému rádci patří můj dík... a zkusme ještě mít Poradte.cz o kousek lepší.
Díky
Polepším se.
Nooo, já asi patřím k těm, kteří rádi zkecnou, přidají historku ze života, případně věří, že si tazatel vezme poučení. Ale dobrá tedy, polepším se. Nebudu se s dalšími reakcemi vracet. Ale je spousta poraden, kde poradí, nejspíše téměř dokonale a tečka. Ta naše je nejlepší, protože jsou za ní lidé. Ne dokonalí poradci. Admine, kdyby to šlo, nechejte to tak. Je to bezva čtení a fajn lidi ve fajn Poradně.cz
Navíc nejde o život. Kdyby někomu o život opravdu šlo, obrátil by se s otázkou a prosbou o pomoc na profesionály a na odborné serwery. Ne?
Přeji vám a všem krásný prodloužený víkend. babka z Ostravy
Čekala jsem větší ohlas na toto téma : Nikdo nemá čas? nebo co říct?
Dobrý den všem,
štvou mě odpovědi, které vlastně na otázku neodpovídají. Je tu hodně rádoby rádců, kteří rádi zhodnotí charakter tazatele nebo zpochybní dotaz.
Když se mi otázka nezdá, neodpovím na ni. Odpovídám tam, kde mám co říct. Ráda odpověď podpořím sobní zkušeností a povzbuzením. Někdy ani rada není, jen ta možnost podpořit.
Některé diskuse, které se kolem dané otázky rozvinou jsou zajímavé. Tak nevím, jestli souhlasím s omezováním kecání. Ale přizpůsobím se.
Poradci, co zde odpovídají přede mnou, mají vždy co říct, a jejich odpovědi jsou většinou přínosné. I smysl pro humor oceňuji.
Jsem ráda, že jsem toto fórum našla.
Díky
doplněno 04.05.12 14:28:osobní
Nejde tady dát třeba ,,Plkání o čemkoliv? Myslím,že by plkalky si tady měly co napsat . Ne jen tak stroze? P.
Polepším se.
polinku, to je zde již podobná rubrika...
odcházení od tématu je vždy pozvolné, jedním dvěmi slovy, pak větou a klidně se rozkecám po třech odpovědích úplně jinak
,,já to myslela celkově ,,nechytejte mne za slovo,,i plkáče hihi
ale byla jsem na jednom foru,,a tam to bylo jen pro ženy ,,bylo to Ok, ale byly tam i fotky intimní třeba o operacích různých ,nebylo to takové strohé ,,bylo to více jakoby rodinné ..Pak se tam připendili asi 3 chlapi a bylo po nějaké době po foru.Dalo se tam rozepsat a mělo to řád.
Muži měli tabu jít i vidět ty rubriky a to bylo OK. Ale pak udělaly admina muže aten měl přístup ke všemu a to byl konec. Úplně se to zvrtlo a skončilo to.
Tady je to OK,že člověku více pomohou ,tam to byla taková kecárna o čemkoli ale jak píši,měla řád
Snažím se neodklánět od tématu, ale asi občas ujedu. Ale s čím jsem si jistá, že nevyčítám pravodpisné chyby, i když mne občas praští do oka. Nesnažím se hodnotit někoho, koho neznám a chce od nás radu. Na to nemá nikdo z nás právo ani v dobrém úmyslu.
Poradit s životními problémy můžeme, jen když jsme o to požádáni. Potom je to v pořádku. Ovšem neumím odpovědět stručně, ale radím podrobně a snažím se, aby to tázající pochopil, i když nemá o tématu ani páru. Toho už se nezbavím, protože jsem přes 30 let psala komentáře, rozbory, návrhy, zdůvodnění . . . . . :D. Ale není to tím, že bych měla o komunikaci mimo poradnu nouzi, to určitě ne - prostě je to můj styl.
Všem přeji krásný víkend, i když už ne letní!
Jsem nepolepšitelný a přijímám mazání zbytečných odpovědí.
Zkusím reagovat, i když nejsem přesvědčen, že výzva byla adresována i mně.
V anketě jsem hlasoval, že jsem nepolepšitelný, snažím se sice nekecat nesmysly naprosto nesouvisející s původním tématem, ale jsem taky člověk a občas mi to nevyjde - a lepší už asi nebudu.
Vtipné krátké reakce bych úplně neodsuzoval, jsme zde již určitý kolektiv, trošku spolu žijem v jedné "rodině" a rádi se spolu občas i odreagujeme. Ovšem je pravda, že autora dotazu to nemusí zajímat.
Co se týká počtu odpovědí: občas je z tazatele velmi těžké vydloubat podstatu jeho problémů, takže místo odpovědí rádce píše dotazy a tazatel odpovídá a postupně specifikuje problém. V extrémním případě jeden rádce dosáhne nadpoloviční většinu počtu všech reakcí, včetně tazatelových.
Někdy ovšem kolega rádce napíše reakci, kterou jsem nucen komentovat. Třeba upřesnit nebo upozornit že je určitá rada z nějakého důvodu nebezpečná, neekonomická, nereálná - a z jakého důvodu. I tím občas narůstají statistické počty. Anebo pouze upřesním či doplním kolegovu dobrou myšlenku.
Pokud mrknu na nějakou otázku, o které si myslím že bych mohl znát řešení a vidím, že mne již kolegové "předběhli" a řekli vše, co bych řekl já tak pouze potvrdím důvěryhodnost "bodíkem", protože asi nemá cenu opakovat úplně to samé.
Tak jsem se zase trošku rozkecal a vykecal, doufám jen že jsem moc neodbočil od tématu. No a co, on mi to kdyžtak náš Admin rozumně zcenzuruje, i od toho tady máme jeho stále bdělé "oko"!
Tak hezký den, kolegyňky a kolegáčkové!
Ještě si dovolím menší odbočení, stále je to reakce na původní téma, tak mě snad v této nehodnocené rubrice nikdo nezastřelí.
Ptal jsem se místního kolegy - rádce z Jičína, jakou dělají ocel. Prý lepší než ve Švýcarsku...
A ještě jedno doplnění, trošku vážnější: Admine, poprosil bych Tě o nějaké nezávazné doporučení k používání doplnění odpovědi. (jejda, jsem tu větu nějak zašrouboval, snad mě pochopíš)
Tato volba slouží k dopsání něčeho, na co jsme v odpovědi pozapomněli, případně na opravu chyby faktické nebo gramatické. Neměla by sloužit k napsání reakce na jinou odpověď - je to můj názor a tak se snažím chovat.
Setkal jsem se u jednoho místního rádce s tím, že na připomínky odpovídal doplněním své první odpovědi. Na můj přímý dotaz proč to tak dělá odpověděl, že byl "obviněn" z příliš velkého počtu odpovědí.
Jen bych chtěl říci, že podobný způsob komunikace docela znepřehlední vývoj otázek a odpovědí. Vím, že jsem trošku odbočil od původního tématu, ale občas se také snažím pomoci k "lepší" poradně. Hezký den...
Polepším se.
Hope, a ostatní,
"Setkal jsem se u jednoho místního rádce s tím, že na připomínky odpovídal doplněním své první odpovědi. Na můj přímý dotaz proč to tak dělá odpověděl, že byl "obviněn" z příliš velkého počtu odpovědí."
to jsem byl já, kdo stále doplňoval odpověď několkrát, ale vždy s oslovením pro koho je určeno. Dělal jsem to proto, že jsem byl upozorněn někým, že nemám stále dávat další odpovědí, že je třeba používat doplnění... prý mám pak hodně odpovědí..
Po upozornění Hopem, jsem se vrátil k původnímu, a již tak často nedoplňuji, spíše odpovídám v další odpovědi..
Ano Milane, pochopil jste, mluvil jsem o Vás.
A děkuji, že jste se vrátil k původnímu stylu, asi jste sám zjistil, že diskuse je pak přehlednější.
Jen by mne zajímalo proč Vám jakýsi někdo dával výše zmíněné upozornění...
Polepším se.
hope, již si detaily nevybavuji, ale bylo to v době, kdy jiný poradce se dohadoval s někým, o nějakém počtu odpovědí. fakt si již nepamatuji. Jen jsem se zmínil, že mě nějaké hodnocení je jedno...
a pak jsem dostal email, s uvedeným textem.. měl jsem v tu dobu nejvíce odpovědí...
již nevím kdo to byl, a není to důležité..
mě doplnění přijde přehledné i když jsou 2 pod sebou, kteří se doplní 3x.. podle času se t krásně vidět posloupnost a nezvyšuje se počet odpovědí, pokud jde vážně jen o upřesnění a ne o úplný zvrat v situaci
Admine, jen k tomu doplnění. Já bych taky radši používal doplnění, ale nevím, jestli se doplnění objeví jako nejnovější odpověď. A pokud si tazatel rozklikne skočit na nejnovější odpověď, tak si myslím(a nejsem si jistý-přiznávám) že mu to doplnění neukáže. Přestože mohlo být vloženo jako poslední. A pokud si myslím, že by moji odpověď měl vidět, že nejde o doplnění pro ostatní případné čtenáře dotazu, tak radši volím odpovědět. Stejně tak nevím, jestli se doplnění posílá na Mail tazatele, nebo jen nová odpověď.
Okurka je lepší než cuketa.
Tak já se taky nabonzuju. Chápu že náš admin to tu chce mít uspořádané a profesionální, ale myslím že dosavadní stav nikomu nevadil. Já jsem od přírody ukecanej až to hezké není a ze všeho si dělám až moc srandu. Výsledkem jsou někdy nesmyslné odpovědi, ale já za to nemůžu, to příroda. :D
doplněno 04.05.12 23:11: Bylo mi řečeno od jednoho nejmenovaného zdejšího známého rádce ať sem napíšu svůj věk, aby mi prý bylo odpuštěno. :D Tak je mi skoro 15
Přeju krásný den,
jestliže je toto téma mimojiné určeno k projevení díků, činím tak tedy a to hodně. Jsem vděčná, že PORAĎTE vůbec existuje, protože ne každý má kolem sebe lidi fundované a znalé, a má případně na právníka, který ani za svou placenopu službu nemusí vždy pomoci. Věřte, že i jako nepřihlášená nebo neregistrovaná si ze zdejších rad beru dost a pročítám to tu již déle. Jste fajn!
Dobrý den. Čtu všechny příspěvky, které tady napíšete, pro všechny. Snažím se vzít si poučení, jen nevím, co napsat, tak raději mlčím.
Odpovím ... Moje úvaha. Mám psát, že jsem to já, kdo špatně něco napíše, kdo má občas chyby, nebo se rozpovídá a skončí nejen u otázky, jaký strom nasadit, ale jak strom po letech bude vypadat a jaké škody může způsobit. Řeknu si, budu se snažit, aby to bylo lepší. Víc slíbit nemohu, jsem jen obyčejný človíček. Jsem ráda, že jsem objevila poradnu "Poraďte.cz" brouzdám si tady, čerpám informace, rady, někdy veselou náladu, inspiraci do života. Odpusťte mi prosím, občas moje chyby.
Pěkný zbytek dne, i když trochu deštivého, Vám všem přeje Viky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.