Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění ve vyhledávacím okně

Od: zabu odpovědí: 9 změna:

Admine, mám prosbu-námět. prostě chci ti přidělat práci. Občas tu hudrují někteří rádci, proč si odpověď tazatel nenajde pomocí vyhledávače. Zkusil jsem si to, potřeboval jsem vědět cosi, co se tu na poradně určitě řešilo. Ale najít to, i s tím vyhledávačem, byla docela fuška. A proto se chci zeptat, nešel by ten výpis nalezených dotazů setřídit podle datumu? Nevím co je lepší, jestli podle datumu poslední odpovědi, nebo podle datumu vytvoření dotazu. Asi spíš podle poslední odpovědi. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Také mám problém s vyhledáváním. Datem to však nevyřešíte. Hledám něco, o čem vím, že bylo už dobře zodpovězeno, ale stejně nevím, který den nebo alespoň měsíc to byl. Někdy ani rok. *ee* Proto stále píšu, že by se mělo řadit podle dotazu. Jakmile jde o hmotnou věc, měl by být dotaz v příslušné rubrice, jakmile jde o neuchopitelnou myšlenku, např. o nesmrtelnosti chrousta, Jaksbalit kluka,mělo by to být v diskuzi. Tak bych zadala třeba: "vši" a našla bych je ve zvířatech a ne v diskuzi nebo v domácnosti. Protože vše je diskuze a názory na řešení problémů jsou velmi různé a stejně je diskuze.;) Toto je jediné, co mě na Poraďte.cz vadí. Ne, vadí, ale pije mi to krev. *hej*Zdravím amina a všechny syslíky :)

ahoj bábinko, zdraví tě sys hejkal
...Jakmile jde o hmotnou věc, měl by být dotaz v příslušné rubrice...
představ si, že třeba ty "vši" jsem našel, (pardon, vyhledávač našel) v rubrice Zvířata, ale také i Společnost, Nejen pro ženy, Domácnost,, dokonce i Škola, Počítače, Volná diskuze.. vzdal jsem další hledání, když jsem vši našel i v rubrice Elektronika... je téměř nemožné přesvědčit tazatele, aby se dotazem trefili do správné rubriky...
zdá se mi to jako dobré řešení, když vyhledávač prohledá celou poradnu a najde všechny zmínky na heslo "vši" ... a je také pravda, že nejsou srovnány podle data, skáče to ve výpisu z roka na rok a napřezrok a předloni a pod... nevyznám se v tom řazení, to je uměním jiných...
ani řazení podle datumu by ti nepomohlo, (jak píše zabu), stejně nevíš který den nebo alespoň měsíc to byl

pěknou neděli všem!

hodnocení

0x

protože tu nikdo neakceptuje způsob vyhledávání, který tu najde mnohé resp se to asi špatně pamatuje, tak jsem šel tomu naproti.

Původní myšlenka: horní hledání je Google (machr nad machry, ale má své mezery), na boku je naše vyhledávání - musí se vybrat jednotlivá rubrika kvůli náročnosti na server.

Nově:
Hledejte klidně nahoře (Google), při rozbrazení výsledků se vám nabídne tvz. pokročilé vyhledávání, které je naše (stejné jako boční). Takhle to už snad bude zapamatovatelné *palec*

hop®

Pokročilé vyhledávání je šikovná vymoženost, já bych osobně uvítal ještě možnost upřesnění o nick, který dotaz založil a nick (nicky), který (které) do dotazu přispěl(y) - to jsou dvě věci, které mi u dotazu většinou zůstanou v paměti a podle toho by se okruh vyhledaných dotazů podstatně snížil.

A umožnil bych i pokročilé vyhledávání přes všechny rubriky. Třeba by toto jedno vyhledání zatížilo server méně, než opakované vyhledávání po jednotlivých rubrikách. Mohlo by být omezené třeba na použití jednou denně pouze pro registrované...

Co vy na to? ;)

zabu
hodnocení

Dík. Vůbec jsem netušil, že to boční vyhledávání je něco jiného, než to horní, takže jsem si ho nezkusil. Asi to bude to, co jsem postrádal. Kdby to tak ještě mělo filtr, jak píše hop, podle nicků. No nic už končím...

*zed* Máte pravdu. Vždycky jsem zadala do horního, velkého okna. Boční jsem nepoužívala. Jsem trubka! *bzum*

hodnocení

0x

napsal jsem "nahoře" heslo trouba a nechal vyhledat... vyskočilo to "boční vyhledávání", upřesnil jsem rubriku Domácnost.. a odklikl Vyhledat, vrátilo mne na Hlavní stránku...

musím stále znova psát hledaný výraz trouba pro každou rubriku, nebo to admin upraví, aby hledalo v každé rubrice to, co jsem zadal nahoře?

doplněno 12.05.13 09:44:

myslím, že i já bych s hopem vítal... teda podle nicku/ů

Třídění ve vyhledávacím okně

grrrrrr *smich*

podle nicků to jde v poště, jinak si myslím, že nezáleží na tom co kdo psal. Pravda, pokud jsem přesvědčen, že vím kdo to psal mohlo by to pomoci. Něco jako když hledám recept, který začíná na ... a za půl hodiny na to přijdu: KAŠE! *haha*

hop®

Jasně že nezáleží na tom, kdo to psal. Ale pokud si třeba pamatuji, že se ptal Děs a v tom dotazu se hádal například Béňa s Krkovičkou, byla by to velká pomoc, takhle jsm to myslel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]