Zvýšení možnosti hodnocení u větších témat

Od: Datum: 18.08.16 13:50 odpovědí: 12 změna: 20.08.16 02:31
avatar

Dobrý den, :)

už jse mi vícekrát stalo, že jsem účastnila diskuze v nějakém větším tématu, kde bylo opravdu hodně příspěvků - a mezi nimi i hodně dobrých, které by si zasloužily ohodnotit, ale bohužel, už jsem "spotřebovala" všechny tři body. Navíc některé takové diskuze trvají i delší dobu a potom už "volné" body asi nemá opravdu nikdo. A i když na konci přijde někdo a napíše opravdu objektivně dobrou odpověď, hodnocení se mu už nedostane. Nešlo by upravit bodování podle množství příspěvků v diskuzi? Např. na každých 15 odpovědí by byly tři body, nebo něco takového? (Je to jen návrh). :)


doplněno 19.08.16 02:45:

Teprve teď jsem si všimla toho hrozného překlepu... pardon. Původně jsem tu větu chtěla začít jinak, a takto to dopadlo. *už se mi vícekrát stalo [...]


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.08.16 14:05
avatar
Máte pravdu, ale neuvazuji o tom. Kolikrát jsou hodnoceny takové nesmyslné odpovědi od věci, že ne. Čím větší otázka tím většinou více naplavenin.
Datum: 18.08.16 14:10
avatar

Tak dobře, co se dá dělat. :)

Od: ben®
Datum: 18.08.16 18:42
avatar

Dobrý den, dělat se dá např. to, že toho rádce ohodnotíte v jiné otázce, pokud tam nepíše vyloženě hloupost a ono se mu to přičte k dobru celkově. Zdravím!


doplněno 18.08.16 19:41:

kartaginec - no, já tuto možnost nikomu nevnucuji. A samozřejmě by šlo o přidání bodu za odpověď dobrou, takže nikoliv jen tak.

Datum: 18.08.16 19:37
avatar

To mi nepčijde jako dobré a systémové řešení, Má-li to mít ten "kompenzační efekt", znamenalo by to, že budu hodnotit odpově%d, která su toto hodnocená sama o sobě nezaslouží. A v dusledku toho mi třeba budou bodu scházet pro někoho lepšího. A taky, kdo má prolejzat otázky a hledat toho dotyčního rýdce. A vůbec mi to přijde jako vyháb+ěbá čerta ďáblem.


doplněno 18.08.16 20:05:

Ad dodatek: O to právě jde. Když to bude za odpověď dobrou, tak to není žádné kompenzace.


doplněno 18.08.16 20:07:

Jinak, já to zase naopak nikomu nezakazuji, ani bych nemohl, jen jsem vyjádžil svůj nézor.

Datum: 18.08.16 20:18
avatar

Já třeba úplně typickou situaci vidím tady, kdy většina lidí problém řešila ve stylu "volné diskuze". Úplně správně dle mého názoru odpověděla akorát "kapkanaděje", která dostala jen jeden bod (ode mě, mimochodem) - podle mě proto, že odpovídala dost pozdě a většina rádců, kteří mají ve zvyku udělovat body, už je prostě spotřebovali. Já jsem na to téma narazila až dost pozdě, proto jsem si mohla přečíst všechny odpovědi a ohodnotit to snad alespoň trochu spravedlivě.

Od: vilik
Datum: 18.08.16 20:23
A když jsem tam psal, že registrovaní jen spamujou, tak jsem byl arogantní sobeckej omezenec, co jim krade čas. A podívejte, kdo má za co body, zatímco Kapka je na konci s jedním. Kdyby to aspoň někdo promazal.
Tohle mi taky vadí.
doplněno 18.08.16 20:51: V prvním příspěvku jsem byl jak milius. Pak jsem přitvrzoval, jak si bránili ty příběhy ze života, co prý pomůžou někomu jinému a vysvětlovali mi, že jsem ten, co jim to kazí. To máte pravdu a jsem si toho vědom.
Datum: 18.08.16 20:40
avatar

Vy jste jim to možná napsal trochu zhurta... :-D Ale jinak je pravda, že by se měla alespoň trochu rozlišovat volná diskuze a jiné části poradny.


doplněno 18.08.16 20:58:

Ono to téma je samo o sobě takové ožehavé - asi nikdo z nás by nechtěl být v situaci, kdy nemůže jít na pohřeb vlastnímu dědečkovi kvůli práci (brigádě). To prostě člověka rozčílí, holt máme takové zákony... Ve mně taky vřela krev, abych se přiznala, když jsem si ten dotaz přečetla (chudák holka). Možná to chtělo, aby moderátoři část tématu vynesli do volné diskuze, a na původním místě aby nechali jen to, co má informační přínos pro tazatelku.

Od: ben®
Datum: 18.08.16 21:04
avatar

Dobrý den, když už jste si vybrala jednu otázku (a desítky jiných "postižených" přehlédla), tak není Vám divné, že tazatelka už se vůbec neozvala, nereagovala a ani neměla další doplnění? Zvolila tam jasný nezájem o své téma. Jinak, podobných dobrých odpovědí s jedním bodem jsou zde stovky. Zdravím!


doplněno 18.08.16 21:13:

ildika - no, já jen, že pokud bylo někomu "ublíženo" na bodech, tak se to stává občas všem.


doplněno 18.08.16 21:19:

ildika - tazatelka mohla třeba poděkovat za odpověď, která ji pomohla nebo odmítnout tu špatnou.

A pokud jde o rozpoznání Volné diskuze od tématické otázky, tak to je zde problém velký. Např.

konkrétní otázka o EU v rubrice Škola se rychle změní v otázku do rubriky Politika, protože jsou zde "nadržení" rádci a vidí příležitost vložit názor na EU (nikoliv konkrétní radu viz dotaz). A je zbytečné je nějak napomínat - udělají to znovu.

Datum: 18.08.16 21:09
avatar

Pochopitelně, to byla jen ukázka, a vybrala jsem to hlavně proto, že to téma zde bylo celkem nedávno (nemusela jsem to složitě hledat). Nicméně podobných případů je zde skutečně mnohem víc, to máte pravdu.


doplněno 18.08.16 21:12:

Jinak také - co tam měla tazatelka odpovídat? Nehledě na to, že si naprosté většiny rádců, kteří tam přispívali velmi vážím, musím říct, že to tam byla skutečně "volná diskuze"...


doplněno 18.08.16 21:15:

Já vím, já vím...ale někdy mě to přesto celkem mrzí, že někoho už nemohu ohodnotit, ačkoli odpověděl naprosto bezchybně a užitečně.

Datum: 18.08.16 21:28
avatar

Odpovědět mohla, ale přiznám se, že i já, ačkoli jsem starší a tedy snad i zralejší/ zkušenější než ona, bych v takové změti emotivních názorů pravděpodobně nic dlouho nevypisovala a nerozebírala - jen bych krátce poděkovala. Radu bych ale hledala asi někde jinde. Co bych dělala v jejích letech, to nevím - není úplně vyloučeno, že bych se zachovala stejně jako ona; nehledě na to, že člověk bezprostředně po smrti svých blízkých často reaguje trochu jinak, než má obyčejně ve zvyku.

Datum: 20.08.16 01:58
avatar
Kdyby byla tazatelka zareagovala a upřesnila, co míní "brigádou", mohla se dříve dočkat správné odpovědi a předejít dohadům.
Datum: 20.08.16 02:31
avatar

To je samozřejmě pravda, ale (kromě jiných variant) je také možné, že se jí stalo to stejné, co kdysi mně :-D: poprvé jsem na tuto poradnu narazila už nějakou dobu před tím, než jsem sem začala aktivně příspívat, a to tak, že jsem hledala jistý film. Založila jsem zde téma, jenomže druhý den jsem si nemohla ani za nic vzpomenout, kam že jsem to vlastně psala (historie se mi v prohlížeči neukládala). Takže ani nevím, jestli mi tehdy někdo odpověděl, nebo ne. Každopádně, už to téma nenajdu, protože nějakým záhadným způsobem zmizelo (řešili jsme to potom i s adminem), ale bylo to na 100% zde.


doplněno 20.08.16 02:42:

T.j. tazatelka se též mohla (zrovna jako tehdy já) ptát na více místech na internetu. Někde jí třeba uspokojivě odpověděli, a tak již neprohlížela všechny stránky, kde se původně ptala. Také si opravdu nemusela na všechny vzpomenout.

 

 

 

Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.