Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit podvodným SMS Dimoco?

Od: ladas* odpovědí: 1 změna:

Také jste dostali neuvěřitelně vysoké vyúčtování za telefon a nárůst způsobily tzv. Platební transakce? Teprve od operátora jste se dozvěděli, že jste si prý objednali Prémiové SMS?

Napsala jsem o tom článek do IDNES. Je na adrese:

pokus.blog.idnes.cz/...

Prosím, podpořte ho, někteří moudří z nás poškozených klientů dělají hlupáky, kterří si vše zavinili sami.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, před pár měsíci se mi stalo něco podobného. Přišla mi sms přibližně znění: "Pro registraci pošlete ANO na číslo XYZ." Jelikož jsem si nikde nic neobjednával, SMS jsem smazal a nijak na ni nereagoval. Přesto mi to vrtalo hlavou a hned druhý den jsem si skočil za operátorem a po pár minutách rozhovoru jsem nechal zablokovat "platby třetím stranám - Audiotext".

Od té doby mám od podobných SMS pokoj a pokud vím, tak na vyúčtování jsem nikdy platbu za něco podobného neměl.

Váš článek na blogu jsem četl už ráno a upřímně mne překvapilo, že mohlo dojít k aktivaci služby aniž by s tím zákazník vyjádřil souhlas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]