Nejste přihlášen/a.
Rybí tuk - kde lze koupit?
Autor: artur Datum: 06.06.10 23:32 odpovědí: 4
Kde sehnat tekutý rybí tuk v lahvičce, ne v tobolkách, ne Epavit (rostlinný olej s přídavkem rybího tuku).
RYBÍ TUK NENÍ! Na tabletách se víc vydělává!
Jonovo, nejlepší způsob, jak do sebe dostat zdravý "rybí tuk" bez přidaných chemikálií, je jíst dvakrát týdně uzenou makrelu. Ne tu, v té folii. Jsou totiž sice dražší, ale daleko kvalitnější pultové. Já nevím, jak bych Vám to správně popsala. Jsou na váhu, a chuťově je to nesrovnatelné s tou z té fólie. Bude to asi způsobem zpracování té ryby. Ale možná, že Vám nechutnají.
A ty makrely na váhu jsou uzené jako ve folii nebo si je musím usmažit na pánvi? Jinak mám rád rybí tuk už od malinka, ale v poslední době už není samozřejmé, že je v každé lékárně k dostání V Brně jsem obešel 3 a až ve 4 měli na počkání, než rozlejí : 280g,asi 0,25 litru za 160 Kč-slušná cena(před léty za pakatel). No asi to lidem nechutná a raději kupují tablety.Myslím si ale, že ta makrela nenahradí užívání rybího tuku. Nevím kolik makrel nahradí jednu polévkovou lžíci tuku. A díky za radu.
Když si vzpomenu na dětská léta, když se do nás rodiče snažili vpravit lžíci rybího tuku, tak je mi špatně ještě dneska. Jinak dříve se normálně prodával na váhu uzenáč a uzená makrela, dneska asi už jenom uzené makrely. Na můj vkus dost drahé. Musíš najít lahůdky s obsluhovaným pultem. V igelitu to není ono, jako všechno, mě tyhle všechny balené uzeniny připadají takové nějaké oslizlé. Ale prodávají se, ale jenom někde, protože proti těm v igelitu mají samozřejmě kratší trvanlivost. A chuťový rozdíl stojí za to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.