Nejste přihlášen/a.
Při jízdě do Jičína jsem za vesničkou Jičíněves, hned po přejezdu kojlejí je druhá odbočka vlevo, je tam velká deska a dole velkým písmem napsáno Bramborárna - brambory od 3.50 Kč. Při cestě zpět jsem zajel do první vesničky a hned nakraji je Bramborárna.
Lidičky, mají nádherné brambory, nejdražší od 5.-Kč.
Pak mají brambory na spotřebu do února opravdu moc pěkné a dobré už jsme je ochutnali. Jsou za 3.50Kč za kg.
Vzal jsem i jeden pytel za 1.50Kč kg. Brambůrky to jsou malé ale pěkné na pečení v celku a u toho jsou i velké obludy.
Pytle brambor jsou po 25 kg. Pozdě jsem si vzpoměl, udělat fotky, tak je mám až v přepravce a je tam tma.
Paní mi nabídla, když bude mít někdo zájem o malé brambůrky větší množství, prodávají to jako krmné/ jsou malé a veliké/,
od 4 metráků jsou za 1 kč a přímo je nasypou do vlečňáku.
Někdo třeba bydlí blízko a potřebuje brambory.
"hel", v přepravce máte pěkné brambory. My jsme koupili minulý týden u Globusu, prodávají je tam každý rok. Letos jsou výborné, žádná očka, také pytle po 25 kg za 79,90 Kč, což je za jedno kilo 3,20 Kč. Na chuť jsou také výborné. Měli ještě s červenou slupkou, ty byly za 3,40 jedno kilo, ale ty jsem nekoupila. - stařenka
Nám z Globusu moc nevydrží, potřebujeme jich více, pro celou rodinu a brzo hnijí. Jinak nám brambory vydrží na chalupě ve sklepě až do dalších brambor. Pikládám ještě jednu fotku. Hel.
doplněno 25.09.11 18:40:To jsou malé brambůrky namočené, na pečení v troubě za 1.50,- kg, pečeme je celé.
Velikánké brambory jsou tam také, to jsou obludy za 1.50,- ale to je na jídlo pro dvě osoby. Hel.
Ahoj, človíčku, je to od Vás hezké, že nejste sobec a chcete poradit i ostatním. Ta cena je opravdu moc pěkná. Loni byly brambory hodně drahé, bylo jich málo. Vzpomínám si, jak jsem se jednou zlobila v Kauflandu, že kilo brambor je dražší než kilo banánů. Letos je úroda lepší. Viděla jsem je tak okolo 3,50 za kilo, jak píše Stařenka. Ale takhle levné ne. My si také ty malé rádi pečeme v troubě ve slupce, pak sůl, česnek a máslo. Je to dobrota, manžel to navíc zapíjí mlékem. Škoda, že to do Jičína mám z ruky, asi 70 km, jinak dobře vím, kde to je, jezdívala jsem kolem kdysi služebně. Ale to už je pryč.
Tak Vám přeji, abyste si brambory po celou zimu ve zdraví s celou rodinou užíval, ať už ty pečené, bramboráky, francouzské brambory, kaši, nebo salát a k tomu pořádný řízek z krkovice. Naše babička pokaždé říkávala: Když je dost brambor, je po nouzi. A měla pravdu. A Váš příspěvek ve mně navíc vyvolal i vzpomínku, jak jsme jako děti na poli pekly brambory v ohníčku z bramborové natě. To už se ale nikdy nevrátí. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.