Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné si vydělat peníze už ve 13ti letech?

Od: pajka13* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli se dají vydělat peníze ve 13ti letech. Asi si by jste mi řekly že bych se měla zeptat o peníze maminky, nebo tatínka. Než to napíšete tak vám chci sdělit, že moje rodiče jsou rozvedeni a proto mi zrušili kapesné. Peníze hlavně potřebuji na příspěvky do basketbalu. A potom na ostatní věci jako například boty na basket atd.. Máma na ty příspěvky už příští sezónu mít nebude a já s basketbalem nechci skončit.

Proto se Vás ptám jestli o něčem nevíte. :) Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

letitbe*
hodnocení

0x
Oficialni cestou na smlouvu ne, ale mam zkusenost ze pokud mas znameho ci pribuzneho v nejake firme mozna te na cerno zamestna
skye*

Ono to samozřejmě oficiálně také jde, ale týká se to takových těch prací jako je herectví, modeling, zpěv atd. V supermarketu nebo ve skladu ti nikdo brigádu nedá, to si netroufnou ani ti největší odvážlivci.

pajka13*
hodnocení

No taky možnost, ale bohužel nemám *nevi*

Ale jinak děkuju :)

hodnocení

0x

Ahoj, Pajko, nechápu, co má společného rozvod rodičů se zrušením kapesného. Nevím, s kým jsi /asi s maminkou/, ale tím pádem na Tebe ta´tka platí alimenty. To jsou peníze na Tvoje potřeby. Mamka si z nich nemůže třeba koupit kožich, ale hradí z nich Tvé potřeby /jídlo, oblečení, školu, zájmy.../. No a samozřejmě, mamka má vyživovací povinnost také. Takže sečteno: od nich obou bys měla dostat vše, co potřebuješ, jako byste byli dále fungující rodina.

Jinak: roznos letáků /mamka by si to dala napsat na sebe/. Nosila bys to Ty. Ale není to placené nic moc. Měsíčně by sis přišla tak na 800 Kč. Záleželo by na tom, kolik jich je a kde je nosíš.

Ten basket si udrž, je to pěkný sport a prima koníček, lepší, než někde v parku začínat kouřit. A nevěř mamce všechno - že na ty příspěvky už příští sezónu nebude mít. Proč? Víš, dobře jsem odmaturovala a druhý den nato mi umřel taťka. Náhle, infarkt, 49 let, nikdy nestonal. Já měla přihlášku na VŠ. V den konání přijímaček byla tátova kremace. Vůbec nevím, jak jsem po ty dny žila, bylo to jako v jiném světě. Mamka pak lamentovala, že bych na školu stejně nemohla, že by jako vdova na to neměla atd. Měla jsem ještě totiž 12 letou sestru. A že si mám raději najít práci, ať nosím nějaké peníze domů. Ze školy tedy nebylo nic. Kývla jsem mámě na to, našla si práci, později jsem začala studovat dálkově.

Dneska to vidím jinak. Kdybych byla zkušená jako dneska /57 let/, určitě bych tu VŠ nezahodila. Jistě bych nebyla sama, kdo neměl jednoho rodiče. K tomu by se třeba našla nějaká brigáda... Ale podlehla jsem matčiným lamentacím a dodnes si to vyčítám. Přitom mamka na tom pak špatně rozhodně nebyla. Proto mamčinu stěžování, že nemá, že nedá, nevěř. Moje babička říkávala: Vždycky najdeš víc u stejskala, než u vejskala. *mala*Jaga.

pajka13*
hodnocení

Dobrý den. :) děkuji. Zkusím to teda stím roznášením letáku :)

buss
hodnocení

0x

ANO. Kresli, piš, foť, hrát, zpívat .. a nabízej. Nějaké služby.. .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]