Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem zpět a na pc jmenem Vincent našla Poraďte.cz na svém místě a vpořádku Od 16.3. mám fuglnový pravý kýčelní kloub. Týden na ortopedii, 2 týdny na rehabilitaci a 4 týdny v lázních Klimkovice. Všude byli báječní. Ve Fakultní nemocnici jsem se operátorovi dr.Kašpárkovi, který je obdivuhodný, úžasně povedla. Se snesitelnou bolestí mě rozhýbali a naučili spoustu potřebného. Jsem sice o vysokých berlích, ale bez bolesti, s plným rozsahem pohybu. Setkala jsem se s laskavou profesionální péčí, lidskostí, informovaností, dobrou stravou a bezva spolubydlícíma. Jsem osudu nesmírně vděčná za všechno.
Doufám, že moje stárnoucí tělo bude mít chvíli rozum a bude bez problémů a bez bolesti sloužit a já budu mít pěkný život a denně se budu moci na chvíli zastavit na Poraďte.cz :D
Vítám bábinku zpátky a v hloubi jí z duše závidím... má to za sebou...já na tom ještě jenom pracuji...
včera jsem šel pěšky z Bilíkovy chaty zpátky do Dolního Smokovce, a k tomu téměř celou cestu z kopce po té asfaltce, a kloub se ozval, a dost dotěrně...
kdysi z T. Lomnice pod lanovkou nahoru na Skalnaté pleso a po Magistrále během ke Studenovodským vodopádům, na Hrebienok a do Smokovců, to byla malina...
včera...zjistil jsem, že už nejsem takovej frajer, jaký jsem kdysi býval...a když člověkk tomu vidí to množství vývratů a pařezů po polámaných stromech, tak zapláče i nad sebou i nad přírodou... kdo znáte Tatry, zachovejte si v paměti to množství stromů... bejvávalo...
takže babko, za rok touhle dobou poběháme po Tatrách?
Já mám z Tater nezapomenutelné zážitky, protože jsem se tam zastavoval každý rok o dovolené, naposledy v roce 1990. Ale poslední roky mě přesvědčily, že vůbec není dobré navštěvovat místa svého mládí a raději na ně jenom vzpomínat. Příroda je v katastrofálním stavu, všechno je zanedbané, krásné lesy a vůbec místa už neexistují a na člověka čeká jenom zklamání. No nic, hlavně se ve zdraví vrať.
Milá babkazov, to je super, vše je v pořádku, a už Vás mládenci zvou do kola. Tak se zase budeme těšit na Vaše milé a rozumné příspěvky
. Je vidět, že jsou ještě hodní lidé, včetně zdravotního personálu. No a pomaličku se i nožka rozeběhne. Tak se nám zase brzy ozvěte. - stařenka
Jsem celá dojatá, kolik lidiček mi píše a přeje uzdravení. Děkuji vám, děkuji všem :D Nezdá se mi to tak dávno, kdy jsem lítala po tělocvičně pod koši a v treningu po lese a po schodech a s čínkou na ramenou vyskakovala na lavičku, za účelem zlepšení výskoku pod košem. A když se hlouběji zamyslím, je to skoro půl století, co tak rychle uběhlo a já se před zrcadlem vždycky leknu, jaká starší paní na mě civí. Vůbec ne ta, na kterou jsem byla zvyklá.
To zrcadlo mě zas až tak nebere, ale tělo mě zrazuje čím dál častěji. Asi nejen mě. Marné volání. . .
Dobrý den,taky jsem byla na operaci s pravým kyčelním kloubem.Operace se povedla,přestaly ty šílené bolesti v kyčli a v zádech.Konečně mohu spát a dělat věci,které jsem léta nedělala.Ale protože mě při operaci poškodili nějaký nerv,necítím nohu v dolní části(palec a prsty).Skoro dva roky jsem chodila na rehabilitaci obden.No,baletka ze mně už nebude,nohu budu cítit pořád,ale co je to proti tomu,že si mohu uklidit,zalít kytky,dojít na nákup,na procházku.Chodím na různé pochody,jdu si svým tempem a raduju se z každého dne.Totéž přeju i Vám a každý den bude pro Vás svátek.Mějte se sluníčkově .Marie
I já Vás z celého srdce vítám zpět.
Jsou chvíle v životě viďte,kdy je nám nad sluce jasné,že fráze :Hlavní je zdraví. ,není fráze,ale fakt.
Takže .Ať slouží
Strašně ráda tě vítám zpátky - hlavně s nůší optimismu a to je důležité!
Ty jsi se nám vrátila a já jsem zase lehla. Proto tě vítám až dneska, kdy jsem si už musela naordinovat poradnu.
A budu pomaličku dohánět svou absenci. Vše už bylo řečeno - to bych se musela jenom opakovat. Tak jenom ti chci ještě jednou říct, že jsem ráda, že už jsi zase mezi námi a navíc pěkně povedená ! :D
Už je to lepší! Tak jsem si znovu povolila poradnu
Když má člověk trápení, tak by mohl třeba i nepříjemně reagovat a to by nebylo dobré. V poslední době toho zde bylo na můj vkus až příliš.
Takže jsem se raději zdržela diskuzí a jenom se léčila a povalovala.
Dobrý den,
jsem tu nová, ráda bych se Vás zeptala, jak se s odstupem času cítíte? Co pohyb, bolesti ...? Ptám se proto, že už mám domluvený termín na operaci uměl.kyčel.kloubu a chtěla bych vědět, jak dlouho trvá rekonvalescence, zda operace nelitujete. děkuji za info. Linda, 35 let
Každopádně Vám gratuluji, že Vám to dobře dopadlo.
lindo, omlouvám se, že odpovídám až teď, teď jsem totiž našla vaši otázku. Já jsem, jak bych to řekla, asi blázen. Lékař mi povolil 100% zátěž, že se uvidíme za rok. Kloub mám pohyblivý, bez problémů, bez sebemenší bolesti. Už i na něm spávám. Fakt jsem bez problémů. Až na to, že se na nohu nemůžu postavit. Rozum mi říká, že bez obav mohu, noha také, ale nepostavím se na ni bez opory francouzské berle.
Je to šílené! Doma pajdám kolem nábytku a držím se jako blázen. Když jdu kolem stolu nebo kredence, položím špičku ukazováčku na plochu. Jen lehounce. A jdu rovně, bez sebemenšího zakulhání. Opřu se dlaní a pajdám, neopřu se vůbec a jít nemohu. Blázen! Fakt blázen. Jsem ze sebe na mrtvici, ale nedokážu to. A to jsem opravdu tvrďák! Žádný bolestýnek!
Příští týden, když se mi to v hlavě nesrovná, zajdu si nechat napsat rehabilitace, jak mi to radí fyzioterapeutky v rodině.
Ale jinak úžasná pohoda! Nic mě nebolí, spím, nezasekávám se, sedám, vstávám bez problémů. Kloub je dobrý, hlava je blbá.
lindo, nakoukněte do vnitřní pošty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.