Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Generální stávka od 18.11.2011

Od: dajana* odpovědí: 82 změna:

Vyzývám všechny, kdo mají našich zákonodárců plné zuby k demonstracím v krajských městech 17. 11.2011a následné stávky ode dne 18.11. 2011.

82 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m
hodnocení

0x

Vidim, ze se chcete vydat reckou cestou... Tak smele do toho. Az to tu zlikvidujete, tak ja se seberu a odjedu, myslim, ze praci najdu kdekoliv na svete. Ve vasem pripade si tim nejsem tak jisty. Politika v CR neni nic moc, ale ze by byla dnes nejak horsi nez driv se rict neda, proto si myslim, ze na stavkovani je casu dost... Ale chapu proc stavkovat 18.11 - to si proste krasne protahnete vikend co? Ctyri dny volna v kuse to je bomba. Ach jo...

Beda jak vas potkam v patek v Kauflanfu jak nakupiujete plny vozik zradla! A co Vanocni darky? Prumerny cech do nich pry vrazi cca 25 000. To je ale krize co! Pojdme do ulic!

jerry13

pane pokud nechápete nic,a jen jste chtěl zde zanechat stopu chytrosti,tak již to nedělejte.již se zbalte,a jeďte jinam,tam jinde kde jistě najdete práci (o tom s Vašim IQ pochybuji)a tam kde na Vás jistě čekají podobní zloději jak jste vy,kterým se líbí okrádat a likvidovat lidskou důstojnost,parazitovat na dělnické třídě.Co to tady plancete o Řecku?Jako v Řecku to dopadne poku půjdem Vaší cestou,rozkrádání republiky.

jaroslaw
hodnocení

0x

DĚKUJI - NECHCI...

marenka*
hodnocení

0x

Jsem nějaká otrávená, takže prdón, prdón. Měli jsme tu každý víkend demonstraci, vyřešilo se cca 10% problémů. Máte ke stávce nějaký program? Nějaké požadavky? Pokud ano, popřemýšlím. Víte, právě na tom zde vše zkrachovalo. Lidi šli do ulic, jednou, dvakrát. Pak to začalo státu lézt do peněz a zeptal se. Co tedy konkrétně chcete? Dejte návrhy. Reálné návrhy s tím, jak jich lze dosáhnout. Na tom vše zkrachovalo, protože nikdo neměl odpověď.

vyzva
hodnocení

0x

Výzva na špatném místě. Tyhle stránky čtou jenom důchodci, Ti nepůjdou a pak podnikatelé a úřednictvo co mají čas na internet. Většinou kopou za ODS, takže Ti nepůjdou určitě. Lůza a socani internet nečtou, Ti musí makat, aby Ti předchozí měli co tunelovat .

pt®
hodnocení

0x

Zde jsou slova bývalého člena vlády, který je na vozíku. - stařenka

Projev Václava Krásy na demonstraci proti vládě konané dne 22. 10. 2011

doplněno 11.11.11 15:51:

To je z odkazu tazatele/ky - záznamy projevů z demonstrace v Praze ze dne 22.10.2011:

Úvod Terezy Stöckelové (ProAlt)

rel="nofollow" >

Projev Jana Májíčka (ProAlt)

rel="nofollow" >

Projev Václava Krásy (Národní rada osob se zdravotním postižením)

rel="nofollow" >

Projev Ilony Švihlíkové (Alternativa Zdola a Spojenectví práce a solidarity)

rel="nofollow" >

Projev Tomáše Vokouna (Akční spolek nezaměstnaných)

rel="nofollow" >

Projev Jana Neorala (Liga starostů)

rel="nofollow" >

Projev Evy Novotné (Ne Základnám)

rel="nofollow" >

Zdravice od republikové rady dárců krve
rel="nofollow" >

Zaměstnankyně Úřadu práce v Litoměřicích za Výzvu 2011
rel="nofollow" >

Projev Krystýny Pešákové (Nesehnutí)
rel="nofollow" >

Projev Jaroslava Zavadila (ČMKOS)
rel="nofollow" >

Projev Pavla Čižinského za porodní asistentky:

doplněno 11.11.11 16:15:

Pardon, V. Krása byl poslancem Sněmovny Parlamentu. - stařenka

Václav Krása členem vlády nikdy nebyl.

buss

A když slyším jak říká dejte, dejte...

dajana*
hodnocení

Moc děkuji, dávám bodík

[přidat komentář]

hodnocení

0x

Mám jeden základní bod: PRYČ S VLÁDOU KORUPČNÍKŮ, PODVODNÍKŮ, DEFRAUDANTŮ A ZLODĚJŮ!.!.!.!.!.!.!.!

antynka*
hodnocení

0x

Politika je svinstvo už od dob antiky. Co s tím chcete dělat? A je jedno jestli tam sedí Petr nebo Pavel. Je jedno kdo tam sedí. Myslím, že žádná vláda nedokáže zatočit s korupcí - to bychom musely prvně začít samy u sebe... Reformy jsou nutné, ať se to lidem líbí nebo ne a to říkám já, které se to hodně dotkne... Nebo chcete skončit jak v Řecku? Pro mě osobně je to o tom, volit menší zlo - to je pro mě v tuto chvíli se více nezadlužovat. Na co nám bude, když bude jednu dobu "všechno zadarmo" když pak stát zkrachuje a nebude vůbec na nic?

hodnocení

0x

Odklonit 16 melounů, to je poctivost.*zed**zed**zed*

Za úplatek svěřit do správy banky peníze ministerstva.*zed**zed**zed*

A takhle bysme mohli pokračovat do aleluja.

antynka*

Lujsi - znovu se ptám, co s tím chcete dělat? Myslíte, že když budou nové volby a budou tam "nové" tváře, tak se něco změní? Nezmění se nic, v takto vysoké politice se všichni budou snažit hrabat pro sebe. Já být na jejich místě, dělám to taky *smich*

nlp
hodnocení

0x

Podle mě stávka nic nezmění. V Řecku si taky může pracující třída stávkovat jak chce, stejně "projedené" peníze ze státní kasy už nikdo nikdy nevrátí. Zajímavé je, že není vůle ukázat na konkrétní lidi, kteří peníze prošustrovali. Takže pracující třída může jít a zase začít makat od nuly.

Malá rekapitulace u nás: ve stávkování byly úspěšné odborové organizace zastupující zaměstnance placené ze státní pokladny: viz. lékaři, hasiči, policie. atd. Naopak neúspěšní byli naši zemědělci, řidiči MHD, atd. Takže pokud nepatříte do VIP vrstvy tak sorry, shánějte si dorovnání inflace jak chcete na "volném trhu", nebo utahujte opasky. Kdo má blízko do ciziny, ať tedy jezdí do ciziny.

K revoluci 17.11.1989 si myslím svoje. Úsměvná mě připadá ta historka o partě studentů, kteří pomohli sametově transformovat rozvinutý komunismus do raného kapitalismu. Kdy už konečně historici zveřejní skutečné pozadí převratu. Zatím se zdá, že ještě je moc na pravdu brzo.

1jara*

V ČR máme arogantní a bezohlednou vládu s kterou žádná stávka nehne. Tito bezohlední a bez charakterní lidé zahledění do svych koryt by nechali i střílet do lidí jen, aby o ně nepřišli. Stávka nepomúže ale defenestrace, jak zde psal jednou jeden kolega!

Nebo zde taky názor.

Defenestrace 2012

Jaro, již jednout tady někdo psal o střílení do lidí...

přeháníte, někoho zavraždit to snad nemyslíte vážně, kdo že do Vás nechá střílet?

ale plivnout si můžete..

zase politická debata,k terá nikom nevede..

že někdo nenapíšte jak tio udělat, že v tamtom státě vládne ten a je to tam dobré.

protože máme demokracii, klidně piště a vyhrožujte

Milane škoda, že nejde dát bod, hned bys ti ho dal. Sám bych to líp nenapsal.

pt®

"milancukrar", buďte první a napište, konkrétně, jak to udělat, aby byli občané spokojeni. Já Vašemu příspěvku asi nerozumím, jak se týká tématu? - stařenka

pt, milá kolegyně, vy jste již zažila, aby byli občané spokojeni? To se ještě nikdy nikomu nepodařilo.

nerozumíte jak se to týká tématu? co konkrétně myslíte, to že prý nekdo klidně nechá střílet do lidí?

to tu již bylo...

nebo čemu nerozumíte?

pt®

"milancukrar", píšete, že nikdy nikdo, tak buďte první k tomu, že nikdy nikdo. Jestli tomu Vašemu příspěvku mám rozumět. - stařenka

nechápe, asi jsem natvrdlí...

pt®

"milancukrar", ještě jednou, asi máte překlep, nedává mi to smysl. - stařenka

překlepů tam je mnoho, nevím, který myslíte

ještě nikdy nikdo nevymyslel jak to udělat, aby byli lidé spokojeni, vždy se najdou nespokojení lidé...

pt®

"milancukrar", jde o toto:

nechápe, asi jsem natvrdlí...

že by natvrdlý?

dislektie? disgrafie?

pt®

"milancukrar", já to chápu, *smich* Vy jste mně nepochopil. Mějte se. - stařenka

1jara*

Milane do stávkujících lidí střílí ozbrojené složky,na povel ministrů, kteří mají strach o svá koryta! Tato vláda vedená Nečasem k tomu spěje. Nenapsal jsem zavraždit, to je výtvor Vaší bujné fantazie.

doplněno 15.11.11 17:47:

Pracující mají právo na stávku., Vy asi stávkující nepovažujete za lidi?

11.11.11 18:03
hodnocení

0x

.

Generální stávka od 18.11.2011

nlp
hodnocení

0x

Dobrá zpráva je ta, že ve světě je to podobné.

Zajímavá stránka o Americkém snu:

99% oproti 1% společnosti:

wearethe99percent.tumblr./...

petula00*

antynka - pokud si všichni budou říkat,že se nic nezmění a budou držet s prominutím hubu, tak se opravdu nic nezmění.Vám tenhle bordel buď vyhovuje a nebo čekáte až to někdo za Vás změní.Jsou mi milejší ti co se to snaží změnit,nežti kteří jen kecají.

dajana*
hodnocení

Ať už chcetem nebo ne, stávka se chystá a nebude tak malá, jak si myslíte. Ale už to nebude žádná Sametová revoluce.

Že chceme dopadnout jako v Řecku? A jak chcete dopadnout vy? Chcete čekat, až z nás udělají otroky? Nebo patříte k těm, kteří z nás ty otroky udělají?

buss
hodnocení

0x

A co budeš dělat, dělal jsi TY dosud? Na jaké barikádě budeš? Než budeš buntovat, tak se podívej na historii tohoto národa. Kdy se k něčemu odhodlal aby nedostal po čuni...

dajana*
hodnocení

Já se nemusím dívat na historii národa, listopad 1989 si živě pamatuji, jak jsme cinkali klíči na Václaváku a teď tam půjdu taky. Nejsem sama.je nás tisíce, co chceme s vládou zlodějů a podvodníků zkoncovat.

dajana*
hodnocení

Čeho se bojíte? Že přijdete o svoje mamony?

bizon*

Dobrý den!

Podíváte-li se kolem sebe, pak do knih o naší a světové minulosti, dojdete k závěru, že lidské zlo ve všech podobách bylo, je a bude.. Co lidstvo bude stát na stejných základech.. To by musel přijít stav, kdy by neplatily snad ani fyzikální zákony..

Není lehké si vybrat, vždy jsou lidé, kteří chtějí sobecky trhat kusy moci a vlivu pro sebe, to je celosvětový problém, ale u nás v zemi české se ještě za práci platí, tak to nebude tak strašné!

Stávky přinesou zase jen zviditelnění některých skupin a zájmových sdružení, výsledky se odvíjejí úplně jinde a úplně s jinými lidmi.. Nic to nepřinese, tedy nikoliv změny radikálnějšího charakteru. Nic pro mě.. Bizon

buss

Naivní představa, podívejte se jak co ve světě bylo, kde je spravedlivo? K moci jdou lidé, kteří o ni stojí!, kteří chtějí aby z toho něco káplo a je to lidské. To je pohnutka. Vizte VV a jiné převraty, proč se děly, co za tím bylo. Také něco chcete abyste se měli léépe.

jumba
hodnocení

0x

O politiku se tedy nějak moc zatím nezajímám. Ale ve vládě by museli být lidi, kterým by šlo 1) o lidi

2) o stát

3) o lidi

4-1000) o lidi, o stát

A pak někde na tom ocasu se starat o sebe, ale neuvažovat jak antynka, že bych jednal stejně " hrabat pro sebe taky, jako ostatní". Nikdo totiž nemá nad vládou velkou kontrolu. Drží pospolu, kryjí se, jen někdy nechají někoho potopit, aby se neřeklo. Ale on už má zase pěkně pracovní místo dobře zaplacené zajištěné, jinde. A není to jen ve vládě.

Jak můžu říc, že bych se choval stejně, copak jsem zrovna takový? To opravdu pak nemá cenu něco měnit. A už vůbec nemá cenu teda stávkovat.

nlp
hodnocení

0x

Revoluce v roce 1989 poběhla hladce, protože režimu v ČR (se silnou vnitřní i vnější rozvědkou) bylo jasné že změna už začala (NDR, Polsko, atd). V podsatě se hledala forma hladkého přechodu tak, aby se koza nažrala a zelí zůstalo celé. Je jasné, že funkcionáři, kteří měli "sedět" nyní "v klidu" pobírají státní penzi. Kde najednou zmizeli všichni naschválníčci, kteří posílali odpůrce režimu do vězení a do dolů, a blokovali dětem vzdělání. Nějak se o tom nemluví. Chybí vůle?

Když vydím v TV staré "socialictické" týdeníky z archivu, tak se usměju. Bohužel se nevysílají týdeníky z "kapitalistických" let 1989-nyní. To se pobaví až generace po nás. Zatím chybí vůle.

Nemyslím, že by nyní zvonění s klíčemi v Praze pohlo zadkem na úřednické židli. Teprve až kamarádi mocných spadnou z teplých "místeček" mezi "chudinu", začnou nahlas zpívat po změně režimu. Podle mě, zatím tato doba nedozrála, stát má pořád dost peněz.

bizon*

Tady v naší zemi se mohou dít změny tak malého charakteru, že to je ve světovém měřítku v podstatě nicotné a když se něco povede, tak zase jen to, že se Pavel u koryta vystřídá s Petrem..

Ale to, co se začíná teď dít ve světě, může vést ke změně, která bude mít potenciál převratu, nastolení zase nějakého ismu.. Co to bude, bede-li to, těžko dnes někdo může vědět, je tu mnoho ale..

Rozhodně se ukazuje to, že bez síly už na planetě žít nebudem, tedy kdy se žilo.. Ale už je doba pryč, kdy se vše dalo dělat potichounku, v dnešním světě techniky, je možné vše a mocní tohoto světa to vědí, podívejte se co se děje relativně kousek od našich hranic.. A teď si vemte, co se musí dít v takové Africe.. Kde tam ti lidé žijí životy plné hrůzy o které se nám vládní činitelé ze všech vyspělých zemí bojí říct.

Další pravda je, že nás na planetě přibývá navzdory všemu co se děje, války, nemoci, epidemie, přírodní katastrofy atd.. To všechno má za následek války, spotřeba lidí roste enormním způsobem, bohatí chtějí být bohatší..

Spousty věcí jsou nezadržitelné, pokud se opravdu nezačne žít podle pravidel, nám to tady tak nepřipadá, ale globálně se Země vykrádá.. Příroda je ale mocná a snad nedá dopustit nějakým zbytečným katastrofám. Bizon

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý večer, že je tato republika rozprodaná a rozkradená víme snad všichni, že u koryt je banda nenažranců kterým jsou lidé ukradeni víme snad také, že iluze po 89 jsou dávno pryč (byly vlastně vůbec nějaké?) je také zřejmé. A že tuto skutečnost nezmění žádné příští volby ani žádná stávka a demonstrace víme taky. Nacpali jsme se do EU a NATO a to, že není úniku je víc jak jasné. Cinkat klíči nejdu, je zima a je to k ničemu, pouze vzniknou finanční ztráty které zaplatí daňový poplatník. Chtěli jste (chtěli jsme?) kapitalismus tak ho tu máte (máme) se vším všudy (kdyby si už tehdy lidi přečetli Marxe a Englse viděli by, že není oč stát), cociální rovnost neexistovala a existovat nebude. Jsem znechucena děním v této krásné a bohužel moc malé zemičce, tak malé, že vždycky byla pod nátlakem nějaké větší a není tomu bohužel jinak ani nyní.

bizon*

Dobrý večer!

Vaše odpověď Liduško je naprosto perfektní a není špetka s čím bych nesouhlasil. Snad jen dodám, že stále věřím, že se jednou po dlouhých letech staneme opět mekou kultury pro celý svět.. Bizon

pametnice

A když budete ještě chvíli přemýšlet a nadávat, tak vám možná dojde, že tohle svinstvo jsme tu mohli mít už v roce 1968. Proč jinak

by se sem obtěžovali američtí generálové, ekonomové, filozofové, dokonce sám veliký poradce amerického prezidenta, Zbygniew

Brzezynský? Můžete mě ukamenovat, ale kdybyste se trochu zamysleli, možná byste mi dali za pravdu. A jako pamětnice bych ráda

připomněla, že v minulém režimu poslanci normálně pracovali a např. do Federálního shromáždění jezdili na zasedání 2 x ročně, po-

kud nesvolal prezident mimořádné zasedání . Ta zasedání jsme jim platili, ale jinak nic. A nezapomeňte si také všimnout, jak ovládám

český jazyk. Buďte dlouho zdrávi, ať neskončíte v některé soukromé nemocnici. Slunce v duši, jak říkával pan Zákopčaník.

rony*
hodnocení

0x
Můj nebožtík děda říkal že kdyby viděl jak ta demokracie dopadne tak že by zustal doma a polámal by všechny klíče nebo by šel pomoct fízlům :). Lidi byli natěšeni že se budou mít konečně jako na západě a podívají se do světa. Ale tento kapitalismus je zaskočil a tyhle růžovy sny už jsou dávno pryč. Teď mají problém sehnat si vůbec nějakou práci aby zaplatili nájem a měly co jíst nebo odvrátili útok exekuce. Možná až schválí poplatek za to že dýcháme vzduch tak lidi to teprve pořádně na..re a a teprve potom vyjdou do ulic a udělají defenestraci na hradě :)
dajana*
hodnocení

Asi vám některým ještě nedošlo, co se tady děje. Tady nejde jen o majetek milionářů a korupce, ale o přežití a hlavně nače děti. Až vám to všechno dojde, bude možná pozdě.

hodnocení

0x

Nejhorší je že volby nic nevyřešej. Včera sem se dozvěděl že ČSSD nasadí do senátních voleb Vlčka. ceskatelevize.cz/... . To se pak nemůžou divit že jim lidi nevěřej.

doplněno 13.11.11 14:31:

Pak se má něco změnit!

dajana123
hodnocení

Když bude vládnout ČSSD, vůbec nic se nezmění, vy tomu snad věříte? Byli u moci dost dlouho a ukázali co "umí" . Chce to bezstranickou vládu, vládu odborníků a ne blbců, kteří žijí v přepychu s majetky v miliardách, zatímco my ostatní čekáme jenom na to, co budeme muset zaplatit. Střední vrstvy ubývá, a to je jejich cíl.

dajano, povím zaručený recept, 90% občanů vystěhovat a pozvat 90% jiných. Ale odkud a které?

doplněno 14.11.11 19:33:

to nevím které myslíte, ale zbytečná debata... raději se budu věnovat lepší činnosti, nežli...

dajana*
hodnocení

Myslíte 90% nespokojených?

Většinou se do politických debat nemontuju, ale jen se tak zeptám. Ve kterém státě na světě je většina lidí spokojených?

pt®

"jenyk", to je špatně položená otázka. Takže nic nevymontujete. - stařenka

Aha, jak by tedy měla znít správně položená otázka?

pt®

"jenyk", zeptejte se doma. - stařenka

Tedy nechci být kverulant, ale ptal jsem se tady, jak zní správně položená otázka...

pt®

No, ale pokud si budete vynucovat komentář, tak byste se jím mohl stát. A četl jste všechny komentáře? Třeba tam něco najdete. Tak pa. - stařenka

Komentáře jsem četl všechny, ale odpověď na moji otázku jsem tam nenašel a ani jsem nenašel proč jsem se ptal špatně.

pt®

Tak, to se nedá nic dělat, když četl, tak četl, když nenašel, tak nenašel, holt se s tím asi budete muset smířit. Pa, pa. - stařenka

To já se s tím smířím vcelku bez sebemenších problémů, ale koukám, že nejen já ale i milancukrar se nejak nemůže domoci odpovedi na svoji otázku, no nic, no.

pt®

"jenyk", také koukám. Zdá se, že s "milanemcukrarem" máte dost podobného, myšlení, názor, gramatiku. Nejste náhodou jeho druhý "soused"? Žeby loajalita? Mimochodem, pokud chcete odpověď na otázku, tak ji formulujte správně, přece víte, na co se ptáte. - stařenka

Tak s Milanem v ledasčem souhlasím a nejen v této otázce. Pokud jsem správně vypozoroval Milan je z Pardubic či okolí, já jsem z Krkonoš, tedy není to soused.

Já myslím, že jsem položil otázku dost jasně. Existuje na světě stát, kde je většina lidí spokojena?

Co je tam ěpatně formulovaný?

pt®

Myslíte, nebo víte, že nějaká instituce dělala takovýto průzkum? Pokud ano, tak se na ni obraťte. Jinak je to hádání z ruky, to pak stačí navštívit např. kartářku. - stařenka

Spokojenost obyvatel se svým životemv různých zemích se zkoumala, viz: sfinance.cz/...

pt®

"bruno2", díky za Váš odkaz, zdá se, že je to nejčerstvější průzkum. Jde o to, jen na netu pohledat. Zde něco z toho odkazu:

• Nejspokojenější se svým životem jsou dle publikace OECD Dánové, následují Kanaďané a Norové. V první desítce dále najdeme Austrálii, Nový Zéland, Švédsko, Švýcarsko, Finsko, Izrael a Rakousko.

• Naprůměrně jsou ještě se svým životem, při porovnání zemí OECD, spokojeni občané Irska, Nizozemí, USA, Lucemburska, Velké Británie, Belgie, Islandu, Brazílie, Francie, Mexika a Německa.

• Česko patří spolu s Itálií, Španělskem, Japonskem a Slovenskem mezi země, jejichž občané jsou se svým životem spokojeni v průměru nepatrně méně, než činí průměr za všechny země OECD.

• Nejméně spokoji se svým životem jsou z evropských hodnocených zemí Maďaři, Portugalci, Estonci, Poláci a Řekové.

lui*

Milane, já mám lepší nápad. Nechat 90% občanů tady, a vystěhovat těch 10% politiků a podvodníků. Jen nevím kam. Prej je nikde nechtějí.

lui, zklamu Vás a nepotěším, páč se hluboce mýlíte s tím "10% politiků a podvodníků" Pokud ale opravdu máte pravdu, tak to je skvělé číslo. 10 % špatných...

lui*

Milane, říká se, že naděje umírá poslední. Snad to platí, a ti poctiví se ještě dostanou ke slovu. I když tomu moc nevěřím.

jabraka*
hodnocení

0x

Můj názor je takový,že veškerá snaha o skutečně demokratický vývoj ztroskotá na pražských voličích,kteří byli už od Přemyslovců proti jakémukoliv pokroku.Hodně z nich i Hitlerovi hajlovalo.Nikdo se ani nepokusil ty,kteří stáli se zdviženou rukou v roce 1939 u chodníků,pozavírat a postřílet.To by v roce 1945 moc Pražáků nezůstalo.Dnes kvituji snahu některé mládeže protestovat proti globalizmu a totalitě monopolů a nadnárodních společností.Mohu jen na dálku,demonstrovat ze zdravotních důvodů už nemohu,Je to na těch mladých.

JABRAKA

tesyk*

Jabrako plácáte nesmysly. 4 mí rodinní příslušníci bojovali v Praze na barikádách. Jeden padl, dva byli zranění. A jestli si myslíte, že hajlovali jen pražáci, tak si laskavě prohlédněte dokumenty z pohraničí. Ve jménu mých předků, bych Vás nejraději kopnul do prdele!

TESYK

fran

Tento/tato Jabraka neplácá tak zcela, je to na voličích. Ale spíš o tom, aby chodili k volbám, je to jediný, slabý nástroj demokracie. A platíme si je, jeden každý, prosím. Nemusí se tam mrznout, nezabere to tolik času jako demonstrace. Hospodské/vebové debaty a kritiky jsou absolutně, ale úplně k ničemu. A staly se kvůli různým nadvládám oficiálním českým náboženstvím, Švejk se první takto, byť románově, zviditelnil.

Babičky, které pamatují svobodné volby před r. 48, si nechají přinést urnu domů, volit se prostě "má". Díky vám, dámy. Nebeská úcta pro vás.

nlp
hodnocení

0x

Ahoj,

k výročí 17.11. bych chtěl "poděkovat" za návrh na zavedení školného max. 10.000,- za semestr. Tj. 10.000kč x 5 let x 2 semestry/rok = 100.000kč/studium. V případě půjčky + úroky a poplatky za vedení půjčky. Tento "regulační" poplatek "odfiltruje" zájemce o studium pocházejících z nízkopříjmových domácností. Ti si tedy hned po SŠ rychle rozmyslí, zda půjdou vytvářet hodnoty hned, nebo až za pět let studia VŠ. Na druhou stranu, ti z bohatších domácností, využijí podpory od rodičů, takže nebudou muset umořovat později navíc úroky z půjčky.

Vliv "regulačního" poplatku na zvýšení kvality poskytnuté služby neočekávám. Stejně jako ve zdravotnictví 30,- za položku na receptu zvýšení kvality služby nepřineslo. S postupem času začínám zjišťovat, že co dříve bylo možno financovat z daní, dnes už se služby poskytované státem omezují, přičemž daně naopak rostou. Holt občan si musí utáhnout opasek a sáhnout si hlouběji do kapsy...

pt®

"milancukrar", ten článek je starý přes dva roky. Kde jste ho vyhrabal? - stařenka

pt, ale to já vím že je z toho roku...

vyhrabal jsem ho odkazem z novin ze dne 16.11. v textu... již před několika lety jsme vyvraceli ...

Vadí Vám datum, či text, nebo výpočty? Nebo je snad nepravdivý?

pt®

"milancukrar", já Vás zdravím. Mně stačí Vaše odpověď:

...vyhrabal jsem ho odkazem z novin ze dne 16.11. v textu... již před několika lety jsme vyvraceli ...

Ještě chci napsat, že se nám lidem stane, že nerozumíme hned druhému člověku, protože má jiný druh myšlení a vyjadřování. Je to tím, že jsme vyrůstali odlišně, ne jen v jiné rodině, či prostředí, ale i v jiném kraji, kde je v řeči používáno nářečí, kterému druhý honem nemusí rozumět. Já Vám "milancukrár", někdy nerozumím, a tak odpovídám tak, že zase nerozumíte Vy mně. To ale neznamená, že nemáme své kvality. Třeba se necítím v okolí Plzně /místní prominou/, jelikož nemám ráda jejich nářečí, totiž nepůsobí na mně dobře. Přijde mi, jako když se ti lidé hádají a jim to tak nepřijde, neboť v tom prostředí vyrostli. Možná bychom my dva vzájemně nevyhledávali svou společnost, ale vím, že jste odborník na stavby a na auta a dočkal jste se zde mnoha poděkování. Také zřejmě moje odpovědi k Vašim příspěvkům, vytáčí mnohé, ale Vás ne. Jsem za to ráda, snažíte se odpovědět klidně. Nevím do jaké míry je to Vaší vlastní kontrolou, sebevychováváním nebo Vaší vlastností. Ale pro mně je to příkladné. Hodně je o toleranci. Mějte se. - stařenka

milá kolegyně, milá stařenko, milá pt,

kybyste viděla jak se červenám za takovou pochavalu, hlídám se, abych nenapsal nikomu nikdy nic nehezkého urážlivého, či sprostého... raději neodpovím...

Jelikož jsem vyrůstal v silně levicové založené rodině, chápu i levicový názor. Klidně povedu polemiku, ale do té doby, nežli začne někdo urážet, utíkat od tématu k obecným klišém...atd...

To že názor jednoho, vytáčí druhého... je přirozené, páč nemůžeme všichni žít v souladu...

přeji pevné zdraví,

pt®

p. Milane, každý jsme nějak výrůstali, důležíté je, jací jsme. - stařenka

Skočit na otázku
Vložit novou otázku

nlp
Martin Kocourek, který musel opustit vládu kvůli skandálu kolem podezřelého převodu 16 milionů na účet jeho matky, neodchází z vlády s prázdnou. Jako "výslužku"dostane ještě odchodné ve výši 213 200 korun. To jsou dva základní měsíční platy ministra.

Zdroj: zpravy.idnes.cz/...

dzordz*
hodnocení

0x

Tak a v pátek hezky zostra, v půl sedmý každej u svýho ministerstva ve tmě v zimě ve smogu, navečer rozchod povolen až poslední úředník zhasne zamkne odejde.

Dzordzi já myslím že většina úředníků stejně bude mít dovolenou nebo budou zalezlý v kanclech u kafíčka tak aby je nebylo radši moc vidět. Úřední den není v pátek asi nikde takže to stejně nepude poznat.

dzordz*

Však právě :)

hodnocení

0x

21 let poté: Všem jásačům (cenzurováno Českou televizí - koluje internetem)

Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme
zvonili klíči. Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik nás čtyřicet let strašil kapitalismem. Dneska
vidíme, že měl pravdu.
Česká televize, její cenzurní oddělení krycím názvem Divácké centrum mi opět vymazalo příspěvek se závadným
obsahem. Tady je:

Všem jásačům, kteří jsou u vytržení z toho, jak jsme to natřeli nedemokratickému systému, jak jsme se konečně
vymanili z totality, jak si konečně vládneme sami, jak je teď vše dokonalé a jak tedy konečně už máme, co jsme
chtěli, specielně panu Běhounkovi, Edanovi, Martinovi i Josefovi (ti nejvíce jásali na diskusi Retrománie) vzkazuji
toto:
Zkuste si představit, nebo ještě lépe konkrétně zjistit, jak bydlí a z čeho žijí např. Milouš Jakeš, nebo Lubomír
Štrougal. A to byli nějací prominenti režimu, který nás všechny utiskoval. To byli nějací totalitní hlavouni. Uzurpátoři.
Zjistěte si, jak si ve svých funkcích pomohli.
Potom si zjistěte, jak bydlí a z čeho žije Stanislav Gross, Aleš Řebíček, bývalý ministr dopravy, Marek Dalík, kam
jezdí na dovolenou Mirek Topolánek a další.
Nedávno toto učinil český bulvární tisk. Uveřejnil, jak žijí bývalí prominenti. Zjistil např., že Milouš Jakeš žije v
domku, který spoluvlastní se svým bratrem, žije z důchodu a tento tisk dále škodolibě uvedl, že jeho sousedé jej
často vídají v místním řeznictví, kde vždy nakupuje nejlevnější druhy masa. Např bůček a nožičky. Žužla. Tak dlouho
byl ve funkci a takto mizerně se zabezpečil na důchod. To Gross je jinčí kabrňák. Tento mašinfíra může ve svém
bytě na Floridě dělat na všechny dlouhý nos a snídat kaviár. Ale byl to sociální demokrat. A myslel to upřímně. Nebo
Řebíček může své nemovitosti v zahraničí střídat podle ročních období. Dalík s Topolánkem jistě budou mít ve své
vile v Toskánsku jistě též vystaráno.
Dále s představte toto: Za bolševika byla totalita, ale byly i velice schopné podniky, které uměly světové výrobky:
Tatra (suverénně vyhrávala Dakar), Škodovka, Poldi, která uměla takové materiály, že jsme vyráběli vlastní
endoprotézy, Plzeňský pivovar, křišťálové sklo, české, to byl pojem a další.
Vyřídili jsme si to s bolševikama, konečně jsme si svobodně vydechli a novodobý stát za dvacet let toto všechno
rozprodal. Stát rozprodal i ty školky, a kulturní domy, které si lidi stavěli v akci "Z". Tedy zadarmo. Pro sebe. Stát
dokonce rozprodal a nadále prodává byty, které si lidi šedesát let i více let vlastními náklady zvelebovali (stát do
nich nedal nic) v domnění, že tak činí pro sebe a pro své děti. Stát prodal i úspory lidí, když prodal banky.
Za to všechno stát získal obrovské miliardy navíc, neboť kromě toho po celou dobu vybíral daně, sociální a zdravotní
pojištění, jako každý jiný kapitalistický stát, pro který jsou daně jediným příjmem.
Zkuste si položit uvedené vedle sebe, a zkuste odpovědět na otázku: "Kde všechny ty miliardy jsou?"
Kde jsou, když po dvaceti letech třeskuté svobody máme státní rozpočet v hlubokém deficitu. V takovém deficitu, že
musíme omezovat výdaje a utahovat opasky. Pak si znovu projděte Janotův balíček a zamyslete se, komu je
utahováno: Vyšší DPH _ nejvíce pocítí rodiny s dětmi a důchodci. I ti musí denně jíst. Zmrazení důchodů současně
s výrazným nárůstem nájemného. Obojí se bere i platí každý měsíc. Cílenou skupinu netřeba označovat. Omezení
sociálních příspěvků. Mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky. Grosse, Řebíčka, Dalíka,
Topolánka se nedotknou. Poplatky ve zdravotnictví. Podle vlády nelze vyloučit důchodce, neboť by se celý systém
zhroutil. Přeloženo do češtiny: Zdravotnictví musí zachránit důchodci. Mladý člověk v produktivním věku obvykle
k lékaři nechodí. Vysoký krevní tlak, cukrovka, bércové vředy jej přepadají obvykle ve věku důchodu. Proto celý svůj
produktvní věk odváděl daně a platil si zdravotní pojištění, aby mu bylo pomoženo, až jej přepadnou stařecké
neduhy.
Pravda, státní zaměstnanci (tedy i poslanci) přijdou o 4% svého platu. Zde je nutno ale připomenout, že z částky
nad 82.420,-Kč/měsíc již dva roky neplatí ani sociální, ani zdravotní pojištění. Dostatečná kompenzace. Ne?
Pozn. Nakonec státní zaměstnanci nepřijdou o nic. Ubránili se.
Tak kde, sakra, jsou ty miliardy za rozprodaný stát?
Souhlasím s Vámi, jásači. Za bolševika nebyla svoboda, bylo omezené cestování. Z dnešního pohledu mi to ale
připadá jako selanka, proti tomu, v čem žijeme nyní.
Z diskuse na Retrománii (než jí DC začalo cenzurovat) tyto pocity vysvítají. Lidé se mnohdy vyjadřují neobratně,
nechávají se strhnout k detailům (jestli byly dřív lepší boty). Ale zpod textu je cítit, jak se jich zkreslování pořadem
Retrománie zajídá. Právě tento moment, tato taktika je nejužívanější metoda jakékoli propagandy. Odvést pozornost
od velkých problémů současnosti vystavením banálního cíle a strhnout diskusi kolem prkotiny.
Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme zvonili klíči. Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik
nás čtyřicet let strašil kapitalismem. Dneska vidíme, že měl pravdu.
Jan Sladký

naihonn*

No, něco z toho je tragicky humorné pro myslící lidi. No ale to nakonec celá tahle diskuse pod tímto tématem, ale i obdobné jinde.

pt®

"naihonn", *palec*- stařenka

Přidat svou odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]