Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářeči v Brně

Od: sestra* odpovědí: 2 změna:

Mohl by mi nějaký znalec zjistit v které škole v Brně se bylo možno vyučit svářečem kolem roku 1916, moc děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Už jsem prošla veškeré knihy o Brně co mám ale našla jen zmínku o tom, že tovaryšské a mistrovské zkoušky strojnické se v r. 1918 skládaly ve Zbrojovce. Budu pátrat dál, nemáte víc informací? Myslím, že tehdy se zkoušky dělaly když jste pracoval u nějakého mistra a po několika letech vás on uvedl do stavu tovaryšů.

doplněno 02.05.11 13:26:

Česká průmyslová škola dnes je to SPŠ Sokolská 1. Ta by to mohla být.

sestra*
hodnocení

Díky za zájem, viděla jsem jako dítě vysvědčení kde bylo asi sedm odborných předmětu a podpisy učitelu, podrobnosti bohužel už nevím,ale když zjistím školu, dá se opis vyzvednout z archivu.Tvořím rodokmen a historii rodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]