Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už jse mi vícekrát stalo, že jsem účastnila diskuze v nějakém větším tématu, kde bylo opravdu hodně příspěvků - a mezi nimi i hodně dobrých, které by si zasloužily ohodnotit, ale bohužel, už jsem "spotřebovala" všechny tři body. Navíc některé takové diskuze trvají i delší dobu a potom už "volné" body asi nemá opravdu nikdo. A i když na konci přijde někdo a napíše opravdu objektivně dobrou odpověď, hodnocení se mu už nedostane. Nešlo by upravit bodování podle množství příspěvků v diskuzi? Např. na každých 15 odpovědí by byly tři body, nebo něco takového? (Je to jen návrh).
Teprve teď jsem si všimla toho hrozného překlepu... pardon. Původně jsem tu větu chtěla začít jinak, a takto to dopadlo. *už se mi vícekrát stalo [...]
Dobrý den, dělat se dá např. to, že toho rádce ohodnotíte v jiné otázce, pokud tam nepíše vyloženě hloupost a ono se mu to přičte k dobru celkově. Zdravím!
kartaginec - no, já tuto možnost nikomu nevnucuji. A samozřejmě by šlo o přidání bodu za odpověď dobrou, takže nikoliv jen tak.
To mi nepčijde jako dobré a systémové řešení, Má-li to mít ten "kompenzační efekt", znamenalo by to, že budu hodnotit odpově%d, která su toto hodnocená sama o sobě nezaslouží. A v dusledku toho mi třeba budou bodu scházet pro někoho lepšího. A taky, kdo má prolejzat otázky a hledat toho dotyčního rýdce. A vůbec mi to přijde jako vyháb+ěbá čerta ďáblem.
Ad dodatek: O to právě jde. Když to bude za odpověď dobrou, tak to není žádné kompenzace.
Jinak, já to zase naopak nikomu nezakazuji, ani bych nemohl, jen jsem vyjádžil svůj nézor.
Já třeba úplně typickou situaci vidím tady, kdy většina lidí problém řešila ve stylu "volné diskuze". Úplně správně dle mého názoru odpověděla akorát "kapkanaděje", která dostala jen jeden bod (ode mě, mimochodem) - podle mě proto, že odpovídala dost pozdě a většina rádců, kteří mají ve zvyku udělovat body, už je prostě spotřebovali. Já jsem na to téma narazila až dost pozdě, proto jsem si mohla přečíst všechny odpovědi a ohodnotit to snad alespoň trochu spravedlivě.
Vy jste jim to možná napsal trochu zhurta... Ale jinak je pravda, že by se měla alespoň trochu rozlišovat volná diskuze a jiné části poradny.
Ono to téma je samo o sobě takové ožehavé - asi nikdo z nás by nechtěl být v situaci, kdy nemůže jít na pohřeb vlastnímu dědečkovi kvůli práci (brigádě). To prostě člověka rozčílí, holt máme takové zákony... Ve mně taky vřela krev, abych se přiznala, když jsem si ten dotaz přečetla (chudák holka). Možná to chtělo, aby moderátoři část tématu vynesli do volné diskuze, a na původním místě aby nechali jen to, co má informační přínos pro tazatelku.
Dobrý den, když už jste si vybrala jednu otázku (a desítky jiných "postižených" přehlédla), tak není Vám divné, že tazatelka už se vůbec neozvala, nereagovala a ani neměla další doplnění? Zvolila tam jasný nezájem o své téma. Jinak, podobných dobrých odpovědí s jedním bodem jsou zde stovky. Zdravím!
ildika - no, já jen, že pokud bylo někomu "ublíženo" na bodech, tak se to stává občas všem.
ildika - tazatelka mohla třeba poděkovat za odpověď, která ji pomohla nebo odmítnout tu špatnou.
A pokud jde o rozpoznání Volné diskuze od tématické otázky, tak to je zde problém velký. Např.
konkrétní otázka o EU v rubrice Škola se rychle změní v otázku do rubriky Politika, protože jsou zde "nadržení" rádci a vidí příležitost vložit názor na EU (nikoliv konkrétní radu viz dotaz). A je zbytečné je nějak napomínat - udělají to znovu.
Pochopitelně, to byla jen ukázka, a vybrala jsem to hlavně proto, že to téma zde bylo celkem nedávno (nemusela jsem to složitě hledat). Nicméně podobných případů je zde skutečně mnohem víc, to máte pravdu.
Jinak také - co tam měla tazatelka odpovídat? Nehledě na to, že si naprosté většiny rádců, kteří tam přispívali velmi vážím, musím říct, že to tam byla skutečně "volná diskuze"...
Já vím, já vím...ale někdy mě to přesto celkem mrzí, že někoho už nemohu ohodnotit, ačkoli odpověděl naprosto bezchybně a užitečně.
Odpovědět mohla, ale přiznám se, že i já, ačkoli jsem starší a tedy snad i zralejší/ zkušenější než ona, bych v takové změti emotivních názorů pravděpodobně nic dlouho nevypisovala a nerozebírala - jen bych krátce poděkovala. Radu bych ale hledala asi někde jinde. Co bych dělala v jejích letech, to nevím - není úplně vyloučeno, že bych se zachovala stejně jako ona; nehledě na to, že člověk bezprostředně po smrti svých blízkých často reaguje trochu jinak, než má obyčejně ve zvyku.
To je samozřejmě pravda, ale (kromě jiných variant) je také možné, že se jí stalo to stejné, co kdysi mně : poprvé jsem na tuto poradnu narazila už nějakou dobu před tím, než jsem sem začala aktivně příspívat, a to tak, že jsem hledala jistý film. Založila jsem zde téma, jenomže druhý den jsem si nemohla ani za nic vzpomenout, kam že jsem to vlastně psala (historie se mi v prohlížeči neukládala). Takže ani nevím, jestli mi tehdy někdo odpověděl, nebo ne. Každopádně, už to téma nenajdu, protože nějakým záhadným způsobem zmizelo (řešili jsme to potom i s adminem), ale bylo to na 100% zde.
T.j. tazatelka se též mohla (zrovna jako tehdy já) ptát na více místech na internetu. Někde jí třeba uspokojivě odpověděli, a tak již neprohlížela všechny stránky, kde se původně ptala. Také si opravdu nemusela na všechny vzpomenout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.