Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám k Vám dotaz, plánuji jít ke gynekologovi jelikož mám asi kvasinky,něco málo jsem dočetla na internetě... Nikdy jsem tam nebyla a tak se celkem bojím a nevím co a jak. Chtěla bych se zeptat jestli se platí nějaký poplatek...a jestli se tyto potíže dají nějak vyléčit doma bez návštěvy lékaře..Jsem teď v těžké fin.situaci...Děkuji Lenka
Lenko, platí se standardní poplatek 30Kč. Jestli máš kvasinkovou infekci, si opravdu radši nech potvrdit odborníkem. Pokud je to něco jiného, zvolí i správnou léčbu. Gynekologie je z našeho ženského pohledu nepříjemným oborem, ale nevyhnutelným. Lékaři řekni, žes nikdy na gyndě nebyla, ať ti řekne, co a jak. Připrav se ale na to, že tě požádá o odložení svršků - pouze od pasu dolů. Pak si sedneš/lehneš na takové speciální křeslo, dáš kolena od sebe a lékař tě pohmatem vyšetří. Odebere vzorky z čípku a ev. ještě udělá ultrazvukové vyšetření vaječníků a dělohy - to se dělá zevně.
Musíte sebou ke gynekologovi mít, Občanský průkaz, Kartičku od pojišťovny.
Pozor, lékař nemusí mít smlouvu s vaší pojištovnou.
Je dobré na gynekologii zajít a objednat se.
doplněno 16.02.12 20:24:Když půjdete ke gynekologovi se objednat, je lepší se zeptat, co vše budete platit při prohlídce.
Přesně jak píše už rádce, může se stát, že budou chtít nějaký poplatek.
Sestřička vám řekne, že poplatek je 30,- Kč a nabídne vám zrcadla za poplatek, někde 50,-60,-nebo také 25,-Kč. Jak kde.
To nechtějte.
Zrcadla, které jsou potřeba na prohlídku, jsou nerez a mají je ve vybavení - zdarma.
Když půjdete do nějaké polikliniky, tam většinou je lékařů - gynekologů více.
Záleží, kde bydlíte.
I když první prohlídka na gyekologii, léčení a další kontrola na kontrolní odběr, bude stát nějaké peníze,
neodkládejte lékaře.
Jakákoliv nemoc u ženy, gynekologického rázu, je velmi nebezpečná, z malého problému se může vyklubat vleklý problém.
Jen můj názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.