Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachovat registraci Čibuka?

Od: patronka* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, prosila bych nejen za sebe, aby byla zachována registrace cibuk® , i když víme, že on už sem přijít nemůže. Za krátkou dobu, kdy se tu s námi scházel zanechal mnoho moudra a k jeho odpovědím se budeme rádi ještě dlouho vracet. Děkuji mnohokrát. Patronka

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zachovat registraci, v tom smyslu, aby ji už nikdo jiný nemohl použít, s tím naprosto souhlasím. A co zřídit např. ve Statistice uživatelů jakousi "pamětní desku"?

patronka*
hodnocení

To nezní moc dobře *stop*, dostat se na takovou pamětní desku není zrovna optimistická představa. Já jsem si v posledních dnech četla zpětně čibukovy odpovědi, ale všechny se mi najít nepodařilo. K některým bych se ráda časem vrátila, s jeho odchodem mnoho z nich má najednou závažnější význam, tak aby prostě nezmizely. Patronka

ladinpraha*

To byl jenom takový, možná hloupý, momentální nápad.

marenka*
hodnocení

0x

Mě ta pamětní deska přijde jako dobrý nápad. *modla* A udělala bych k tomu složku s odpověďmi, které lidi tady oslovily. Snad mi rozumíte, jak to myslím. Prostě jméno a pod tím nějaký ten výtah. Vím o čem mluvím, posledních bohužel jen 20 smsek od tatínka mám schovaných a když mi nedávno "spadnul" počítač, měla jsem největší strach právě o ně. To jméno bych zamkla, aby ho nikdo nemohl použít. Na čibuka památku. Tak úchvatný Člověk si to zaslouží.

hodnocení

0x

Vyjadřuji tímto hlubokou a upřímnou soustrast,opravdu báječný a chytrý člověk,klobouk dolů!

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý nápad ta registrace ale pro stavění "pomníků" zrovna nejsem, napadlo mě, že by si zasloužila jeho rodina tričko (Jakub by snad měl radost), pokud to bude možné věnuji ráda své body.

patronka*
hodnocení

Liduš, to je príma nápad s tím tričkem, ale podle mých propočtů měl čibuk 46 ohodnocených odpovědí, tak mu admin možná už tričko poslal. Jen jestli bude Jakubovi pasovat, nevíme jak vypadali. Teď by ale tričko pro Jakuba bylo ještě moc brzy, bude mu nějaký čas trvat, než se dostane z nejhoršího zármutku. Taky se trošku bojím jestli se sem k nám Jakub vrátí, aby všichni věděli, jak se k němu chovat. To totiž ani v reálném životě lidi často nevědí, mám s tím bohužel dost zkušeností. Patronka

lidka*
hodnocení

0x

Je přeci možnost zařadit si diskuze, které se nám líbí - do oblíbených. Stačí jenom kliknout nahoře. Alespoň doufám. Já si myslím, že bychom na toho našeho čibuka měli jenom vzpomínat v duchu a ve svém srdci. Jak se o tom stále píše, tak se zase rodina snaží v duchu slušnosti odpovídat a tím se neustále rány jitří. Já bych byla pro to, abychom nechali na Majdalence i Jakubovi - na jejich rozhodnutí, zda budou chtít i nadále s námi diskutovat a nebo ne. A já sama budu strašně ráda, když se po čase sami přihlásí. Ale nechme jim teď čas na to, aby se smířili s odchodem tohoto skvělého člověka.

doplněno 11.07.11 21:32:

Nechci nikoho přemlouvat. Ale vím, že když mi odešel milovaný člověk a začala jsem se s tím pomalu smiřovat, každá později projevená soustrast mne znovu hodně rozhodila. Takže si myslím, že si zaslouží, abychom celé rodině dali čas na postupné smíření se s touto smutnou realitou. Nemyslela jsem to v žádném případě špatně, jenom se za to přimlouvám.

patronka*
hodnocení

Lidko, čibuk za 40 dní svého působení na této poradně napsal 196 odpovědí, z toho 46 (47) ohodnocených. To je hodně na zařazení do oblíbených, ale rozhodnutí nezáleží na mně. Teď jsem si ale uvědomila, že všechny příspěvky k původní zprávě od Jakuba jsou nejspíš pro nick cibuk® přeposílány na mail, tak tam bychom asi už vážně neměli pokračovat. Tento dotaz jsem položila já, takže si je může čibukova rodina přečíst, až sami budou chtít. Patronka

krkovicka*
Patronko.Nechci byt zlá a mrzelo by mě,zda si někdo bude něco takového myslet.Nebylo by snad lepší ustát tenhle hon,pietní místo na hlavní stránce a jiné tomu podobné?V den kdy jsem tady četla o umrtí pana Čibuka,jsem doma zapalila svíčku,za něj.Možná i někdo další nevím.Rozloučila jsem se tak jak se patří,virtualně a myšlenkově.Tohle už mi připadá jako...nevím jak to nazvat.Nechte prosím rodinu truchlit.

hop®
hodnocení

0x

Netušíme, kolik bývalých kolegů přestalo dávát cenné rady proto, že opustili nejen tuto poradnu. Zde jsme se o smutném konci kolegy dozvěděli jen díky předtuše tohoto kolegy a schopnostem jeho vnuka. Jeho památku si nosme v sobě, netřeba pomníků...

patronka*
hodnocení

Hope, o tom to právě je. Když se některý z rádců přestane dostavovat na poradnu, nikdo to neřeší a registrace zůstává po nějakou, možná i dlouhou dobu zachována. Tady ale všichni víme jak to je, tak jsem jen projevila přání, aby zůstala registrace zachována, tím i přístup k jeho odpovědím a hlavně aby nemohl být zneužit nick cibuk® . Nic víc a nic míň. Možná jsem to nenapsala dost srozumitelně. Patronka

hop®

Patronko, doba zachování registrace od posledního připojení je dána Adminem, nebo spíše tím, jak vytvořil a nastavil tuto poradnu, na ostatních serverech (alespoň podle mých zkušeností) to bývá jeden rok. Zneužití nicku je podmíněno znalostí hesla, heslo znají členové Čibukovy rodiny, tam pravděpodobně zneužití nehrozí, i Jakub si založil vlastní registraci. A co se stane s nickem po vypršení jeho "ochranné lhůty", to nevím, snad to upřesní Admin. Asi by bylo systémově nelogické, kdyby zůstalo trvale zablokováno pro nové uživatele, teoreticky by mohl být brzo nedostatek nicků. Samozřejmě se bavím obecně, o nastavení systému.

cibuk® by si jistě nějakou výjimku zasloužil, ale patrně by nebyl v minulosti a budoucnosti sám. A není rozumné, když pro samé výjimky přestávají fungovat původní pravidla.

Myslím, že kdyby někdy nastoupil nějaký "nový" cibuk®, nastaly by dvě možnosti. Buď by to byl člověk moudrostí a znalostmi srovnatelný s "naším" Čibukem, pak bychom (kdybychom zapomněli na poslední týden) netušili, že jde o jiného člověka a věřili bychom, že se "náš" Čibuk vrátil z třeba cesty kolem světa. Anebo by to byl člověk jiný, a všichni, kdož jsme zde Dědu Čibuka poznali, bychom okamžitě věděli, že u klávesnice sedí někdo jiný. Novým rádcům, kteří zde ještě nejsou, by to bylo jedno, neměli by možnost srovnání.

Závěrem se omlouvám za přísnou racionalitu svýh úvah, věřte, že se do ní trošku nutím. Ale ponechme si Dědu Čibuka ve svých srdcích, nevnucujme ho příštím generacím...

Naprostý souhlas.

hodnocení

0x

není možné... správné a šťastné dělat tyto vyjímky ohledně registrací. Všechny nepoužívané registrace se po roce a půl samy smažou a tak je to i správné. Kdyby se někdy objevil jiný cibuk čemu to vadí? Původní odpovědi zůstanou a budou jasně označeny, že s novým cibukem nesouvisí.

Pamětní deska se mi také nelíbí. Bylo by to příliš smutné místo, které se sem nehodí. Je to smutné, ale musíme jít dál...

patronka*
hodnocení

Jestli registrace zůstane ještě rok a půl, pak je to v naprostém pořádku. Možná po té době si už na čibuka 1. nikdo nevzpomene, ale u nicků je nekonečné množství možností, tak si tento třeba nikdo nezvolí. Dík za vysvětlení. Patronka

jakubdeda*

Našel jsem u dědy toto:Až jednou na věčnost odejdu,neplačte tůze,těžko se pak nese plná slz ta nůše.Nedělejte ze mne ikonu,ke které se modlí,jen vzpomínky si zachovejte a na hrob jen kytku dejte! Přesto děkuji všem.Jakub

lidka*

Díky i tobě Jakube! Myslím, že to jsou krásná a moudrá slova. Vzpomínky nám nikdo nevezme. A až budeš chtít - už jsem zjistila všechno o té hvězdě. Lidka

aaaaaaaaaaaaaaaaa

TA registrace

výtka
Upozornění od administrátora 13. 07. 2011 08:32:28
hm... díky *palec*

re*
hodnocení

0x

co se stalo cibuk@?

výtka
Upozornění od sys maverick 19. 07. 2011 20:58:15
poradte.cz/...ke konci...ani se mi to sem nechce psát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]