Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, toto je šance pro vás všechny, kdo máte rádi vzrušení a rádi chodíte po úřadech. Pusťte se do toho také, výsledek je zaručen!
Od října 2011 jsem bez jakéhokoliv příjmu. Manžel je ČID a pracuje jako vrátný. Známá mi proto poradila, ať si zažádám o příspěvek na bydlení, že budu mít jistě nárok. Zašla jsem na sociálku, byla jsem v čekárně jediná "bílá", jinak asi 12 opálených. Paní byla velice příjemná, vše mi vysvětlila, co si musím zařídit a doložit:
1/ vyplnit 5 různých tiskopisů, které mi dala
2/přinést výpis z katastr. úřadu, že nám domek na zmíněné adrese patří /KÚ je 25 km od nás, kolek stál 100 Kč/
3/ze sousedního městyse ze stavebního úřadu donést potvrzení o proběhlé kolaudaci /v roce 1976!/ a o tom, že vlastníme samostatnou bytovou jednotku /v domku má byt ještě tchyně/
4/ dohledat a přinést všechny složenky SIPO za 4. čtvrtletí 2011
5/ dokázat, že SIPO bylo skutečně vždy uhrazeno /výpisy z účtu či potvrzení pošty/
6/ manželův důchodový výměr
7/ potvrzení o manželově mzdě za 4. čtvrtletí 2011
6/potvrzení z ÚP o tom, že již nepobírám žádnou podporu
7/ čestné prohlášení, že opravdu, vážně a dozajista nepobírám NIC
8/ potvrzení od starosty obce, že žijeme s tchyní ve dvou domácnostech /v jednom domě/
9/ roční rozpis plateb za plyn, případný doklad o přeplatku či nedoplatku
10/roční rozpis plateb elektřiny, případný doklad o přeplatku či nedoplatku
11/ z plynáren potvrzení o tom, kterého data přesně byl přeplatek za plyn vrácen /jednalo se zhruba o 800 Kč/. Protože to posílají složenkou, na účtu jsem to dohledat nemohla, takže zase shánění.
Pokud jsem nic nezapomněla, je to všechno, vodu máme vlastní, veřejný vodovod u nás není, takže toho jsem byla ušetřena. Lítala jsem jako slepička v té pohádce - od studánky ke švadleně, od švadlena k ševci, od ševce ke svini...Vozila jsem to na sociálku, pokaždé ještě něco chybělo, ještě něco dohledat, přinést. Byla jsem tam 4 x. Paní mi řekla, že rozhodnutí nám přijde poštou. Byla jsem ráda a říkala jsem si - dobrá pětistovka, či kolik to snad bude.,
Včera přišlo rozhodnutí. A věřte, nevěřte, dostali jsme měsíčně příspěvek 50 Kč /slovy: padesát korun českých/. To za to lítání a shánění zaručeně nestálo. Kdybych to věděla předem, nechala bych to být.
Přesto by mě zajímalo, kde berou naši nepřizpůsobiví spoluobčané peníze na pití, herny, cigarety. Pokud takovéto bohaté příspěvky jako já dostanou i oni, je to tak na 1 pivo a 3 startky.
Jestliže máte rádi adrenalin, zažádejte si o příspěvek na bydlení. Budete běhat po úřadech, zahřejete se, užijete si a nakonec možná dostanete padesátku.No řekněte sami, nemáme se jako ten příslovečný čuník v žitě?
Jaga.
Babajaga-Delaji si z lidi jen dobry den a jeste se v nasi spolecnosti najdou takovi,viz poradna.ze jak ziskaji dojem,ze si chcete pomoci k necemu socialnimu,tak vam ze zavisti neporadi,aby jste si nahodou nepomohle k velkemu jmeni,zatim co vy se snazite prezit.,zadost je i pro zavistivce.Kteri nakonec take zjisti,ze neni co zavidet.clovek se citi jak zebrak,ale jineho nez zadat o almuznu mu nezbyva.nevim jak to delaji kofolaci.Asi jim urednici vyhovize strachu,jinak pochybuji,ze by jim mohl nekdo uveritmponevadz ani lhat neumi.Soc vymer by mel byl pro vsechny stejny,holt si umi pomoci jeste jinak.
Ale muzu vas uklidnit vetsinou se tyto prispevky jednou za rok zvedaji i u nas kdyz jsme meli prispevek na brachu jsmese tesili jak male deti na dopis kazdy rok kdy nam z uradu prisel dopis o tom ze nam navysuji prispevek treba o 15kč tak ze uz ted se zacnete tesit treba se toho dockate...
No a ted vazne by me zajimalo kolik tech indianu si dokaze tohle obehat a sehnat ale prachy maji i tak to je holt ten rasismus u nas no...
Babuško Jaguško, měla ste napsat předem že o to chcete žádat dal bych vám odkazy na kalkulačky který sou ve výsledku +/- 10Kč přesný a pak byste viděla předem že se to nevyplatí. Škoda. Ono je to takhle složitý napoprvý, potom už je to lepší.
Děkuji, Lujsi, za ochotu, nevěděla jsem opravdu, do čeho jdu a co to obnáší. Aspoň jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži. Příště už tam nepůjdu, nestojí mi to za to, jen ten benzín, mám to asi 10 km na sociálku. Ať to rozdají těm potřebným hnědočechům. Nejsem nijak rozmařilá, ale takový chudák, aby mě vytrhla "padesátka" měsíčně, to zase nejsem. A ty cavyky kolem toho! Jaga.
Ahoj "babuškojaguško", to je tady to, co nefunguje. Všechny úřady mají PC sítě, tak jim má stačit poslat mejla na ty , kam posílali tebe a měli by to v cuku letu. Ale tady to se nedělá pro ulehčení lidí, vyřizování, které by bylo pro úřady mezi sebou maličkost. Tady se honí člověk od ničeho k ničemu. Opravdu toto směrem na západ neexistuje. Hlavně, že jsou západní ceny, ale služby už ne. A těch 50,- Kč, je výsměch člověku nemocnému a poctivě pracujícímů po mnoho let. Příspěvek by mohl být odstupňováno ještě podle jiných kritérií než je máš v bodě 1 - 11, ale jsme holt v Česku.
1jara: Nešiřte bludy, žádný léky v lékárně nemají zadarmo. Musí zaplatit normální cenu jako každej jinej. Akorát když jsou v HMOTNÉ NOUZY tak nemusí platit poplatky ale musí mít řádný potvrzení ze sociálky.
Jagu a nemel by manzel narok na zvasene zivotmi minimum,kdyz ma CID,pak kdyby se secetlo s vami,jestli by ten prispevek nevysel jinak.zkuste se jeste podivat na netu.kalkulacka pro prispevek na bydleni 2012.Schvalne zkuste jak by jste to museli mit,aby jste ziskali vice.jen pro zajimavost.ani rodiny s detmi ,kdyz rodic jde do invalidniho se moc nechytaji a jsou s detmi klidne na minimum.
Znáte příspěvek ,,Na kojení,,? Já o něm nikdy neslyšela,až ho poradila mé dceři jedná mladá sousedka-cigánka,která se jí hrozně divila,že ho taky nebere! Mají na ně nárok kojící matky do 1 roku dítěte,pokud jsou např.samoživitelky nebo mají ,,hmotnou nouzi,,.je to asi 1000,-na správnou výživu matky,ale na sociálce vám ho rozhodně nikdo neporadí! Cigánky to berou skoro všechny,tak dcera ho využila jen 2x,protože se zpětně nevyplácí a dozvěděla se o něm až když vnučka měla 9 měsíců! A to poctivě kojila do 14 měsíců. A kdo ví,kolik takových různých příspěvků je ,,nám bílým,, utajeno! To je ale DISKRIMINACE!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.