Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta hodnocení - proč?

Od: des* odpovědí: 41 změna:

Admine,nelíbí se mi,že při přesunu otázky,přicházím o body,které jsem zaslouženě získal.Přesun je jen na tvém uvážení,samozřejmě,ale body by měly zůstat.Jsou legálně získané,jak k tomu přijdu?V poslední době se to stává dost často.Je to nespravedlivé.des.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono to není jen o ztrátě bodů, přesouvá se i z volné/vzkazů do bodovaných témat, takže na tom plno lidí získá. Pokud jde o témata která patří do volné/vzkazů a jsou tam přesunuta tak jde o to, že tam měly být od začátku.

Myslím si, že smysl poradte neni v tom kdo kolik má bodů, může to být zdravá soutěživost, ale to co tu řeší poslední dobou jedna tazatelka a teď ty to je trochu pod úroveň ne?

des*
hodnocení

Vůbec to není pod úroveŇ.Z volné do bodované nikomu nic automaticky samo nevlezlo,musel si to zase zasloužit.Tobě je nikdo nestrhává tak se nemusíš čílit.Té jedné tazatelce se taky nedivím.

Z volné do bodované nikomu nic automaticky samo nevlezlo,musel si to zase zasloužit

Zajímavé...zaslouží si to jedině otázka, ne tazatel. A sám vím co přesouvám do bodovaných, takže se uklidni

Tobě je nikdo nestrhává tak se nemusíš čílit

NE? Úplně stejně jako tobě

Mě se líbí jak všichni kteří to tady řešíte říkáte jak vám na bodech nezáleží, že je to k ničemu a přitom by jste chtěli zdůvodnit snad každý bod který zmizne...

hodnocení

0x
porad dokola, neodpovidej na otazky ohledne urceni rostliny, kde ziskas ohodnoceni a ja to pozdeji presouvam...
prepocitava se to z principu veci
raadek*
Trička jsou drahý a my nejsme žádná charita! :)
des*
hodnocení

Z principu věci,taky nepozná cizí rostlinu kdejaký vůl.A odpovídám na to né zkrz bod ale proto že to vím,a když je to správně a dostanu ho tak mi má zůstat.Zprincipu že je to dobře.

jabraka*
hodnocení

0x

Des:

Já se nikdy nedívám na počet bodů,je mnohem důležitější,aby z mé odpovědi něco tazající se měl.Uspokojení máš z toho,že je tazatel spokojen.V tom je spravedlnost.

JABRAKA

des*
hodnocení

To jsem si mohl myslet že mne nařknete z hamounství.Body potěší každého.Jen si myslím,že to přesunování je záměrné,zkrátka jak se někomu začne dařit,tj.odpovídá dobře,tak se začne přesunovat a legálně,toho co má být odměněn,srážet dolů.Proto se mi to nelíbí.Teď čekám že někdo napíše-tak sem nelez.Myslím že není vůbec nutno opravovat umístění otázky,to je zcela fuk.Dík za vysvětlení.To že jsem přišel o 4body,za minulý týden,je jen to že na to kliklo 8lidí že je to dobře.A fůůůů,je to vpr-achu.

přemýšlím, kde je vyjádření, které desa obviňuje z hamounství... já ho nenašel...

přesuny otázek vykonává většinou admin, sem- tam i nějaký sysel, žádný z nich však nemá z přesunutí nějaký zisk, admin vůbec žádný, syslové jsou většinou daleko vpředu, desovo ohodnocení je nijak neohrožuje...ti dva, co jsou v hodnocení níže než des, jsou na poradně dlouhou dobu, jeden 6 a druhý 7 let, pro ně omezování nebo ubírání hodnocení nemá absolutně žádný význam...

za poslední rok se do špičky dostalo více uživatelů, kteří jsou registrovaní ještě ani ne celý rok, někteří pár měsíců přes rok...nikdo z nich si nestěžoval, když se jim dařilo, že by je někdo záměrně cílevědomě přesouval a srážel dolů. Ti dlouhodobo registrovaní potom už na nějaké hodnocení vůbec nehledí, umístění ve statistice spíše napovídá novým uživatelům, jakou má který rádce reputaci...

změna hodnocení, teda kvázi snižování, většinou vadí těm nováčkům, kteří se ještě ne zcela seznámili s pravidly a fungováním poradny... další dotazy na klesání ohodnocení vznikají většinou po uplynutí 365 dní od registrace, kdy ohodnocení klesá každým dnem, ve kterém před rokem nějaké to hodnocení uživatel dostal... pokud nezíská jiné hodnocení v posledních 365 dnech,... je to uvedené i v FAQ, teda v často kladených dotazích...

přesouvání otázky do správné rubriky je kvůli tomu, aby uživatel, který potřebuje radu, ji i v té rubrice i s odpověďmi opravdu našel... nikdo nebude hledat odpověď nebo radu k provozu počítače třeba ve sportovní rubrice nebo v chovu zvířat, a přitom ta rada může být velmi obsažná a dobrá... některé otázky a hlavně odpovědi na ně jsou tak všeobecné a rozmanité, a přesto k věci, že jejich umístění ve volné diskuzi je jen k dobru, počet odpovědí je ve většině rubrik omezený na 100...

za bezmála 7 let existence Poraďte.cz se organizace poradny určitě párkrát měnila, podle potřeby a podle představy majitele poradny... je to jeho právo, je to jeho snaha o zlepšení, a reputace poradny tomu i nasvědčuje... ne všechno se všem líbí, někdy se objevily i nesouhlasné reakce uživatelů, nedávno došlo ke změnám a opětovnému návratu k některým osvědčeným postupům... někteří uživatelé naaopak navrhují adminovi určité změny a vylepšení...

názory jsou různé, některé se mění, jiné utvrzují, záleží na přístupu a pochopení... účel poradny je v něčem jiném...

Respektuji oba pohledy a rozumim, ze ztrata zaboli zvlaste, pokud to narusta pomalu. To proc to ci ono patri tam, kde je, se tu da na poradne dohledat - z mobilu se mi to nechce vypisovat.
Nekde v pravidlech je i vyjadreni, ze s pomalym narustem a nespravedlivym hodnoceni pocita.
Doma mam tricek priblizne 30-40kg, takze nesyslim zamerne.

Desi, tato konstrukce o záměrném snižování bodů je úplně nesmyslná. To, že se body ztratí při přesunu z bodovaných do nebodovaných, mě nerozhodilo tak, jako když se mi začaly ztrácet body po roce registrace. I to chápu, ale při každém pohledu na Poraďte jsem měla míň bodů než posledně... no, ono skutečně na bodech až tak nezáleží, ale to říkám, až když jsem časem dosáhla určité bodové úrovně.

Pokračuj ve své bohulibé poradenské činnosti a časem se s tím určitě taky srovnáš.

hodnocení

0x

Take jsem si rikal, ze trycko neni tezke dostat, ale me odpovedi se asi nelibi a par bodu mi take ubylo. Pravdu ma Jabraha v tom, ze je to spis pomahani, nez o obleceni navic. Jinak Jabraka, trycko uz mas doma? myslim, ze by jste si ho za sve rady zaslouzil

ladinpraha*
hodnocení

0x

Naprostý souhlas s Jabrakou i Hejkalem, o bodech to tu přece vůbec není. Takto jsou nastavena pravidla, takto to funguje. A komu se to nelíbí, má spoustu jiných možností.

hop®
hodnocení

0x

I mne samozřejmě zamrzí, že přijdu o hodnotící body, tyto body pro mne jsou jakousi odměnou, vyjádřením, že jsem nenapsal naprostou volovinu. Nejde prvotně o tričko či samolepku, tyto věcičky se dají zakoupit i bez bodů. Zpočátku jsem také přemýšlel o funkčnosti místního hodnotícího systému. Samozřejmě má i své chybičky, nikdy nelze vyhovět všem. Ale když jsem sám sebekriticky musel uznat, že lépe bych to nevymyslel, přestal jsem do Admina "rýpat" a rád jsem uznal, že svůj úkol na této poradně zastává výborně...*palec*

doplněno 28.07.11 19:42:

Nicméně si stále stojím za svým názorem, že určování rostlin či zvířat by mělo být v určitých případech v hodnocné rubrice. Pokud mát tazatel "něco" a neví jak se o "to" starat či naopak jak "to" zahubit, určitě mu pomůže určení objektu, pak si může na netu najít spoustu dalších podrobností... *vezen*

buss

Nesprávnější odměna by byla, kdyby odpovědi hodnotili tazatelé, nakolik jim pomohli, jenže.. kolikrát to už žije samo o sobě a tazatel třeba už ani nežije...

hop®

Bussi, nesouhlasím, třeba mne dlouho trošku "trápí" nějaký problémek, ale jeho řešení už jsem vzdal, a pak díky dotazu na této poradně už vím a nemusím dotaz pokládat tady znovu! Pak rád ohodnotím, i když pouze jedním bodíkem!

krkovicka*
Přiznám se,že když boduji tak oboduji i odpovědi,které si ani rádce nezaslouží(odpověď není k danému tématu)Prostě pročtu a šup.Neřeším...Taky se mi ztrácí bodíky(přesouvání)v jednom týdnu,tuším,že v červnu to bylo 6 bodu dolu.Teď to jde pomalu.Ale což,tričko jsem ještě neobjednala...

Nu body ve statistice ukazují jeden rok, pak se ukazují jen celkově v účtu.

Mimochodem, to bodování...proč to tedy děláte?

krkovicka*
Mavericku?to bylo ke mě?Denně můžu rozdat 15bodíků...aspoň co vím,že je limit.Tak proč ne jen tak?Neříkám všechny,ale ze sympatie,nebo to,že mě odpovědi rozesmali.
hop®

Nejsem Maverick, ale přesto se musím zeptat: ze sympatie k odpovědi nebo ze sympatie k autorovi odpovědi? ;)

krkovicka*
Asi se zasmějete.K autorovi.Už jsem si vytvořila jakési profily a vím kdo je milý a kdo naopak mrzout.Ne jen k dané otázce,ale zhruba kolem dokola.Jsem samaritanec a dokuď budu moci bodovat tak bodíky rozdávat budu.
hop®

Ne, Krkovičko, nebudu se smát, je to spíš k pláči! Právě proto je systém bodování takový jaký je, pokud konkrétně Vás kamarádka zde pobaví a Vy jí dáte bod, není to žádný přínos pro poradnu! I ten milý může poradit ho*no (s prominutím) a ten mrzout má opravdu dobrý nápad či rozumnou zkušenost a tazateli pomůže! I kvůli Vám a Vašemu způsobu hodnocení nelze tento systém udělat dokonalým!

Přiznávám, že i já zde mám pár "oblíbenců" i pár "neoblíbenců". Pokud pročítám seznam příspěvků, jejich nicky v odpovědi mne trošku přilákají k otevření tématu. V prvním případě proto, abych případně dobrou odpověď ohodnotil, v druhém případě abych jejich odpověď nějak napadnul. Ale vše v zájmu tazatele. Ale stejně se nakonec postupem času dostanu k přečtení VŠECH nových příspěvků a snažím se hodnotit podle důležitosti reakce a ne podle sympatií k autorovi...

krkovicka*
Proto píšu,že né všechny body rozdám jen tak...Proč bych nemohla mít sympatie?Člověk který mě tady podpořil,doslova šel semnou proti někomu,kdo napadal mé příspěvky,urážel aj.proč ho neobodovat v jiný otázce?Samozřejmě úplný nesmyslný otázky přehlížím.
doplněno 28.07.11 22:14: Otázky-odpovědi,oprava!
hop®

Samozřejmě, sympatie mít můžete, body také můžete rozdávat jak se Vám zlíbí, dle své momentální nálady, tato poradna je velmi demokratická. Ale třeba i díky Vám o podobným rádcům je (a musí) být systém nastaven tak, aby ohodnocení mělo nějaký rozumný význam! Takže možná i díky Vám si tazatel stěžuje na nespravedlnost! - NIC OSOBNÍHO!

krkovicka*
Význam bodování nikdy fungovat nebude.Kolikrát jsem odpověděla a správně a tazatel mi jen poděkoval ale body neudělil.Jasně,teď bych měla napsat,že duševně mě obodoval slovy DĚKUJI.Jenže teď se bavím o významu.DES není ani první,ani poslední,kdo tady bude remcat kvuli bodování a furt budem trvat na tom,že nejsme hamouni...
hop®

Význam ohodnocení funguje a nikdy nebude ideální, když budeme hodnotit podle autora! Furt bude někdo remcat kvůli čemukoli, jsme přece Češi! Ale zkusme si nejdřív uklidit před vlastním prahem!...

krkovicka*
Uklízet nebudu,je to moje právo volby.Mějte mě za co chcete.Budu si bodovat koho chci a co chci a je mi jedno,zda podle sebe soudím tebe.Jednoduše jak mám poznat,co je pro ostatní přínosem a udělit bodíka?Než jsem sem přišla,bylo tady řečeno,že se chováte často jak stádo.Někdy je to vidět.Proč bych měla jít v ruku v ruce a dělat uplně to stejný co ostatní?
patronka*

Dobrý den, konečně mám vysvětlení, proč jsou někdy bodovány nesmyslné odpovědi, naštěstí ty dobré většinou ohodnotí někdo jiný. Napadá mne, jak by asi porada vypadala, kdyby se bodovalo podle sympatie či antipatie k rádci a ne podle kvality odpovědi. Každý by denně rozdal 15 bodíků svým oblíbencům, vložil několik jednoduchých dotazů a tam by rozdal 3 x po dvou bodech. Snad je to ale možné jen v rubrikách které nevyžadují určité odborné znalosti, tam by se "bodovatelé" jen těžko orientovali. Patronka

krkovicka*
Už zas? Říkám,že nikdy nevyčerpám svuj denní limit na jak říkate na nesmyslech(to nikdy nedělám) a ráda otevřu otázky kde jsou moji milý a ráda jim body dám.Tak mě laskavě neodsuzejte za to že já dávám body na nesmyslech.
doplněno 29.07.11 11:36: Jo a to bylo osobně?Jednoduché otázky ktere zadavam?Podle čeho patron soudíte,že se neptám jako vy jak nastavit antenu nebo zprovoznit pc?
patronka*

Bodujte si co chcete a jak chcete, hlavně když na to máte dost času. Třeba Vám to Vaši milí oplatí. *placni*

krkovicka*
Moje řeč patronko a to nemyslím ironicky.
hop®

Krkovičko, také občas hodnotím reakce, které se nevztahují přímo k dotazu. Ale musí to být odpovědi smysluplné nebo alespoň vtipné! Mizející body mne mrzí, to už jsem psal, občas přemýšlím, jestli jsem byl před rokem stále u počítače, protože zrovna nyní mi "mizí" i body, před rokem získané. *nevi*

Tričko už mám, používám pouze jako reprezentativní, v práci by mi moc dlouho nevydrželo, takže si zatím vystačím s tím jedním, asi už možná mám i nárok na druhé... Samolepka na autě je super, také mi zatím stačí jedna, s více auty nejezdím...

hodnocení

0x

Tak, a já si to všechno poctivě přečetla, a povím Vám, co mám zase za problém já. Já bych chtěla být "děkanem", jako je třeba Marenka. Už je to fůra času, co jsem ".jenom magistrou". A jak na to tak tak koukám, tak tím "děkanem" asi nikdy nebudu, když se někde ztrácejí "zelené hokejky", po kterých bažím zase já. Tríííčko asi nikdy nevyžádám, protože mi o něj nejde, já Vám jsem lidi tak strašně spokojená, když někdo ohodnotí moji odpověď jako že mu pomohohla, anebo ho rozesmála, že bych mu zato ihned poslala tričko já, ze svých vlastních fondů. Asi něco vymyslím. No, to bylo pro odlehčení, ale jinak, nemyslím, že by někdo skutečně toužil po jakémkoliv triku, jde o to, že by se body neměly ztrácet. Jednou je dotyčný získal za svůj příspěvek, byl ohodnocen ostatními uživateli, a nikdo by neměl mít právo cokoliv měnit, či přesouvat. Není to fér. Pravidla "hry", byla jednou nastavena, a nemělo by docházet ke změnám, jakkoliv by je někdo chtěl zdůvodňovat a vysvětlovat. Už to je podivné, a znamená to, že se chyba někde stala. Já osobně bedlivě sleduji, kolikrát jsem byla ohodnocena, protože že mám radost, úplně tu nejobyčejnější radost dítěte, že mě někdo pochválil. Což mě samozřejmě nabije novou energií ve snaze, být někomu prospěšná. Proto tu snad jsme, nebo tomu je jinak? Vždyť už jsme si vytvořili jakýsi rodinný klan, a je nám mezi námi, a s námi děsně fajn! To bychom sem přece nechodili. Já třeba už mám několik účastníků virtuálně ráda, a čtu si jejich odpovědi se zájmem. Takže můj názor je, že v podstatě nikomu nejde o triko, ale o uznání. To je jakobyste někomu udělili medajli, a najednou jste přišli na to, že mu nepatří celá, a kousek od ní odštípli. No je přece fuj! Já jsem pro to, aby lidem nebyli body smazávány. Jednou je získali, a jsou jejich vlastnictvím. Tak.

hop®

Suzy, už tady na poradně chvíli funguji, chvíli jsem byl i "profesorem", pak mne procenta ohodnocených odpovědí vrátily tam, kde hodnostně patřím, kde jsem, a kde asi už zůstanu. A už mne to přestalo i mrzet, neváhám s tazatelem řešit problém dlouhým dialogem, který on už nemůže ohodnotit, ani kdyby sebevíce chtěl. Někteří místní rádci tento problém nehodnocených reakcí v dialogu řeší doplňováním své původní odpovědi, čímž se vlákno stává velice nepřehledné. Jenoho renomovaného kolegu jsem přímo oslovil s dotazem na důvod jeho doplňků, vysvětlil mi že takto reaguje od doby, kdy ho někdo obvinil z příliš velkého počtu odpovědí... *nevi*

Co se týká psychologického významu každého bodu, to už jsem zde za sebe popsal. A jsem si vědom, že jsem občas dostal i body jen za to, že jsem byl vtipný, ironický či sarkastický. Těchto bodů si nevážím, dostal jsem je navíc. Ale mnohokrát jsem napsal rozumnou reakci a odpovědí byly srdečné díky bez bodového ohodnocení - náhodný tazatel asi nedocenil význam hodnocení pro nás (asi i už Vás mohu počítat mezi stálé), místní "pacienty"! Takže ono se to tak nějak vyrovnává... ;):)

des*
hodnocení

Tak vám tady všem,pěkně děkuji.*tuc*

lidus*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte já už tomu také přestávám rozumět ale jelikož to nepokládám za podstatné, nevěnuji mizení svých bodů příliž pozornost. Body mi nechybí ale lidi ti by mi chyběli moc.

udělám skript, který bude upozorňovat na ztrátu hodnocení (ne BODU!) při přesunu otázky - pomohlo by to?

georges*

Možná by nebylo od věci, kdyby se v kolonce Moje poraďte, v podkolonce Ohodnocené odpovědi, ukazovaly úplně všechny ohodnocené odpovědi, nikoliv jen posledních 25. Třeba tak jak je to v podkolonce - do kterých jsem přispěl - tam se ukazují úplně všechny. A ty, které jsou starší než rok a tudíž jim byly odebrány body, by byly třeba nějakou čarou odděleny od těch "živých". Každý by tak měl přehled, proč a kdy o bodíky přišel.

des*
hodnocení

Nevím naco dělat něco navíc,zkrátka tam nech body ikdyž se to přesune,nikdo je nedostává zadarmo(téměř).

Ano, s tím to řešením bych také souhlasila. Jednou jsou body získány, a tak mají zůstat na "kontě". Jinak absolutně chápu přesouvání otázek, někdo (a i já) to třeba správně nezařadí. Ale to je něco jiného. No, zase ale do toho tak nevidím, tak je to jenom laický názor na věc. Ono to je možná proto, že by pak ti nejlepší, asi už nemohli dostat vyšší ohodnocení, nežli ten děkan. A co pak? No třeba děkan na druhou, pak na třetí...a tak dál. Ale to už mě neberte vážně. ;)

hop®

Nebereme vážně. ;)

Hodnostně nad děkanem je ještě rektor, viz seznam hodností v záložce registrace. Vzhledem k počtu rektorů asi už další hodnost není třeba.

Volná diskuse není hodnocena, takže je naprosto logické, že při dodatečném správném zařazení příspěvku Adminem se body v těchto tématech ruší. Původně, při správném zařazení tazatelem, by totiž vůbec neměly možnost vzniknout!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]