Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozor na podvodníky s parfémy!

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dejte si pozor na podvodníky, kteří se pohybují na parkovištích před obchodními centry. Mám zkušenosti z Pardubického kraje. Mladí hoši a slečny, upravení, perfektně oblečení, příjemného vystupování, s tužkou a deskami. Nejdříve tvrdí, že dělají průzkum spokojenosti zákazníků pro obchod, před nímž stojí /pro Globus, pro Penny.../, předstírají zájem, dělají, že si něco zapisují. Pak prohlásí, že právě do této prodejny budou během 10 dnů zavedeny nové druhy francouzských parfémů. Vzápětí vytáhnou 3 krabičky, nastříkají vás vzorky a sdělí, že mohou dnes až 20 lidem udělat senzační nabídku. /já byla desátá - tudíž se nabídka konala/. A jeden parfém prý místo 1550 Kč Vám nabídnou za 1000 Kč. Když odmítáte, jdou s cenou dolů, mně slečna nakonec zašeptala /aby to okolní lidé neslyšeli!/, že tedy jenom za 250 Kč. Tedy za šestinu původní ceny. A stejně na tom vydělají. Obsahem jsou jen mírně ovoněné vody polské výroby v hodnotě několika korun /asi 20 Kč za lahvičku/. Varovali před nimi už i v Černých ovcích na ČT 1. :( Své vystoupení většinou vylepší tím, že Vám položí kontrolní otázku: Kdo je vyobrazen na české tisícikoruně? Pokud zaváháte a hned si nevzpomenete, poradí Vám, abyste se podívali do své peněženky. A pak vědí, že peníze tedy u sebe máte a přilípnou se na Vás jako pijavice. Já jsem odolala, vím, s kým mám tu čest, ale viděla jsem zpovzdálí, jak se dva nákupy uskutečnily. Tak si dejte pozor, za velké peníze místo luxusního dárku pro dívku či manželku byste si přinesli domů takřka bezcenný sajrajt. Jaga. ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Od takových a podobných nabízečů NIKDY NIC. A byl by klid, slabí naletí. Bohužel budou vždy.

lidus*
hodnocení

0x

Kupovat parfém, zaručeně kožené bundy, super levné a profi nářadí nebo zlato na parkovišti u supermarketu ,může jen blázen nebo moji prarodiče (bohužel u těch je veškerá osvěta marná). Osobně to přepadání lidí a vnucování výher a slev ignoruji. Přesto doufám, že vaše varování nějakého poblouznělého uchrání od zklamání.

ztrewq
hodnocení

0x

Díky za tip. Těmto prodejcům bych přiřadil slovo podvodník. Jak se jich ale účinně zbavit, když živ. úřad potažmo stát jejich existenci toleruje? Jak už tady padlo, starší lidé snadno podlehnou a podvodník na nich vydělá!

buss

A co s tím má dělat "stát"? Takový prodej není zakázán, když už, tak je to věcí obce co trpí na svém území.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano taky musím souhlasit a upozornit na to,že stojí při výstupu z metra B na Zličíně,jsou tak sprostí,že vám ukážou i svoji šrajtofli,kolik dnes už vydělali.Správně naučené formulace,vystupování a úsměv vždy použijí.Obcházím je velkým obloukem.
Ja porad rikam, ze v podobnych pripadech to neni vubec zalezitost pro policii. Pokud ma clovek obcansky prukaz a volebni pravo, pak by mel mit i nejakou definovanou honotu IQ a byt proti temto podvodnikum imunni. Jestli ze neni, pak by nemel mit ani OP, ani volebni pravo.
A to ze se temto podvodnikum vyhybate obloukem je v podstate take chyba. Naopak, pokud se predemnou nekde objevi, rikam jim „bud uhnete, nebo jdu pres Vas”. V mem pripade radeji ochotne uhybaji..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]