Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP-ukončení případu. Poděkování M. Cukrářovi

Od: keky* odpovědí: 22 změna:
Tohle není otázka, ale třeba tento článek někomu poradí jak postupovat ohledně výzvy od ČKP. V první řadě patří velké poděkování panu Milanovi Cukrářovi, který mě 22.12.2011 ochotně poradil a ujistil, že příspěvek nepojištěných v mém případě platit nemusím. Ale nejprve vše od začátku.
19.12.2011 jsem obdržel výzvu od ČKP k zaplacení 1970kč za období 1.1.2009-31.3.2009. Jednalo se o motocykl do 350ccm. Počet dní 90x20+170kč poplatek. Jelikož motocykl nebyl pojištěný ani SPZ v depozitu do dne 20.12.2011, jednalo by se o částku v součtu cca 25.000kč. Hezký dárek pod stromeček ne! Po probrání z šoku jsem začal jednat. Motocykl jsem měl jen úředně, protože v roce 06/2008 jsem ho rozebral na ND, zrušil pojistku, nebyla STK, tak jsem měl jen velký TP. Bohužel jsem neudělal odhlášení z registru a ČKP si mě našla po 3letech.
První kroky vedli na Obecní úřad, kde mám dokonce i známéJ. S myšlenkou, že to nějak vyřešíme. Jenže smůla, Motocykl sice bez problému vyřadili z registru, ale až k 20.12.2011. To mojí situaci vůbec neměnilo. Alespoň jsem dostal radu, že mám napsat námitku, že jsem mot. NEPROVOZOVAL( to je to kouzelné slovíčko) od r2008. A že se třeba ČKP slituje a nebudu muset platit. Další důležitá věc byla, že jsem našel na netu fórum PORADTE.CZ. Kde jsem pročetl úplně vše a postupně jsem tomu všemu začínal rozumět. Jeden telefon stačil na to, abych se ujistil, že ten kdo neprovozuje, nemusí platit. Mluvil jsem s panem Milanem Cukrářem a cca po 5min jsem měl jasno jak napsat odvolání.
Poslal jsem 2 dop. dopisy na adresu Na Pankráci/Praha a P.O.Box/Ostrava(dotazník). Podal jsem vysvětlení, že jsem neporušil zákon 168/1999, motocykl jsem neprovozoval od r2008 okopíroval jsem velký TP i s vyřazením z reg.(od20.12.2011) a to vše jsem podepsal a nazvat to jako čestné prohlášení. Dále jsem uvedl v dopise, že to můžu doložit výpovědí svědků. Uvedl jsem jména 3. lidí a nechal je to podepsat. No a poslední bod dopisu bylo, že jsem si vědom pochybení o nevyřazení mot. z registru, ale to není důvod pro placení příspěvku, a že je žádám o kladné a rychlé ukončení mého případu. Dopisy jsem odeslal 23.12.2011.
Trvalo jim to dlouho, nic méně od 2.1.2012 byly dopisy a TP zařazeny do systému ČKP a čekal jsem na zpracování právní kanceláří. To vše trvalo MĚSÍC. Odpověď dorazila včera a to formou na online webu ČKP. Námitka přijata, vozidlo mimo provoz od 07/2008 zrušení poplatku, PŘÍPAD UKONČEN.
Případ ukončen (Neprovozováno)

Omlouvám se za velikost článku, ale kratší to asi nešlo. Když bude mít někdo dotaz rád odpovím.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pojeb
hodnocení

0x
Já mám stejný případ a neuspěl jsem! Námitka nemá vliv-povinnost vzniká. Tak kurwa co je?
keky*
hodnocení

Nejspíš jinej úředník, nebo si to nedokážu vysvětlit. Já neměl na motorce STK od r 98 a od r 2005 nebyl malý TP(ztáta) tohle je jasně zapsáno ve velkém TP, nebyla uzavřena pojistka a mot. byl rozebrán na ND r 2008. To jsou prokazatelné a jasné důvody, že nebylo PROVOZOVANO. Nebo bylo důležité to svědectví, zatím víc nevím, dopis poštou ještě nedorazil. Ukončené to mám zatím jen na webu v sekci online přístup.

tinkapletinka

Připojuji se k poděkování , já také díky panu Milanu před týdnem uspěšně vyhrála roční boj s ČKP ! A taky sem si kolikrát říkala,že to neprojde po vyhrůžných telefonátech zod Transcomu ,ale věřila jsem Milanovi a nevzdála jsem to ! Řidte se jeho radami :)

fandackp
hodnocení

0x
Mám taky tento případ. Motorka rozebrána na díly. PR zaniklo. Značky neuloženy do depozitu, motorka v polopřevodu. Na ČKP posláno čestné prohlášení o neprovozování s podpisem svědka. ČKP námitku zamítla. Co mám dělat,kde jsem udělal chybu?
keky*
hodnocení

hm ,taky záhada. Měl jsem tam ty svědky 3 a v podstatě možná rozhodující je to že nebyl malý TP od r2005 to je také zapsané ve velkém TP. Uvidíme jestli napíšou dopis a uvedou důvod ukončení případu. Zatím se můžem asi jen dohadovat proč a jak postupujou v různých případech.

oznámit jim, že zámítnutí neuznáváte, a trváte na doložení toho, že jste provozoval, třeba i soudně. Jde jim jen o Vaše peníze...stojí jim to 9,50 poštovné aby zamítli a vy se polekal a zaplatil.

sofa

Dobrý den pane Milane,

taky bych Vás chtěla poprosit o radu, od ČKP jsem obdržela výzvu na zaplacení za 23 dní tj. cca 3500 Kč, za auto které jsem měla 2 roky v bazaru 2008 - 2010, bohužel v té době v roce 2090 skončila platnost pojistky a novou jsem uzavřela až za těch 23 dní. Je nějaká cesta jak z tohot ven?

Děkuji

sofa, moc se omlouvám, ale tento týden je pro mě silně vytížen, nestíhám téměř nic, (divadelní festival smíchu, stavební výstava, odjezd na dovolenou), proto nabízím rychleji po telefonu,

nebo chvilku v sobotu večer a neděli,,,,,

hodnocení

0x

myslím, že ještě není důvod jásat...

poradte.cz/...

hlavně se mrkněte na ten odkaz na blog...

keky*
hodnocení

Ano možna že důvod ještě neni. Písemě jsem zatím nic nedostal. Jen jsem tam vovlal a byl jsem ujištěn, že případ je ukončen a nic platit nebudu. V systému už je uvedeno PŘÍPAD UKONČEN. Zatím mám jen tohle vyjádření...

Nepojištěné období:

01.01.2009- 31.03.2009

Celkem zjištěných dní nároku na příspěvek:

0 (původně 90, následně vyloučeno 90)

Druh vozidla podle Přílohy zákona:

motocykl s objemem válců méně než 350 cm3

Denní sazba příspěvku podle druhu vozidla:

20,00

Základ příspěvku (denní sazba x počet dní):

0 Kč

Úroky z prodlení:

0 Kč

Náklady uplatnění:

0 Kč

Náklady upomínání a vymáhání:

0 Kč

Celkem příspěvek k úhradě:

0 Kč

02.02.2012

Případ ukončen (Neprovozováno)

Zdroj:

Evidence případů UP

Poznámka:

Případ byl ukončen

01.02.2012

Námitka (Mimo provoz)

Potvrzeno

Zdroj:

Právní oddělení ČKP

Období od - do:

01.07.2008 -

Mimo provoz od dne:

01.07.2008

hodnocení

0x

Keky, děkuji za poděkování, čas od času mě někdo zavolá, napíše ICQ i email, že je to již skončeno .Ale častěji, (jako dneska) tazatel 30 minut se vyptával, jak to dokážu, že to ukončí...

ale to opravdu neznám osobně, páč já to mám v pořádku. Nejde jiný závěr, nežli buď provozovat a platit, nebo neprovozovat, neplatit a bránit se. Když někdo tvrdí ano, jiný ne,... kdo rozhodne kde je pravda?

Dobrý den, Milane, Vaše alternativy beru, mně by se ale líbila ještě třetí, o které se tady nezmiňujete - a sice: PROVOZOVAT A NEPLATIT. Jak na to? ;)Jaga.

/Neberte můj dotaz vážně, při sobotě jsem zase nějaká rozverná*smich**smich*/.

ladinpraha*

Jaguško, Milan nestíhá, ale v tomhle ti poradím i já. Musíš najít sponzora, který bude platit veškerénáklady a jezdi jeho autem.

jfrlbc*

Dobrý den pane Milane,

nerad bych Vás připravil o drahocenný čas, kterého teď máte poskrovnu, jak píšete o několik příspěvku výše, proto jsem se rozhodl písemně nastínit situaci a Vás prosím o posouzení, zda v tomto konkrétním případu má smysl odkazovat se na neprovozování vozidla v uvedeném období:

Předem sděluji, že vozidlo bylo odstaveno na parkovišti, což je nejspíš veřejná komunikace.

odstaveno cca 05-06/2010 - placeno pojistne

11/2010 - vozidlo bylo poškozeno - splnovalo znaky vraku (odcizene svetlomety, radio, vytlucene okno atd.)

11/2010 - obsilka od magistratu, abych zlikvidoval autovrak

01/2011 - vozidlo ucisteno od snehu, pripravene na odtah nicmene nasledujici den vozidlo nekdo odcizil - coz jsem zjistil az v momentu, kdy jsem objednaval odtah vozidla k likvidaci

Situaci jsem resil nejprve s mestskou policii (overovano zda nedoslo k odtahu), dale s magistratem, zda v teto veci nejednali. 25.1.2011 overeno, ze vozidlo nebylo ani jednim organem odtazeno...

V tohle obdobi jsem mel jak zdravotni problemy, tak extremne moc prace, proto jsem s nahlasenim kradeze na PCR nespechal, platil dal povinne ruceni a na vec jsem zapomněl, stejne jako na zaplaceni dalsi pojistky, nebot jsem se prestehoval a posta s dalsim pojistnym byla smerovana na starou adresu. Nekolik tydnu zeptne jsem objevil par dokumentu vztahujicich se k tomuto problemu, tel. jsem overil, ze pojistne padlo pro neplaceni k 06/2011 ...

Dosel jsem tedy na PCR, kde jsem nahlasil kradez vozidla, zaprotokoloval vsechny dulezite udaje, predevsim termin kradeze 01/2011 a dosel jsem na magistrat na zaklade protokolu vozidlo odhlasit...

Muj dotaz zni, zda v tomto pripade mohu obeslat s predstihem CKP a o teto skutecnosti je informovat predem, a dokazat pomoci protokolu PCR neprovozovani vozidla, a nebo mam cekat, az me obeslou, coz bude vzhledem ke zmene adresy slozite, ackoliv tedy maji mou stavajici adresu urcite v registru.

Predem dekuji za odpoved,

S pozdravem,

Karel

Karle, dopředu určitě nekontaktujte čkp, je to zbytečné.

nevidím sdělení,...bylo vozidlo pojištěno, asi ne...

pokud je odatvené na parkoviště, jste povinnen platit pojištění

ICQ 55180641, skype: milancukrar

jfrlbc*

Dobry vecer, pojistene bylo vozidlo do 06/2011, kdy jiz bylo cca pul roku odcizene (povinne ruceni bylo hrazeno na rok 06-2010-062011) ... bohuzel jsem odcizeni/kradez hlasil az v mesici 01/2012, nicmene jsem zde uvedl spravne vsechny udaje o tom, ze odcizeno jiz je cca rok, tedy od 01/2011 ...

muj dotaz tedy znel tak, ze kdyby me CKP oslovila v budoucnu, jestli se lze odkazat na protokol PCR, ktery ohvori o kradezi vozidla 01/2011, byl sepsan az 01/2012, a nepojistene obdobi je 07/2011-02/2012 ... Tedy zda-li ma smysl se odkazat na "neprovozovani" vozidla ... v te dobe jiz vozidlo nebylo na onom parkovisti, bylo nezvestne ...

Diky jeste jednou za odpoved,

Karel

Jistě, musíte se sám sebe utrvrdit, zdali jste provozoval či nikoliv.

Kolega Hejkal mě dal odkaz na dobré (ale občas vulgární) povídání na:

dfens-cz.com/...

jfrlbc*

Dobrý den,

sam sebe nemusím utvrzovat v tom, zda jsem vozidlo provozoval či nikoliv, protže jsem jej v tu dobu ani neměl k dispozici fyzicky. Nicméně musím konstatovat, že díky své liknavosti jsem situaci řešil s velkými prostoji a to je onen kámen úrazu.

Přečetl jsem si podrobně příspěvek kolegy Hejkala, stejně tak další odkazovaný článek na autowebu, nicméně nikde jsem nezaznamenal situaci, kdy vozidlo (v mém případě bezcenný vrak) bylo odcizeno, nasledně došlo k neplacení pov. ručení ... Vozidlo jsem tedy neprovozoval, SPZky jsem tedy odevzdat nemohl, nicmnéně jsem měl jednat bez zbytečného odkladu a místo SPZ odevzdat protokol o krádeži vozidla...

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s poděkováním a připojuji se k němu, pan Milan je jeden z místních rádců. kterého si velmi vážím pro jeho rozumné a konstruktivní rady, pro jeho nezištnou pomoc tazatelům, i pro jeho trpělivost s řešením nejasných dotazů. *slunce*

Někdy zde poradím, někdy si nechám poradit. Pana Milana beru jako přirozenou autoritu, jeho rady jsou cenné a funkční, není to člověk, který by zde "plácal" nesmyslné teorie, jak se to někdy stává nám ostatním!

Pane Milane, jsem rád že jste tady pro nás a přeji hodně dobré nálady při řešení našich dalších problémů! ;)*palec*

hope, mockrát děkuji, to víte že mě to dělá dobře...proto denně mám 5-8 emailů a tolik telefonů...

jde mi o to, aby se lidi poučili a nemuseli se stresovat problémy. Jak můžu, tak pomůžu.

radek146

Zdravím a také děkuji Milanovi za radu.

V podstatě jsem jen popsal skutečnost, tedy že auto nebylo provozováno a stálo nepojízdné na soukr. pozemku. ČKP pracuje až neuvěřitelně rychle, v pátek odesláno, v pondělí už v online systému svítí: Námitka uznána...

Takže pokud je člověk v právu, musí se ozvat! Všem držim palce...

Radku dneska mě přišlo dokonce více takových zpětných odpovědí...

i když jedna úsměvná...

paní podala námitku, čekala a nic se nedělo, kámoš jí poradil..tak to zaplať, poslechla ho a pak jí přišlo vyjárření, skončeno, nic neplaťte.

hm nedala si říci...teď bude tahat peníze z čkp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]