Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz marodím od 12.12.2011 mám prac. úraz. Zaměstnavatel mi odeslala lístek na peníze 3.ledna, kdy mám čekat složenku . V lednu jsem pouze odstala výplatu za sedm dní, které jsem chodila do práce před úrazem děkuji
Dokud nemá zaměstnavatel a po 21 dnech i OSSZ kromě dokladu o počátku nemoci ještě jeden doklad (o ukončení nebo o trvání), nevyplatí nic. Možná Vám mohl lékař vystavit lístek na peníze k 31.12., ale k 1.1.2012 měl povinnost vystavit lístek stejně (21 dní nemoci). Nerozumím zcela Vaší druhé větě Zaměstnavatel mi odeslala lístek na peníze 3.ledna, kdy mám čekat složenku . Kdyby měl zaměstnavatel do konce prosince 2011 lístek na peníze, zaplatil by Vám v prosincové výplatě i náhradu mzdy za prvních 21 dní nemoci. Tak to dostanete ve výplatě za leden. Nemocenské Vám náleží od 2.1.2012 a dokud OSSZ nedostane další lístek na peníze, nejspíš k 31.1.2012, taky nevyplatí nic. Nemůže, nemá jak. Musí vědět, od kdy do kdy má vyplácet, tedy za kolik kalendářních dní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.