Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potrebuju poradit.Nebavi mi zivot a vzhledem k memu veku( ktery nemuzu a nechci zverejnovat) je to hrozne divny,ted maj byt vsichni spokojeny a ne citit tohle.Mam z toho strasny deprese.Chovam se jako kazdej jinej,chodim se bavit,chodim do skoly, stykam se s kamaradama, ale jako by to bylo vsechno nejaky divadlo.Lecim to vsim moznym,snazim se nemyslet na svoje problemy a rikat si, ze to bude dobry, ale uz v tom nechci pokracovat, proste potrebuju neco jinyho!
Škoda mexxi, že jste nenapsal svůj věk, odpovídalo by se o mnoho lépe. Cítím z vaší otázky, že opravdu potřebujete poradit, ale odpověď která by byla zázračná a vaše problémy vyřešila na tomto fóru neexistuje.
Můj názor je ten, že by jste si měl s někým popovídat a povědět mu o svých náladách. Máte ve svém okolí někoho komu důvěřujete? Někoho, kdo má větší životní zkušenosti než vy a mohl by jste si s ním popovídat?
Neznám rozsah vašich špatných nálad, ale budu usuzovat, že jsou hodně silné a trvají dlouho. Dám vám jednu konkrétní radu, pokud by jste s nikýcjh nechtěl mluvit z očí do očí - pokud budete chtít anonymní rozhovor o tom co vás trápí, najděte si na internetu telefonní číslo některé z linek důvěry, nebo krizového centra a bez obav tam zavolejte, pokud nemáte velký kredit, požádejte, aby vám zavolali zpět.
Na těcto telefonech sedí lidé, kteří vás vyslechnou, poradí.
Je mi 15 let. Zkoušela jsem o tom mluvit se spoustou lidí, ale ani to mi nepomáhá, jen je to horší.Ale děkuju moc.
A lecite se na deprese?vzdyt to co popisujete,je depka jak vystrizena.Mozna ze si plne neuvedomujete co se pod nazvem deprese skryva.Projevuji se ruzne,muze to byt prave to,ze cloveka nic nebavi a na vic se kvuli tomu trapi a je to zacarovany kruh.Bez leku to ale zvladnout nejde,to mi verte.Nektere pri zavcasne lecbe,treba nemusite brat,ale kdyz ma nekdo deprese,je to vetsinou na cely zivot a nema cenu se branit lecbe,jelikoz jen prohlubujete spatny zdrav.stav.Mozna ,ze by jste se divil a az prijde to neco jineho,nejaka zmena o ktere si malujete,ze se vse zmeni,tak taky to tak byt nemusi.Vetsinou to vypada tak,ze to treba na chvili zabere,ale zase budete hledat novou vec.tak rozum do hrsti a zajdete si za psychiatrem.
Vzpamatuj se, děvče. Prožíváš nejhezčí období svého života a hloupě si ho kazíš. Asi letos vycházíš, čeká tě střední škola nebo učňák, nové prostředí, nové kamarádky, taneční, první nesmělé kontakty s opačným pohlavím. To je málo? Já bych se těšila jako blázen!
A navíc Vánoce. Jistě jsi vybírala dárek pro rodiče, sourozence. Těšíš se, jak jim způsobíš radost a těšíš se i na to, jak obdarují oni Tebe. Navíc máš jistě kamarádky, či aspoň jednu nejlepší, se kterou probíráte své holčičí problémy. Tak proč jsi vlastně zapšklá?
Kdyby to šlo, vyměnila bych s Tebou Tvých 15 za mých 56. Tvé chování by se k tomu věku hodilo líp a věděla bys, že konec přijde dřív. Já bych si naopak Tvůj věk bezvadně užívala a se svými zkušenostmi bych se vyvarovala mnohých životních kopanců. To by bylo něco.
Tak hlavu vzhůru a hezké Vánoce!K mládí patří smích a dobrá nálada, deprese si schovej až na někdy do důchoďáku. Jaga.
Uživej si život najdi si něco co tě baví (určitě se něco najde) píšeš že chodíš do školy to máš čas a když si něco najdeš tak to bude super poznáš nový lidi a nejlíp si pokecáš a zabavíš s tím koho baví to co tebe. najdi si koníček věnuj se mu taky určitě půjdeš na někam dál (střední nebo učnák) nebo možná gymnázium já nevím neznám tě tam taky určitě poznáš plno bezva lidí a když už je ti patnáct nejspíš chodíš do 9 ročníku a tak už víš kam půjdeš minimálně jaký obor. budou vanoce. plno veselý. potom silvest. pro mně osobně nejveselejší část roku užívej si. Kdo víno má a nepije kdo zabavě se vyhýbá kdo ženu má a nelíbá na toho vem te hůl to není člověk to je vůl!
Přeji ti pěkný vánoce a nový rok lepší něž konec tohodle!
Jsem dlouho nemocná a na vozíku-snáším to čím dál hůř jelikož si uvědomuji co všecko nemůžu, sex to jsou dvě knihy moje ta čistá a manželova jeden zápis za druhým. Jestli mě to baví? Ne, nebaví ale odmítám se proto užírat a deptat nebo polykat každé ráno hrst tablet na deprese. Když příjde vnučka, slezu z vozíku a hraji zajíček v své jamce a lezu po kolenách po bytě nehledě na to jak je mám odřená. Večer si s manželem otevřu dobré víno a nic neřeším. Měla bych? Proč? Já to nezměním a abych se k vůli všem problémům ještě nevyspala mi za to nestojí. Život je divadlo a je jen na nás jak dobří herci v něm jsme. Vy jste mladá a celý život máte před sebou, to co se vám dnes zdá nepřekonatelné bude za pár let banalita které se usmějete. Přestańte na sebe mít nějaké přehnané nároky a žijte dokud to jde. Hezké svátky. L
Klaním se až do sklepa před každým kdo je na vozíku a ještě víc když se stím vypořádá mám z práce kamaráda dřív normalně chodil potom na skladě lezl po žebříku a spadl dolů rozdrtil si paty polámal nohy a skončíl v invalidním důchodě a na vozíku a to co pro něj bylo před tím uplně jednoduchá a trapná činost je na jednou nepřekonatelná práce vyjít do schodů nemůže na kuchinskou linku pořádně nedošáhne podat ze skříně si nic nemuže z ledničky taky ne. ale naučil se stím žít a žije si jak před tím. žij tak aby sis na konci života nepřipadal jak neplatící divák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.