Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rubrika Zdraví

Od: ben® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, přicházím s "revolučním" návrhem na zrušení rubriky Zdraví. Možná je to pouze můj dojem, ale množí se tam rady typu: "Zajdi si za doktorem", což je na úrovni pravidla poradny Z4 (a nepostihováno, resp. často i ohodnoceno). Myslím, že když někdo nechce poradit nějakou zkušenost nebo být konkrétní a až potom doporučit lékaře, tak pouhé odeslání směrem k našemu zdravotnictví je málo. Domnívám se, že tato rubrika je kontroverzní až nebezpečná, pokud tam není rada konkrétní či je pouze radou "odesílající" (potom je to rada bezvýznamná). Děkuji Vám za názory a zdravím!

P.S. Sebekriticky uznávám, že jsem tam zřejmě podobnou odpověď někdy vložil i já.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud je ohodnocena odpověď, která je proti pravidlům je dobré jí nahlásit. Ostatně každou která nesplňuje pravidla, ale v tomhle případě to tak úplně není. :)

Je potřeba rozlišovat "prkotiny" a vážné věci. Ač i z prokotiny může být víc. No je to těžký...

Ale určitě jsou v té rubrikce otázky vyřešené i ke spokojenosti tazetele... jen se pak nemůžeme divit, že nebudeme za hvězdy na Primě a spol. *smich*

doplněno 16.08.16 07:48:

tu reportáž jsem viděl a musím říct, že sledování pořadů Primy na internetu je očistec. Na začátku zpráv 5 reklam po cca 15sec, které jde přeskočit po 15sec *smich* Takže 5x15sec reklam, přetočil jsem zprávy tam, kde mi někdo poradil čas, že je ta reportáž. Ihned následovalo dalších 5x15sec reklam a když konečně začala vytoužená reportáž, tak po minutě přišla pro jistotu ještě jedna reklama uprostřed slova... zajímalo by jakou mají sledovanost, protože reklam je tam více než v TV. Jsou to blázni!

Jinak to opravdu pomohlo oslovit jen ty, co poradte.cz znají... Ostatní to přejdou jako "jeden z webů" :)

hodnocení

0x

Rubriku Zdraví bych ponechala z mnoha důvodů. Např.:

Pokud rádce odpoví, aby tazatel zašel k lékaři, je to odpvěď správná. A je správné ji ohodnotit. Ne pro body a budoucí trička rádců, ale právě pro tazatele, který uvidí, že podobný názor má více lidí.

Ne každý dotaz se týká náhlé příhody břišní. Rubrika by scházela pro drobné potíže, dlouhodobou péči, různé babské rady atd.

Clayman - Na Primě nevyzněla poradna špatně. Navíc ten, kdo ji nezná, ani z té chvilky nepochopil, o kterou poradnu se jedná. Kdo ji zná, má svůj názor.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpovědi a názory. Komerční TV nesleduji, tak obsah reportáže neznám (a ani mě nezajímá). Možná by šla rubrika Zdraví přesunout do Volné diskuze a tam radit ono zasílání k lékaři, když jiná a smysluplnější rada není. Navíc, tazatel zřejmě o možnosti navštívit lékaře stejně ví. No, je to jen můj názor. Zdravím!

hodnocení

0x

Já si nemyslím, že by se měla rubrika zrušit, jsou některé problémy, které musí vyřešit lékař, ale občas se tu najde i dobrá rada, proč hned tedy spěchat za lékařem.

ben®
hodnocení

Dobrý den, souhlasím s tím, proč hned spěchat za lékařem (s každým "pšoukem") - a to je právě ten problém, že zdejší populární rada je to odeslání k lékaři (bez podrobnější rady). Zdravím!

doplněno 16.08.16 10:56:

zajda888 - tak by se třeba rubrika Zdraví mohla přejmenovat na Zdraví - běžte k lékaři .

Já jsem zastáncem toho,že člověk by si neměl stanovovat diagnózu podle toho,co se dočte na internetu a pak se podle toho třeba sám léčit(myšleno všeobecně,nevztahuji k poradně).
Radu,aby si tazatel zašel k lékaři,považuji za nanejvýš správnou.Myslím že mezi rádci žádný kvalifikovaný lékař není.
doplněno 16.08.16 10:32: Na druhou stranu musím uznat,že "babské rady" z vlastní zkušenosti nejsou k zahození.

a v PC doplníme rubriku "šťoural jsem se v tom a teď to nefunguje" *vtip*

ben®
hodnocení

Dobrý den, jo jo, vidím, že Vás inovace začíná bavit . Zdravím!

hodnocení

0x

Také jsem samozřejmě radila mazat k doktorovi, na dotaz ohledně opakující se bolesti břicha, navíc tazatel zmiňoval i operaci srůstů. Neumím si vůbec představit, co by se na tohle dalo jiného poradit? S břichem opravdu není žádná sranda. :(

lidus*
hodnocení

0x

Bene, co jiného než lékaře chcete poradit? Jistě, můžete napsat svůj názor, nějakou babskou radu co pomohla vám ale i tak nikdy nevíte, zda tazatel popsal příznaky tak dobře, že jste to pochopil. Jde-li o štípnutí komárem nebo odřené koleno, jde radit ale určit diagnozu na dálku to snad nesvede ani lékař.

ben®
hodnocení

Dobrý den, a jaký význam pro tazatele bude mít např. pět rad, které ho pošlou k lékaři, ale nic jiného neporadí? Ocení motorista v jiné rubrice, když na jeho dotaz bude jen odeslán s vozidlem do servisu? Nemám nic proti tomu, když někdo poradí či napíše svou zkušenost a až závěrem doporučí raději lékaře. Tedy, alespoň napsat "něco" a ne jen prosté odeslání k lékaři s tím, že zde nemá význam se ptát. Jinak, rubrika určitě zrušena nebude, ale třeba se tam bude konečně více radit a méně odesílat. Zdravím!

doplněno 16.08.16 22:52:

ildika - ano, i auto, které nebrzdí by mělo projít servisem, ale tazatel to asi neví .

hodnocení

0x

Já bych tuto rubriku určitě nerušila - už i proto, že tazatelé občas tak nějak nechápou, že jejich stav je opravdu velice vážný a je nutné neprodleně navštívit lékaře - a je proto potřeba je na to upozornit :( - viz např. zde: poradte.cz/... Doufám, že tazatelka poslechla, co jsme jí tam radili, a k lékaři se zavčasu vypravila.

doplněno 16.08.16 23:00:

Samozřejmě, že by to měli vědět *smich*, ale vidíte sám... Někdo zkrátka potřebuje pošťouchnout, aby se k tomu lékaři - či do servisu - vůbec vydal. Jinak by ho to, jak se zdá, ani nenapadlo.

hodnocení

0x

rubriku bych nerušila, někdo si potřebuje postěžovat a "vypovídat se" a to se člověku uleví, také zkušenosti druhých někdy pomůžou:)

hodnocení

0x

také bych rubriku nerušila - já se tam ptala dvakrát, a pokaždé mi rady rádců pomohly *palec*... někdy i ta rada "jdi k doktorovi" tazateli pomůže ;)

ben®
hodnocení

Dobrý den, nemějte obavu - rubrika Zdraví určitě zrušena nebude. Sám jsem si vyzkoušel onu chytrou radu ve "volnodiskuzním nedotazu"(viz odkaz) a jistě tam lepší rada není a tazatelce pomůže .

Jinak je zajímavé, kolik lidí neví, že zde stále existují lékaři. Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Na "hloupou"otázku "hloupá" odpověď! Pokud má někdo stav ohrožující život a ptá se na babské rady, tak lze jen odeslat k lékaři. Není to chyba těch, co ho tam pošlou, ale toho, kdo se hloupě ptá. A ne každý umí rozlišit závažnost svého zdravotního stavu, když se o to třeba dosud nezajímal.

hodnocení

0x

Tu rubriku bych nerušila. Bývá tu spoustu dobře míněných ikdyž někdy jen ,,babských,,rad a když rádce usoudí,že má zajít tazatel raději k lékaři,tak je to jen dobře,co kdyby šlo opravdu o něco vážného a někdo by mu řekl ,,vem si acylpyrin a vyspi se z toho,, a bylo by zle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]