Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoct při půjčkách a lichvě?

Od: cernydrak* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,Euro future a Česká kapitálová a investiční společnost jsou podvod!
Chtěl jsem se zeptat jestli je možné platit za něco co mi ani neposkytli,k tomu mi už od té společnosti napsala vymahací
agentura ale tu nemohu najít na internetu,nezvedají tel a email neexistuje.Žádal jsem přes internet o půjčku volali mi poslali
mi podklady poštou a na víc jsem udělal hloupost že jsem si nepřečetl smlouvu půjčku mi zamítli a chtějí po mne 4800 kč.
Dá se s tím něco dělat mají tam veškeré paragrafy ale nerozumím tomu a přijde mi to dost divné kord ve smlouvě mají právníka kterému jsem psal a ten mi psal že k nim vůbec nepatří.V tu dobu jsem byl i nezaměstnaneý protože jsem v tu dobu marodil na pracovní úraz kde jsem marodil do 30.listopadu ale zápočtoví list mám do 09.08 2010 a o půjčku jsem si žádal 19.11.2010.
A nakonec jsem se chtěl zeptat když Platím půjčku na 4 roky u Profi credit a vzal jsem si 33 000 a oni chtějí 82 000 jestli to není lichva a jestli by se s tím taky nedalo něco dělat.
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Posl Josef

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Není už trošku pozdě na kladení otázek. Ty měly být položeny před podpisem smlouvy. A taky si smlouvu pořádně přečíst, hlavně to, co je psáno malým písmem. Teď už zbývá jenom jediné: nést důsledky svých nerozvážných činů. Doporučuji si znovu a důkladně přečíst všechny smlouvy a pokud je v nich něco nejasného, tak konzultovat s právníkem. Ale tyhle smlouvy bývají obvykle velice dobře právně ošetřeny.

kato*
hodnocení

0x

Co je lichva na to je těžko odpovědět,když to není ani zákonem jasně definované uroky.com/...*bum* A s těmi politiky co máme ani nebude.

ukulele*
hodnocení

0x

Josefe Josefe, dobrý den přeji, je velice těžké Vám poradit . Hned na začátku píšete, že jste udělal hloupost a že jste si nepřečetl smlouvu, to já dost dobře nemohu pochopit, vždy čtu čtyřikrát v různém rozpoložení, u delších věcí si dělám výpisky ke kterým se vracím. Zřejmně je těch 4.800 nějaký ,,manipulační,, poplatek? Ten uhradit musíte, no a myslím že Profi credit ani řešit nemusím, stále se to opakuje a i já člověk bez půjček jsem měl konflikt s jedním zaměstnancem Profi creditu, když jsem mu vysvětloval, že jeho práce je nemorální, no - chtěl se se mnou prát. Na co jste si půjčku bral? A určitě jste si DŮKLADNĚ přečetl smlouvu a spočítal si výši vrácené částky. A jestli je to lichva? V dnešní době není, neboť je to zákon nabídky a poptávky, když s tím někdo souhlasí a ty peníze až tak moc potřebuje, tak proč ne? Je to stejné jako se prodávají různé výprodejové věci na zájezdech za přemrštěné ceny, je to nemorální? a proč, když to někdo je ochoten zaplatit?

buss
hodnocení

0x

Jistí lidé jsou prostě nepoučitelní, téměř denně je něco v TV a jiných médiích a nic platné, vždy někdo naletí. A na tom je to postavené.
Ale když čtete inzeráty pochtívající půjčky a pěkně vysoké, jak o ně žebrají, se záznamem v bankovním registru, nabízející podpis směnky, tak co si těch lidech myslet? Oni neví, že nejsou schopni to splatit?
Ví, jenže teď něco zaplácnou a pak nastoupí další věřitel a tak dokola. Prostě jedna skupina lidí taková nezodpovědná, až na vyjímky, je. S tím se dá dělat nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]