Nejste přihlášen/a.
Nebylo by prosím možné udělat něco s editorem?
Když jsem sem přišla, bylo možné zalamovat řádky, to se časem zrušilo. Místo řádků jsem musela začít používat odstavce a teď se "ruší"i ty? V tomto dotazu jsem vložila dva odkazy pod sebe jako dva odstavce a podívejte se, jak to dopadlo – odkazy se "slily". Moc by mne zajímalo, kolik lidí si všimne, že to není jenom jeden odkaz...
Dobrý den, já se přidám se zjištěním, že se s editorem něco stalo či stále děje. Řekl bych, že to celé nastalo s aktualizací serveru na nový SW dne 10.6. 2016. Do té doby jsem psal v editoru ob řádek (nebyl to úmysl, ale ani to nevadilo). Nyní sice v editoru píši stále ob řádek, ale po vložení příspěvku se tento "srazí". Takže, pokud mám zájem na nějaké "štábní kultuře" (estetické editaci textu dle sebe), tak výsledek nemohu ovlivnit - zobrazí se text, jak on uzná za vhodné. Zdravím! P.S. Není to problém v tom, že starší verze prohlížeče nezvládne nový SW nebo je to vylepšení úmyslné? Děkuji za případnou odpověď.
admin - děkuji Vám za odpověď. Měl jsem obavu, že to bude úmyslné, protože se srazil text i v příspěvcích starších a starých. Měl jsem to rád, protože to bylo čitelnejší a také mám na myši takové malé kolečko, kterým lze stránku s textem posouvat (a není to špatný vynález) .
No, nic - tak to psaní budu "mastit" a ponechám tu úpravu na rozhodnutí systému.
Mockrát děkuji za tuto úpravu. Již dříve jsem si všimnul, že někteří přispěvovatelé se snaží přizpůsobit z nějakého důvodu formátování odstavce a provádí do textu typograficky podivuhodné věci, které čitelnost naopak zhoršují. Takový text pak vypadá ještě mnohem hůře na mobilech, tabletech a podobných zařízeních a o to hůře se tam i čte. Takže já vnímám změnu bez debat pozitivně.
Jak software pozná, kdy odstavec nemá zmysl? Nobo to někdo systematicky sleduje "ričně"?:
Musím se přiznat, že mi občas zmyzely odstavce tam, kde byly naprosto nezbytné a ječtě to zmrvilo třeba indexy, takže z mého textu vznikl naprostý blábol. Je fakt, ýe pokud jsem si toho včiml včas, dalo se to většinou napravit pomocí funkce opravy, a taky se mi to nestává vždy, spíše náhodně, takže jsem to přikládal nějaké své vhybě, ale na druhou stranu někdy nepomohla ani oprava, Pomohlo by code decode? (nenapsal jsem tamzávorky, ony tam pmají být, ale zmizely, zbůsobí aktivaci teto fynkce a všechno je pak jinak)m přiznám se, ýe jsem tuto možnost nějak nezkoumal.
Jinak to, že mi občas zmizí menšítko čo většátko, chápu, tosouvisí s kodovaíním php?, a snažím se s tím počítat, ale vlastně by mne taky zajímalo, jak tomu zabránit.
SW podle mne smysl zalomení odstavce poznat nemůže, maximálně to odhaduji na nastavení nějakého minimálního počtu znaků, před nímž editor odstavec nezalomí. Ale i podle mne je to kontraproduktivní.
Vy dost často píšete matematické vzorce, já zase výpočty mezd, daní, sociálního a zdravotního pojištění... Pokud bych výpočet napsala na jeden řádek, nebude to přehledné.
Navíc se při výpočtu pojištění vychází z jiné částky, než při výpočtu daně...
Zalamování textu je potřeba kvůli smyslu textu, výpočtu, ...
Smysl textu (obsah) žádný editor ani jiný SW "neumí" posoudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.