Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak jsem tu již psala, přestěhovala jsem se i s internetem na prázdniny na chalupu a tady na poradte.cz jsem už dostala 2x plot, protože moje IP adresa ...uvedeno číslo...je v rizikové skupině. Admin mi dal návod, jak tu svou IP zjistím ale já mám každou hodinu jinou. Zpočátku se shodovala první dvě dvojčíslí, teď už ani to ne. Momentálně jsem připuštěna, tak toho honem využívám, než zas dostanu další plot. Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit? Já totiž potřebuji různé rady a bojím se zadat otázky, aby se někam neztratily. Děkuji. Patronka
Takže znovu, jedná se o náhodný přístup a proto je počítači vždy přidělělena jiná IP. Jako jízdenka na bus či vlak, pořadový lístek na úřadě atd. . To není jako RZ či RČ. Neřešit to.
Int je plný popisů - cs.wikipedia.org/...
mojeip.cz/...
atd
Pane buss®, Vy jste zřejmě opět nepochopil podstatu problému. Odkazy Vámi uvedené znám a jsou mi naprosto k ničemu. Mne to IP číslo vůbec nezajímá, ale zaráží mne, že mi to snadno vygeneruje rizikovou adresu a tím mi znepřístupní poradte.cz. To je pro mne důležité, dotaz proč se ta adresa stále mění je jen pro doplnění mých znalostí, ale doufala jsem v odpověď od někoho, kdo nedává jen odkazy, ale skutečně tomu rozumí a umí vysvětlit. Patronka
A co požádat poskytovatele o přidělení veřejné IP adresy? Pakliže to poskytovatel dokáže a za rozumnou cenu (čím dál více poskytovatelů ji poskytne i zdarma v rámci tarifu), není co řešit. Budete mít stále stejnou IP adresu, která "bude jen a jen Vaše", za kterou si budete zodpovídat sama. Pro některé služby je to nezbytné (některé hry, IP kamery). Nevýhodou může být nápor na firewall.
Myslím, že se vyskytujete v nějaké lokalitě, pro kterou má operátor vyhazenu určitou množinu IP adres (podle příslušné BTS). V té zeměpisné lokalitě - a tedy v té množině IP adres se vyskytoval někdo, kdo poradnu otravoval a některé tyto adresy byly tedy zablokovány. Bohužel při připojení na net občas asi dostanete přidělenu právě tu blokovanou adresu. Je to jen moje teorie, ale asi trošku pravdivá. Pokud nebudete mít na poradnu přístup, mělo by stačit se odpojit od netu a znovu se připojit, systém operátora vybere jinou volnou a neblokovanou (snad?) IP adresu.
Hope díky, mne napadla taková nepravděpodobná náhoda. Možná si vzpomenete, že mne před pár měsíci obvinila jakási "topka", že jsem ze stejného městečka jako ona, a že jsem ji idetifikovala. Pravda to samozřejmě nebyla, ale teď jsem u malého městečka a co když ta topka byla odtud? Já tam sice nikoho neznám, ale to by teda byl gól. Po prvním šoku, kdy mi byl odepřen přístup na poradte.cz jsem už klidná, já zatím musím být uvnitř v chalupě a tak mám strašně mizerný signál. Když už Vás mám na příjmu, tak dodatečně dík za jednu loňskou radu, která se týkala každoročních oprav splachování po napojení vodárny. Dle Vaší rady jsem nejdřív odpustila za roháčkem vodu do kýblu a splachovací zařízení se NEUCPALO. Sice jsem zas udělala jinou chybu, ale už to všechno funguje. Přeji hezký den. Poslala bych slunce, ale nemůžu na klávesnici netbooku najít hvězdičku. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.