Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varování před hrou na Barandově

Od: lidus* odpovědí: 29 změna:

Vážení, nejsem úplně blbá a těchto věcí se neůčastním ale dnes jsem náhodně přepla TV a řekla si, že to zkusím. Bylo mi jasné, že zavolám-li , provolám 1000,- ale výhra byla 20 000,-. Provolala jsem 360,- za tuto dobu jsem vyslechla nesmyslný erotický horoskop a pak mě vypnuli, to mě dost namíchlo a tak volám na info linku a opět mě vypnuli. Do této chvíle pořad stále běží a nikdo nevolá i když předpokládám, že správnou odpověď zná. Je tu někdo, co to zkusil a vyhrál? Je to celé podvod? Já jsem o podvodu přesvědčená.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Vážená, právě jste se zúčastnila a tím se zařadila mezi úplně blbé... :D

anonym*
hodnocení

0x

Lidská hlouposti nezná mezí...

hodnocení

0x

Liduš, právě jsem se rozhodla že sem napíšu přesně o této hře a koukám, že jsi založila otázku právě na toto téma. Sedím u počítače už hodinu a brouzdám po AliExpres a přitom to mám puštěné. Běží tam ty "jin-jang", tři rozdíly které jsou samozřejmě lehce dohledatelné. Pořad jsem zapnula ve 13 hodin a už běžel. V tu chvíli tam povídala, že nebude čekat, protože nemůže a ani nechce. K lidem tam mluví jako k mentálně postiženým . Ani se jí ale nedivím, protože třičtvrtě hodiny neustále mluvit o jednom a tom samém je výkon. Tak mluví prostě už z cesty a neví co jí vypadne z pusy za hovadiny, jako že tyto tři peníze nemůže převést do jiné hry, že ona je strašně smutná, že nemůže nikomu ty peníze dát, že jsou lidi hloupí, když mohou v klidu vyhrát 20 tisíc a nemusí ani chodit do práce a jen u nich každý den hrát a vyhrávat úžasné částky a tak dál. Pak tam bylo napsáno, že to je velmi těžká hra a pak že je pouze pro profesionály, aby vyprovokovala ty naivní chudáky k telefonování tím, že v nich vzbudí pocit jak jsou chytří když to oni jako jediní našli a tak dál. A ten čas který už od začátku nemá, už nemá 50 minut. A to co tam vykládají, že ani jeden člověk nenašel všechny 3 rozdíly a lidé tam volají jenom se dvěmi a přemlouvají režii, aby jim to uznali, je zhovadilost. nebo na to koukají opravdu jenom hovádka. Teď si představ, že tam volají z celé republiky a i ze Slovenska. Za tu hodinu musí tento pořad vydělat miliony na ubohých lidech, kteří jim na tento podvod skočí. Já to schválně nevypínám a jedním uchem poslouchám jak si protiřečí a jaké strašné blbosti z ní lezou. Opravdu se divím, že to není protizákonné. Protože kdo má čas na tohle koukat a v tuto dobu. jen lidé co jsou v důchodu, nebo nezaměstnaní, kteří namají ani na jídlo. A ti to zkouší a volají tam v naději že něco vyhrají a ještě se zadluží a dostanou se do ještě větších problémů. A ona tam mele, že ať volají, že budou mít na nájem, nebo že budou mít z čeho žít i s rodinou celý měsíc, že tam nikdo zatím nezavolal a tak dál. Nejhorší na tom je, že nikdo nemůže prokázat že tam volá a nedovolá se. Nebo se na to vykašle a po nějaké době to vzdá a tak dál. Tak je to právě 70 minut a ještě nepřepojili ani jednoho a to už 45 minut říká, že tu hru za chvíli "režie" zruší. Jo, tak teď zvýšili na 22 tisíc a dole běží hláška poslední minuty. Na těch "posledních" minutách vydělají ten největší majlant, protože jsou lidi vyhecovaní a volají tam jako diví a drží telefon. Jsem zvědavá, jestli nakonec alespoň jednoho pustí do vysílání. Těch 22 tisíc je jako kdyby vyplatili někomu 20 haléřů z té částy kterou si za tu dobu už nahrabali na ubohých lidech.

Vím že Ty jsi tam volala ze zvědavosti, že to Tvůj případ není.

lidus*
hodnocení

Ano Suzy, chtěla jsem koukat na Derika a tohle tam běželo, najít 3 rozdíly nebyl až takový problém a tak proto, že jsem už 3 dny doma sama nudím se, řekla jsem si zkusím to, byla jsem zvědavá a počítala s tím, že to něco stát bude. Každopádně už to víckrát zkoušet nebudu, holt za blbost se platí. Ale nejvíc mě zajímá, zda někdy, někdo něco vyhrál nebo se aspoň dočkal spojení. Proč už někteří podvedení nepodali tr. oznámení? Proč to dávno není legislativně zakázané?

mot
jako ze mame moc jednoduchou legislativu a je nutno v ni zakazovat vybrane televizni hry? boze boze...

"Podvod je čin, kterého se dopustí ten, kdo zneužije cizí nevědomosti či důvěřivosti k vlastnímu neoprávněnému prospěchu či obohacení." (Wikipedie (...a nejen ona)).

Chcete snad popřít, že tyhle "hry" zapadají naprosto přesně do téhle definice podvodu?

No tak se stalo přesně to co jsem očekávala. celou dobu bylo volání tam zablokované a teprve když hra už skončila a bylo to to na nule, "zázrakem" tu odpověď věděl jeden jediný člověk a ten se tam přesně 5 VTEŘIN PO SKONČENÍ hry dovolal. Takže někomu vyplatili pro ně 20 haléřů a jsou z obliga a zítra to pojede nanovo, protože tím vyhecují lidi kteří si tím pádem myslí, že dneska holt měli jenom smůlu a že zítra se jim to povede. jak tomuhle může někdo uvěřit, to teda fakt nechápu. Buď na to kápne poprvé v životě a tak neví o co kráčí a zkusí to poprvé a naposledy, nebo je mentálně retardovaný. A podle toho jak je pořad moderovaný je jasné, že oni dobře vědí k jaké části obyvatelstva se obracejí a proto jim ani nejde o to zaměstnávat moderátorky na nějaké úrovni a se slušnou slovní zásobou. Tady ta děvčata mají slovní zásobu mizivou, způsob přednesu katastrofální, vystupování rovněž. Moc za to honorovány nebudou, ale zase je v teple. Ale za tu hodinu a půl může být dost vyčerpaná, když vlastně nemůže nic jiného, než opakovat stále stejná slova a věty a není čemu se divit, že se zamotává do čím dál pitomějších nesmyslů, protože tam nemůže stát, koulet očima a jenom mlčet. :-D Docela ráda bych s jednou z nich po takovém výkonu mluvila. Myslím, že se tam pokaždé někam svalí a půl dne už s nikým nemluví. *smich*

hm*

Proč už někteří podvedení nepodali tr. oznámení?

No, @lidus, neudělali to ze stejného důvodu, jako Vy.

asd1

Vím že Ty jsi tam volala ze zvědavosti, že to Tvůj případ není.

Jasně, zvědavost. Ze zvědavosti se taky olizuje zábradlí, jestli ten jazyk opravdu přimrzne. A kdo to olízne a přimrzne tak není blbec, jen zvědavec :D

Hodinu to sledovat taky moc nepobírám... I když docela blízko je absurdní drama, tam čekaj na Godota, tady na vítěze. Tady ale vítez přijde - aby si spící blb řekl "já to věděl a nezavolal, tak příště zkusim zavolat. Jsem chytrej, tak zavolám ke konci pořadu a bude to moje" :D

Hele, ty jeden rejpavej Asd.*frajer* Píšu, že si prohlížím "Alíka" a tam není zvuk. Tohle zrovna dávali, když jsem si jako zvukovou kulisu pustila telku. A tak mi to připomnělo otázku, kterou tady nedávno dala Zavinac. Tak jsem to nechala běžet a poslouchala to do konce. A o tom pochybuji, že by přepojili zrovna toho, kdo tam zavolá jako poslední. Dělají to namátkově a mají to určitě nastavené na nějakém přístroji na sepnutí hovoru v určitou chvíli, proto to trvá těch 5 sekund po skončení hry. Takže že by zrovna kápli na Tvé volání je zrovna tak pravděpodobné, jako že trefíš první výhru v loterii, protože jako "poslední" tam volá tisíce lidí.

A pak, když se chci k něčemu vyjadřovat, tak chci vědět o čem mluvím. Říct že to je blbost je snadné, to všichni víme, ale málokdo ví na jakém principu je ta zlodějna postavena. K tomu je právě nutné to několikrát sledovat a sledovat jak to probíhá. Takže když se k něčemu chci vyjádřit a odpovědět na otázku, mám ve zvyku napřed sebrat dostupné informace a pak teprve mluvit a podat své postřehy.

hodnocení

0x

Kdesi na Internetu jsem před časem narazil na video, kde byla ukázka, jak tyhle "soutěže" probíhají. Jistý dobrovolník se rozhodl obětovat nemalý peníz a i když věděl, že o peníze přijde, zkusil, kam až to dojde. Vydržel čekat na možnost odpovědět několik hodin, při čemž vyslechl několik primitivních erotických povídek. Po celou tu dobu se slečna na obrazovce nudila a pořád dokola žádala, aby už konečně někdo zavolal, že má připravených 8000 Kč. Pak se spojení rozpadlo. Znovu už se mu dovolat nepodařilo. Bohužel, odkaz jsem někam založil.

Podle mě jde o čistý podvod, který by měl být hodnocen jako trestný čin. Nikdo mi netvrďte, že je to v pořádku, že tam dotyčný volal dobrovolně a že je jeho chyba, že se nechal nachytat. To na podstatě podvodu nic nemění. Když Vám někdo místo mobilu pošle v balíčku cihlu, nikdo o podvodu nepochybuje a je to v podstatě totéž. Taky jste si to nemuseli objednávat.

x®

A dost!

doplněno 12.09.16 14:46:

Bohužel odkaz https:/ mi nefunguje.

stream.cz/...

doplněno 12.09.16 14:50:

Opět mi to odkaz upravilo, číslo má být 10002751

www.stream.cz/adost/10002751-okradani-v-primem-prenosu

mot
hodnocení

0x
"nejsem úplně blbá a těchto věcí se neůčastním"
no, co k tomu rict...

hodnocení

0x
Ach jo, kam až někteří dokáží klesnout. Roky se o tom mluví tady i jinde...

hodnocení

0x

Nemyslím že by to byl podvod (aspoň podle zákona), tyhle firmy to mají dobře právnicky zajištěné.

Ale je to vějička na hejly, to zase ano.

Jethro, podvod to určitě není. Je to prachsprostá zlodějna, cílená na mentálně oslabenou část populace. On tam totiž pokaždé někdo vyhraje, takže z této stránky jsou nenapadnutelní. Jedinou slabou stránkou tohoto provozování obchodu je to, že by se možná dalo zjistit kolik lidí tam za tu hodinu a půl volá a nedovolá se, protože ho záměrně nepřepojí a úmyslně ho drží "na drátě", aby minuty naskakovaly. V tom jsou určitě v rozporu se zákonem, protože na obrazovce tvrdí, že tam nikdo nevolá, protože odpověď-řešení otázky je tak těžké, že to nikdo nerozlousknul. Tím cíleně klamou diváka a to je trestné určitě. Ale kdo se tím bude zabývat. Ti co vědí o co jde to nesledují a ti co to sledují, tomu zase skálopevně věří a podvedení se necítí. Takže ti si stěžovat nebudou. Tím pádem si tato společnost bude mnout ruce a vydělávat tak dlouho, dokud budou lidé, kteří tam budou volat jako zběsilí. A těch je určitě obrovské množství. Což je teda skoro k pláči, protože to je obraz naší společnosti. Ten Zeman měl pravdu, když pravil, že 90% populace je rozumu mdlého. On to řekl ostřeji, ale já nejsem prezident a mohla bych dostat vynadáno...*smich*

Je to stejná sebranka, jako nabízečí nádobí, ale dokud tam budou lidé volat nebo kupovat jejich zboží, pojede to neustále dál, to je ale známá věc.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Pokud se jednou provždy poučíte, není 360 Kč zase tolik. Soudruh Duhák, ověnčený několika akademickými tituly, si myslel, že je chytrý až na půdu a dopadl mnohem hůře. Podvod je právní termín a Jaryn Soukup má dost peněz. ;)

doplněno 12.09.16 18:36:

Pro liduš: O. K. *srdce*

lidus*
hodnocení

Jasně, já počítala s tím, že provolám víc ale prostě jednou jsem to chtěla vyzkoušet, kápla jsem na pořad náhodně.

Chce to zkoušet častěji,nevzdávat to,jednou to přece musí vyjít ! *haha*.

hodnocení

0x

Taky jsem to jen tak ze zvědavosti zkusil když se hádala nějaká jména. Byl jsem zrovna pod parou trošku. Bylo mi jasné, že nic nevyhraji, ale jen tak ze srandy jsem to zkusil. Ovšem, také jsem se nedovolal. Tedy dovolal. Byla tam nějaká vstupní stupidní otázka a mělo se zmáčknout tlačítko dle odpovědi. At se zmáčklo, cokoli, vždy se to nakonec típlo. Jsou to šupáci, ale s tím jsem počítal.

hodnocení

0x

Také jsem tady měla stejnou otázku: poradte.cz/...

¨To jestli je někdo blbý nebo naivní, si myslím, by se nemělo až zas tak řešit, ale způsob podvodného výdělku, ano. Jen se podivuji, jak někdo může takovou praxi provozovat. Příjde mi to jako "šmejdi". Na ně také nikdo neměl metr. Zákazy, příkazy, normy, zákony a s otevřeným podvodem si nikdo nedá rady?! No, není to divné? *sok* Já vím, že si to provozovatel dobře zaplatil, ale přes to všechno?! Je to na pováženou, že nikdo na ně nedosáhne. Neříkejte mi, že celý stát je takový jako hodně prohnilý. *plac*

tomas11*

Dle mne je zásadní chyba že toto vůbec někdo dovolí provozovat .

Zdar.

hodnocení

0x
Jak je neco zadarmo, s podezrele nizkou cenou, nebo dosazeni nerealnych vysledku za rekordne kratkou dobu - zmizeni vrasek, rust penisu:), zvetseni svalu a zhubnuti, jedna se pokazde o nejakou habaduru. Bohuzel byl proveden vyzkum, ze kdyz lide vidi moznost snadneho a vysokeho vydelku, prestavaji myslet a delaji blbosti. Chce to pestovat pevnou vuli, neverit reklamam, pouzivat selsky rozum atd. Nepodporujte podvodniky!

Pepane, já si myslím, že neřešíme to, že je někdo blbec a zavolá, jako já, ale jde nám o to, že to někdo povolí. Že je vůbec možné tohle legálně provozovat. *sok* Stejně by mě zajímalo, kdo je majitelem tohoto pořadu. Kdo to produkuje.

hodnocení

0x

jsou to podvodníci těžkého kalibru, já to taky kdysi zkusila a mě zase pustili povídání s erotickou linkou, konkrétně s nadrženými slečnami, poslala jsem stížnost na Barrandov i na radu čt, co kdyby to volalo malé dítě, bylo 13.30 odpoledne, všechno houby platné, TV Barrandov se vyjádřil, že odpoledne není možné, aby tam šla erotika, takže znovu podvod a tahání peněz, málo koho přepojí k odpovědi.

hodnocení

0x

Podle mne by to bylo možné pouze v tom případě, že by byla sepsána jakási veřejná petice-stížnost a sbíraly se hlasy podvedených lidí. Každý by tam asi musel napsat kolik ho takové volání stálo a co se vlastně ve skutečnosti odehrává. Že lidé, kteří se chtějí účastnit obyčejné veřejné hry, jsou přepojováni na erotické linky a záměrně drženi na telefonu a záměrně nepřepojováni do studia, protože za jednu a půl hodiny tam nebyl přepojen jediný člověk. Já to viděla včera celé. Až úplně po skončení hry přepojili jeden hovor a ten člověk to "pochopitelně vyhrál". Ale také je docela možné, že to byl fiktivní telefonický hovor, který byl naranžován jimi. Dokud se do toho nikdo neobuje, bude to fungovat dál. Ale i tak si myslím že to nebude snadné, protože oni to mají zcela jistě natolik dobře opatřené, že bude těžké se jim dostat na kobylku. Jedině že se o tom bude mluvit a lidi si snad dají pokoj. Ale ani tomu moc nevěřím, jen si vzpomeňte na ty kauzy se "šmejdy". Široká veřejnost byla obeznámena, mluvilo se o tom v televizi, v radiu a ti důchodci tam přesto jezdí. A nejlepší na tom je, že to vědí, jedou tam, říkají že tam nejedou nakupovat, stejně nějakou předraženou hovadinu koupí a pak si stěžují a brečí, že byli podvedení. Tak jsou asi úplně blbí a nelze jim pomoci. Zakázat to nemohou, protože tam jde každý ze své vůle. Nikoho do autobusu klackem nenahánějí. A zrovna tak je to tady u té hry na Barandově. Nikdo nikoho nenutí, aby tam volal a také to může ihned položit, jakmile začne nějaké erotické šou, jenomže to málokdo udělá, protože si myslí, že bude za chvíli přepojen, když přece vidí na obrazovce tu slečnu, jak zoufale nutí lidi aby jí už konečně někdo zavolal, že MUSÍ rozdat ty peníze a že tam nikoho nepřepojují. Tak čeká a myslí si že už to bude. Jenomže minuty letí a furt jsou všichni v pořadí. To by tam měl telefon vyzvánět v jednom kuse.

hodnocení

0x

Už se to řešilo v televizi,,mslím V černých ovcích,,,,,,,jsou nenapadnutelní jsem se dozvěděla,,J8 na to koukám jak snídám ,,hledám třeba ta města a jiné různé obrázky.Bystřím si reflexy,,

Teď to nemohu najít napište,,díky a v kolik hodin .

lucie*
hodnocení

0x

Známá takhle volala kartářce,taky počítala,že provolá ,byla zvědavá jak to funguje a taky jí nejvíce namíchlo,že jí přepojili kdo ví kam na automat.Vůbec jí nevadilo dát ty peníze,s tím počítala,jen chtěla přepojit na tu kartářku.Takže myslím,že lidem nevadí podporovat podvodníky,počítají,že je to něco stojí,ale chtějí se aspoň dovolat.

Každý ví,že to tak funguje,ale zvědavost je taky lidská vlastnost jako hloupost,často jdou ruku v ruce.Takže netvrdím,že jsou všichni hloupí,ale hodně jich je zvědavých a druzí vydělávají.Právnicky to mají dobře ošetřeno,jinak by to už neběželo,ví co si můžou dovolit,kam co napsat malinkým písmem atd.Všude stejné ať jde o teleshoping(nechápu kdo tam nakupuje,když jsou obchody plné zboží a v každém městě plno obchoďáků)věštce,hry,"šmejdy"...

např.Šmejdi-pořád je to v tv a známá mi nedávno povídala,jak se někam chystají,že potřebuje ještě nějaký mixer do sady.Podle mě to hromadí pro dceru jako věno*nevi*a myslí si jaká to je kvalita,jak se dceři zavděčí.Paní znám od mala,teď je důchodkyně,hodná paní,hloupá není,ale asi patří mezi těch 90%národa,naivních,neznalých dnešního světa,nedomýšlí důsledky,neumí si to spočítat,prostě nechápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]