Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
právě jsem se vrátila od zubaře a myslím, že mě okradl. Za dvě blomby si naúčtoval 800,-. Jsem studentka VŠ a teď budu asi bez obědů. Je to vůbec možné?
Zubař vám má udělat vyšetření zubů a říct vám, co je potřeba opravit a jaké jsou možnosti. Jaká je cena za lepší materiál a za standard. Celkovou cenu, kterou zaplatíte. Tak to dělá můj zubař.
doplněno 02.03.12 13:13:1000,- Kč za dvě plomby a prohlídku, OK. Bude ještě hůře.
Moje mamka s taťkou prý tolik neplatili za 20let, co chodí k zubaři, tak se divím. A taková blomba nemá žádnou záruku, tu před tím jsem tam měla asi půl roku. Tak to ze mě bude kolozubec, nejsem z bohaté rodiny a 800 si vydělám za týden na brigádě, tak proto mi to přijde fakt hustý. Jo a předem se mnou nic neprobírala, kolik to bude stát. Fakt mě to dost rozhodilo, ale už chápu z čeho staví už druhý barák. Fuj, fuj, fuj!
"Blomba" má od loňského roku záruku jako každé jiné zboží 2 roky. Takže jestli vám vypadne, máte možnost ji reklamovat. Fakt je, že u takových výrobků se těžko prokazuje a dokazuje, že plomba vypadla vinou nekvalitní práce nebo nešetrným zacházením ...
A můžu se zeptat, zda máte plombu bílou nebo amalgánovou? Můj zubař např. dělá obyč plombu zadarmo, nebo za nějakou směšnou cenu, ale bílou právě taky asi za čtyři, pět stovek. Taky už se mě neptá, ale asi proto, že ví, že jsem si vždy nechala dělat bílou...
Amalgán mám zdarma, bílou na přední zuby 200kč, umrtvovací injekci zdarma, ultrazvukové odstranění kamene zdarma, manžel u své zubařky za 200 a injekci za 50kč -pojiš´tovnu máme stejnou a obě zubařky s ní mají smlouvu. Pokud jde 2x za rok o praventivní prohlídku já regulační poplatek 30kč neplatím, manžel platí vždy. Asi vás neokradli ale co zubař to jiná platba, chce to se hodně vyptávat. Dělám to i u lékaře když mi píše léky-chci vědět kolik činí doplatek a zda je nějaký lék bez doplatku, ne že mi do papíru napíše větu pacientka byla poučena o možném doplatku a já bych nevěděla nic.
Tak takhle by to bylo určitě přijatelné, no alespoň jsem se poučila pro příště, ale obrečela jsem těch 800,-jako želva. Všem děkuji za radu, holt chybama se člověk učí.
No, tady je cca dva roky starý článek z iDnes, podle něj se za kapslovou amalgánovou plombu platí kolem 400 Kč - tedy vaše cena není nikterak přehnaná. Pro příště to chce se zubařem komunikovat a ptát se, co, jak, proč a za kolik Už jenom proto, že obvykle existuje víc možností - někdy jsou ty nadstandardní prakticky stejně vhodné, jako hrazené z pojištění, ale jindy je lepší si připlatit.
Je dobré se o zuby starat a nebrat to na lehkou váhu , při dnešních cenách . Chodit na prevence a pak nebudeš potřebovat plomby . Já už nedosala plombu ani nepamatuji...
Velice silná slova - řekl bych, že pokud se nejednalo o práci na pojišťovnu, ale o přímou platbu, tak na Vás byl ještě docela hodný (důvody podrobně vysvětlovat nehodlám - to přece všichni ví nejlip z televize...)
Druhá věc je samotná komunikace s lékařem - toto jednání ilegální není, ale přece jen si myslím, že je slušností pacienta nejdřív informovat o ceně za provedený výkon
Jinak co se týče kazu, tak zubní kaz = plak + cukry + zub + čas - vytvoří se pouze při přítomnosti všech těchto faktorů - i v případě eliminace jediného z nich se kaz vytvořit prostě nemůže Predispozice zubního kazu jako jsou například kvalita sliny anebo mikroskopická struktura skloviny sice mohou ovlivnit náchylnost zubu, ale k zubnímu kazu přímo nevedou - prostě si jen špatně čistíte zuby - doporučuji konzultaci ohledně techniky čištění s vaším stomatologem (nebo dentální hygienistkou, ale při preventivní prohlídce u stomatologa byste za to neměla nic platit) - i když existují i lidé, kteří správného vyčištění prostě schopni nejsou, jelikož jsou poněkud nezruční
Ještě k Vašemu tvrzení o záruce - na každou plombu se záruka samozřejmě vztahuje - minimálně 6 měsíců (záruka na smluvní dílo), při zhotovené plomby na pojišťovnu je to dokonce rok
Oprava - záruka by vlastně měla být 2 roky
K zubaři chodím 2x do roka.Za první prohlídku-preventivní neplatím nic,ani těch 30,- a až za druhou po půl roce 30,-.V lednu jsem byla,spravila mi jeden kaz-amalgánová plomba a neplatila jsem nic.Nemáte to bílou plombu?Ty se asi platí.
Zdravím. Holka , jak já ti závidím. Právě mám před sebou fakturu. Fotokompozitní výplň 1 plocha - 3050,- Kč Nedávno mi dávali jeden implantát - 12 000,- Jestli se můžu zeptat ( jsem jenom instalatér ) píše se správně Blomba , nebo Plomba?
Pro Instalatéra: je to správně PLOMBA. Ale o sobě vím, že mě to asi do 10 let silně svádělo, abych říkala BLOMBA. Říká to tak dost lidí. Ale ještě nic to není proto jedné staré paní od nás ze vsi. Ležela v nemocnici a pak po návratu říkala všem, že od toho hodného pana doktora dostala KAPAVKU. /myslela chudák - kapačku/. Jo jo.Jaga.
Dobrý den, amalgámové plomby hradí pojišťovna... Příště řekněte svému zubnímu lékaři, že chcete amalgám, na který se nedoplácí. Řeči o tom, že je škodlivý jsou nesmysly, amalgám nejen, že nemá žádná zdravotní negativa, ale i lépe drží, než předražené bílé plomby. O těch bych uvažoval pouze v případě, že by měly být vidět a Vás by to omezovalo...
Něco "málo" o tom vím a dovolím si nesouhlasit - je sice pravda, že do dnešní doby nikdo nevymyslel nic, co by komplexně bylo lepší než amalgám, ale tvrdit, že nemá žádná zdravotní negativa a ještě že lépe drží, než "předražený" fotokompozit, to je s prominutím pěkná pitomost
Vzhledem k tomu, že je amalgám de facto slitina kovu, se tady vyskytuje jedna dost nepříjemná vlastnost, kterou je pro kovy typická dobrá tepelná vodivost. Pokud je kaz hluboký, sahá blízko dřeni a použije se amalgámová výplň, tak i přes správné "odizolování" můžete do konce života trpět zvýšenou citlivostí na teplé a studené podněty, což není vůbec příjemné, ba naopak bolestivé.
Co se týče přilnavosti, tak amalgám drží jen mechanicky - vypreparovaná kavita má tvar "klínku" a je širší u dna, takže výplň prostě vypadnout nemůže (pokud je dobře udělaná nebo pokud se nepoškodí okolí výplně), kdežto fotokompozit se váže na zub chemicky na mikroskopické úrovni, tedy mnohonásobně pevněji nehledě na to, že amalgámovou výplň nelze použít vždy, kdežto fotokompozit nemá prakticky žádná omezení
Co se týče ceny, to je věc jiná - lidi si to kupují hlavně kvůli estetice - vzhledem k velice vysoké ceně za samotný materiál (bavíme se řádově o stovkách až tisících korunách za 1 gram) musí být samozřejmě drahá i výplň - ale rozhodně se dá sehnat i daleko laciněji než za výše zmíněných více než 3000Kč za 1ploškovou výplň - to budou ceny tipuji v Praze nebo v Brně, možná ještě v soukromé ordinaci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.