Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kosak - BAN

Od: admin® odpovědí: 49 změna:

Nebylo to snadné rozhodnutí, ale nakonec jsem k tomu přistoupil - Kosak dostal BAN a není již dále vítaný.
Myslím, že měl (možná i má) zde své příznivce a i já jsem ho ještě před pár dny obhajoval. Jeho vtip ale dával poradně jiný směr než je žádaný a ani na opakované výtky nebral zřetel. Zesměšnění podstatné části otázek (tazatelů) není dobrým směrem.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
účel splněn

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

0x

Zdravím, Admine. Musím přiznat, že tuto zprávu vítám. Ze začátku se zdál být zajímavým přínosem, ale brzy se mi jeho odpovědi už dost protivily, ani jsem na ně nereagovala. Jestli má své příznivce, má i odpůrce. Pěkný den, C.

buss

Připadá mi to jako kopání do mrtvoly. Kolikrát jste mu něco vyčetla? Reagovat přece není povinnost, když si myslím, že je to ... sice si něco myslím ale prostě píšu nic. Jinak lze vždy uzpozornit admina.

claire*

Vaši reakci nechápu. Já mu nikdy nic nevyčetla, proč bych měla zatěžovat vlákno nějakým vyčítáním? Reagovat není povinnost, jistě, tak jsem nereagovala, nepletete si mne s někým?

hodnocení

Kosák upozorňoval a i na něj bylo upozorňováno... častěji než na kohokoliv jiného.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Kosákovy otázky a odpovědi byly sice vtipné a dost často pobavily, ale zahlcovaly poradnu něčím, co sem nepatří. Všeho moc škodí. Asi to jinak nemohlo skončit.

hodnocení

0x

Takže již nebude mít zde památník?

hodnocení

spíš takový pomníček

admine, nevyjadřoval jsem se k postavení pomníku tak ani k demolici. Jsem zásadně proti rychlým soudům...

Každý je strůjcem svého štěstí, komu není rady tomu není pomoci, a další...

krkovicka*
hodnocení

0x
Jeho humor mi byl příjemný,rady jak které-zvládl,bez rejpání.V posledních dnech už toho měl moc.Respektuji Vaše rozhodnutí,ale někde v dáli,je mi to trochu i líto.Zlý nebyl.Někdo je už prostě takový...Dík za info.
sebod*

Admine souhlas *palec*. Já jsem se začala "osypávat" jen když jsem zahlédla kosáka u nás na zahradě. Čeho je moc, toho je příliš...*zed*

lm®

I já, admine ,respektuji Vaše rozhodnutí.

Nejsem zde tak často,teď jsem tu byla častěji jen díky 14denní dovče,která už končí ,za chvíli mažu na dopolední.Kosáka jsem samozřejmě zaregistrovala(ono ano nešlo si jej nevšimnout),ale nevím,co vše zde vyváděl,páč jak píšu nejsem zde stále.

Váhala jsem,zda se zeptat ,ale zvědavost je silnější.Mně by totiž zajímalo - obecně (kosák nekosák),co to je ten BAN,zda je to trvalý zákaz či omezení a zda už to někdo dostal.

Jsem poměrně dost tolerantní,ale upřímně takovým Evičkám apod.nebo lidem pokládajícím otázky typu:proč mám chodit do ZŠ bych dala nějakou modrou knížku poradte okamžitě.

krkovicka*
BAN mám za to,možná mě někdo opraví,že je to trvalé zamezení přístupu,nežádoucí,nevyhovující.
doplněno 15.08.11 12:49: Jinak ano.Za mých 180dní dva lidi šly-druhý kosák
hodnocení

BAN je cs.wikipedia.org/... :) Je to prostě zakázaný vstup, který je možné interpretovat různě: zákaz přispívat nebo i zákaz číst. Pokud si to pamatuju správně, tak velkých BANů (tj uživatelé, kteří jsou registrovaní a je to alespoň několik dnů a mají za sebou desítky odpovědí) je celkem 3. Těch malých, kdy se tu nekdo ochomítne, udělá nepořádek, pořádá si tu reklamní kampaně atd jsou už desítky. Jinak by se tu nedal udržet pořádek.

hodnocení

0x

Co se stane s jeho příspěvkama?:?.?

Kosáku můžeš mi napsat na lujs.lujs@seznam.cz . Dík.

hodnocení

některé byly smázány, některé třeba ještě budou a zbytek zůstane

solenza*
hodnocení

0x

Čest jeho památce.*plac*

lucies*
15.08.11 15:06
hodnocení

0x

:(

hodnocení

0x

Velmi nepříjemný tvor,dobře,že je pryč.Děkujeme,odejděte*palec*

minda2
hodnocení

0x

Silně to začíná připomínat cenzorský systém jak na Idnesu. Tamější cenzor říkající si administrátor diskusí, rozdává BANY na potkání. Aby ne, jmenuje se BANga a cenzuruje hlavně diskuze pod článkama o neviditelných. Zde se k tomu mílovými kroky blížíte. Čím se vás tady Kosák tak strašně moc dotknul? Nebo se dotknul někoho konkrétního? Akorát si občas dělal prdel, občas odpovídal k věci a celkem dobře. A byla tady alespoň trochu sranda.

výtka
Upozornění od sys maverick 15. 08. 2011 22:16:44
Jak vidíš BANy tu nedáváme jen tak. Pár dobrých odpovědí měl, ale průserů měl mraky, bylo mu domlouváno několikrát, urážky byly xkrát mazány a nedal si pokoj a nedal si pokoj. Pokud se ti zdá občas? Tak to asi nemá cenu dál něco vysvětlovat
ladinpraha*

Můžu přijít k tobě domů a dělat si tam, co budu chtít? Myslím, že by se ti to taky nelíbilo.

Mindo2
Podle čeho tak hodnotíš tuto poradnu? Jsi tu 3 roky, 3 měsíce, 3 týdny nebo 3 dny? Přes 9500 zaregistrovaných, z nich 3 velké BANy a několik desítek malých.
Co dodat?
doplněno 15.08.11 17:08: Za 7 let!
doplněno 15.08.11 18:50: A to nepočítáme nezaregistrované... Kdyby měl admin někdy čas na tyto nepodstatné počty a našel celkový počet dotazů a počet odpovědí, byla by to úctyhodná cifra.
hodnocení

já už chtěl vyhlašovat tolik různých "výročí", vždycky mě chybělo jen kousek a o den později už bylo ono číslo výrazně přešvihnuté... tak alespoň takto:

celkem bylo použito 43 721 jedinečných nicků, lze tedy předpokládát, že lidí se zúčastnilo více, celkem máme 508 294 příspěvků z toho je 68 331 otázek, bez obrázků příspěvky zabírají skoro 250MB. Se všemi dalšími tabulkami, které Poradte.cz používá pro svůj provoz, zabírá databáze skoro 400MB + soubory + obrázky.

První příspěvek byl vložen 17. 9. 2004 v 12:03:27, mnou.

slonbonjohn*

I prdel má své meze. ;) Pokud někdo nechce nebo není sto pochopit kde jsou, má holt smolíka. Já s BANem souhlasím a pokud se někomu stýská po srandě, je X webů, kde se může pobavit co hrdlo ráčí a exhibovat spolu s jím podobnými.

PS. Nejsem svatý a moralista, taky tam chodím a dodržuju JEJICH pravidla.

bena*

minda2: Tohle je poradna a ne nějaký chat, kde si může psát kdejaké cancy, které akorát všechny zesměšňují a některé ponižují.
Anarchie sem nepatří a pravidla se prostě dodržovat musí. Jinak by to tu vypadalo jako na začátku čtvrtohor.

hm*
hodnocení

0x

Tak Kosak už není mezi námi? Hm. Mně nevadil.

hop®
hodnocení

0x

Jj, Kosák. Přiznám, bude mi trošku scházet. Zpočátku dobrá a zábavný společník, pak začal přehánět, na snahy o přibrždění nereagoval. Naprosto chápu Adminův ortel, trošku i obdivuji, že ho Admin vzhledem k udržované úrovni poradny "přežíval" tak dlouho. Kosáku, čest Tvé památce, pokud bys náhodou měl potřebu mne kontaktovat, tak poradte_hop@volny.cz , přiznávám, že se mi asi chvíli bude stýskat!

P.S.: všimli jste si, že od nástupu Kosáka (a jeho bezprostředního způsobu vyjadřování) si zde začalo mezi sebou tykat mnoho rádců, kteří si do té doby léta vykali? ;)

P.P.S.: ...ale stále nějak věřím, že Kosák nebyl totožný s nicky Soudruhkosak, Blankaprotrhla, Krkovica, Maevrick... *nevi*

doplněno 16.08.11 02:14:

Totožný asi nebyl, SOUDRUHKOSAK škodí dál... *cert*

krkovicka*
Taky doufám,že ne.To není-nebyl jeho styl tady vystupovat pod jiným nickem.Brala jsem ho jako přítele.Dost často mě kapánek i rozesmál,což jsem uvítala,bo jsem měla a stále mám náročný období.Jsou tu i jiní smíšci.Například Olaf71,ale na něho stačilo jedno Bububu a zase je v klídku.

hodnocení

kosákovi: zajímavá náhoda, že tu dva tři měsíce řádil nějaký primitiv, který se ztratil s příchodem Kosáka. Ten styl byl celkem dodobný, rádoby vtipný, ale trapný, ubohý a opravdu vulgarně primitivní. Kosák pobyl 2 měsíce, primitiv se neukázal. Kosák odešel a primitiv je zpět. jsi opravdu tak narušený?

banan*
hodnocení

0x

Nééééééé *plac**plac*

aspoň tady byla trochu sranda :(

Admin asi nemá smysl pro humor. A teď taky dostanu BAN?

hop®
hodnocení

0x

Kosák, který byl chytrý i zábavný společník je pryč. Je pryč z poradny, naštěstí není pryč z mého života. Stojím si za všemi názory na Kosáka, které jsem napsal, stojím si i za svým vyjádřením na adresu Admina na tento ban, asi jste již četli...

Před chvílí mne Kosák potěšil, napsal mi mejlíka. S jeho souhlasem si dovolím ho zde zveřejnit. Proč? Protože jsem poctěn důvěrou a férovostí tohoto "exota". Protože si toho člověka trošku vážím a (možná jsem blbej) věřím mu! Stal se jedním z mých virtuálních kamarádů. To ovšem neznamená, že s jeho názory vždy souhlasím! Takže pokud chcete, čtěte dál... :)

Ahoj Hope,

nikdy bych nečekal že potom co mě vyhoděj z poradny se budu muset ještě zpětně bránit, ale zřejmě taková už je doba.

Vím že se teď na poradně asi něco děje, protože mi admin píše do emailu že jsem narušený a podobné věci. V jistým smyslu chápu že je to tak jednodušší, hodit všechny problémy na mě, navíc když mě odříznul od webu a mám tak prakticky nulovou šanci se hájit a reagovat na jeho obvinění. Soudruhkosak skutečně nejsem já, za prvé by to bylo dost nápadné dávat si takovou přezdívku (přeci jen "kosak" a "soudruhkosak" jsou si dost podobné) a za druhé soudruh kosák je urážka mé přezdívky. Pokud si správně pomatuju, tak se tam ještě za mého působení objevila osoba která urážela myslím "maverika" nebo koho, já jsem na ni zareagoval, hned na to byl její příspěvek smazán a na to ta osoba zareagovala tím, že jsem ho napráskal já, že jsem komanč a chvíli na to byl založen "soudruhkosak" aby upozornil na to že jsem donášel.

Jinak taky samozřejmě znám proceduru zvanou vymývání mozků, takže je mi jasný že spousta lidí uvěří že soudruhkosak jsem skutečně já, zvláště když jim to bude admin a syslové připomínat každou chvíli v diskuzi.

Jinak ještě malý dodatek pro krkovičku a její ženskou intuici, na internetu jsem skutečně nebyl poprvý, takže co je to avatar samozřejmě vím a jak se posílají vzkazy vím také, je to všude stejné, nebo minimálně dost podobné, takže to znám a znal jsem to už dávno před tím než jsem přišel na poradte, stejně jako 90% běžných uživatelů internetu. Doufám že víc už tohle nebudu muset řešit, začínám si připadat jak ten kluk, kteryho loni srazili autem, hodili ho do přikopu a nechali ho tam, aby chcipnul a von pak este musel soudu a dokazat ze tam neskocil umyslne, aby nemusel platit sto tisíc pokuty na nabourany firemní auto.
kosak

solenza*

Nikdy nezapomeneme.*plac**palec*

hodnocení

třeba jsem přestřelil a třeba je na tom více pravdy než si kdokoli chce připustit

hop®

Admine, opět souhlasím, možná jsi trošku přestřelil Ty. Ale možná já Kosákovi důvěřuji více, než si zaslouží. Snad to ukáže čas. *slunce*

admine, klídek, čí je toto web? kdo si může na něm dělat co chce...

lidé přichází i odchází...

hop®

Milane, Admin je asi v klidu, oprávněně. Ale je natolik férový, že přizná i možnost svého omylu. A to je super!

hodnocení

0x

Je to vážně nutný?.?.?

Zažil sem tady několik škaredejch až sprostejch reakcí od lidí který sou tady jinak dost vážený a ceněný!.!.!

doplněno 17.08.11 21:44:

Solenzo můžeš se mi ozvat kvůli tipování?.?.?

doplněno 17.08.11 22:08:

Třeba za tudle reakci dostanu ,,PŘED BAN". *ee**plac*

solenza*

Ano můžu ale teďka naposledy jsem nebyl moc úspěšný. Kdyžtak mi napište na solenza@centrum.cz

doplněno 17.08.11 22:13:

Nebo napiš otázku tady.
poradte.cz/...

doplněno 17.08.11 22:15:

Kontakt na tebe je vlastně tady. *bzum*

fibo
hodnocení

0x

Na odlehčení malá hudební recese na Kosáka

http://sux.cz/575f

Kosak - BAN

technikjirik*
hodnocení

0x

Ono je to úplně fuk, al epřeci jen z důvodu svého exhibicionismu se vyjádřím.

Server Poradte chápu tak, že to má být seriozní poradna, kterou tvoří všelidové shromáždění lidí, kteří z jakéhokoliv důvodu radí, nebo se vyjadřují k dotazům či k tématům s jistou nadsázkou je to taková online nonstop wiki. Protože se tu vyskytuje celkem hodně lidí, dá se předpokládat i jisté procento exesivních výlevů. Ano, jsm pro každou špatnost i srandu a také jsem jen člověk a ne vždy asi reaguju zrovna na vysoké úrovni, ale to snad každý někdy ujede a tak to i cítím, že je tu nějak bráno. Jenže je rozdíl mezi občasným exesem a mezi soustavným "Švejkováním". Pokud se má podařit udržet úroveň serveru kde je hodně lidí, musí se trvat na dodržování těch několika jednoduchých pravidel. Myslím, ž na výlevy je tu rubrika volná diskuze, kde lze dát průchod jistému druhu ztřeštěnosti. Ale pokud tazatelova otázka nebo odpovědi na ni nějak znevažovány vtipkováním nad hranicí všeobecného vkusu, pak ztrácí tento server důvěryhodnost. Proto souhlasím s adminem, který dal několik výstrah, s jeho krokem. Kdo někdy pracoval s lidmi a vytvářel s nimi nějakou hodnotu, ví jak těžké je udržet úroveň komunikace a primární účel pro který byla společnost vytvořena. Snadno pak dojde k skluzu do roviny, která už pak nemá nic společného s prvotním cílem a vizí serveru.

Jsem přesvědčený že Kosák je asi prima společník a sympaťák, ale pokud nemá respekt k dílu jiných lidí a ještě tu práci znevažuje břitkým vtipem, pak není jiná cesta... Na tento způsob chovaní, jaké kosák předváděl jsou jiné servery. Myslím si že o identifikaci té či oné přezdívky jde až v druhé řadě. To si admin může myslet co chce a podle toho se i zachovat. Ale zde jde o dlouhodobý jev jednoho přispívatele, který prostě neakceptoval pravidla serveru. Bohu dík, že je tento server v soukromého majitele, jinak by to šlo pěkně z kopce.

hop®

Jiříku, souhlasím! Jen cituji sám sebe: "Naprosto chápu Adminův ortel, trošku i obdivuji, že ho Admin vzhledem k udržované úrovni poradny "přežíval" tak dlouho"

Jiříkovi 100 bodů!
Něco z jeho příspěvku bych adminovi navrhoval doplnit či zapracovat do informací o smyslu poradny a případně do
pravidel.
Komu nebylo rady, tomu nebylo pomoci. Narazil, nabil si nos...
Jsme na poradně, tak jedna rada kosákovi. I negativní zkušenost člověka poučí, obohatí. Nezoufej! A i kdyby jsi se na poradnu někdy vrátil, třeba i pod jiným jménem, už budeš vědět místní zvyklosti a požadavky. Dokázaly se jim přizpůsobit tisíce lidí, jak píše admin výše.
Ty jsi se bohužel mezi ně nějak nedokázal zařadit. Tak snad příště... držím palce.

Jiříku *palec**palec**palec* Souhlasím s každým slovíčkem, s každou čárečkou. *placni*

technikjirik*

Tak to jste na tom s češtinou stejně špatně jako já,ale děkuji za podporu...

banan*
hodnocení

0x

Já bych hlasovala... já chci kosaka zpět... :(

Pozdě. Nepoučil se, dělal bordel...

paaja*
hodnocení

0x

Mńo tak já se taky vyjádřím: Kosákův "humor" zde byl pitomý a trapný, jeho příspěvky zhusta stejně pitomé a mimo téma (stačí si přečíst jeho názor o klukovi sraženém autem z obhajovacího dopisu v hopově příspěvku *ee*)

Ale ... jsem odpůrcem jakékoliv cenzury na netu a když už si někdo usmyslí, že je to pro rozvoj naší mladé kapitalistické společnosti nutné, tak s ní zacházet veeeelmi citlivě. Já osobně si myslím, že k důvod k banu nebyl. Blbců, provokatérů a exhibicionistů je mezi námi spousta i v běžném životě a nějak se s nimi vyrovnáváme. Stejně tak se s nimi může každý vyrovnat i na netu. Já osobně jsem jsem ho po nějaké době prostě ignoroval a jeho příspěvky nečetl. To samé mohl udělat každý, komu neseděl. Ale jestli jeho styl někoho baví ... proč ne?

Tak teď teprve k tomu něco řeknu, i když tohle všechno sleduji odpočátku. Myslím, že jsem byla mezi prvními, kteří se Kosáka zastali v tom smyslu, že mi připadal vtipný, rozverný a ne hloupý. Nevadil mi jeho přístup, naopak mne mnohokrát i pobavil. Pak se to ovšem začalo trošku měnit. On sám se začal měnit, a byl čím dál "odvážnější". Ale když chtěl, mluvil k věci, a to velice srozumitelně a moudře. Jenomže to vzápětí pokazil nějakou koninou. Mně je líto, že si nedal pozor na "zobák", a otvíral ho jak se mu zamanulo. Musel přece předpokládat následky. Nebyl to blbec, který by nevěděl, do čeho jde. Ale provokoval. To se mu asi líbilo nejvíc. Jinak chápu Tvůj přístup k věci, Pajjo. To, žes ho už nečetl, byla jedna z možností. A myslím, že ta nejmoudřejší.

doplněno 18.08.11 23:00:

Já to narozdíl od Tebe, nedokázala. Tím pádem, jsem také nedokázala nereagovat.

hop®

Paajo, Kosákův humor mi osobně většinou nevadil. I já jsem odpůrcem cenzury v médiích, která dotuje stát. Ovšem tato poradna má svého majitele, který určuje svá rozumná pravidla, demokracie zde tkví v to, že sem vůbec nemusíme lézt, je to férové. Důvod k banu podle mne byl, ke konci velmi pádný, asi bych osobně ale bloknul pouze aktivní činnost, a umožnil mu čtení příspěvků. Nevím jak je to SW složité, jestli to vůbec lze, to by byl spíše dotaz na Admina. Možná bych Kosákovi dal ještě jednu šanci, ale opět je to pouze můj subjektivní názor a pohled na věc.

P.S.: nereagovat na jeho příspěvky byla možnost, která nefungovala. Téměř v každém dotazu byla jeho rádobyvtipná reakce, která tazateli moc nepomohla.

hodnocení

0x

Tak kosák mě také nevadil, jeho humor mi byl blízký. Na druhe straně chápu, že v seriozní otázce by měli být seriozní odpovědi a tam to kosák přepísknul. Jako uživatel a ještě ke všemu nový nevidím do toho, jestli admin nejřív upozorňoval, než dal BAN, ale nejspíš ano. Co se týka soudruhakosáka, tak styl psaní je skutečně jiný a jestli mám malinko odhad na lidi tak si myslím, že i pod úroveň dnes již zmizelého kosáka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]